20 wyników w czasie 211 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Pieczone polędwiczki z konfiturą (początek wątku)

w temp. 170°C. Podawaj z konfiturą. Dobrym dodatkiem są pieczone ziemniaki. -- Egipt 2004 Zdjęcia

Wspomnienie jesieni - aromatyczne pieczone warzywa (początek wątku)

Na blasze wlądowało we wrześniu praktycznie wszystko, co było pod ręką - dynia, buraki, ziemniaki, brokuły, marchewki, całe ząbki czosnku, czerwona cebula w ćwiartkach. Marchewki, buraki i ziemniaki wcześniej zostały podgotowane. Wszystkie warzywa wymieszałam na blasze z kilkoma szczyptami

Poświąteczna kaczka pieczona (początek wątku)

kaczki obowiązkowo pieczone ziemniaki - pokroiłam w ćwiartki, podgotowałam ok 10 min, posypałam tymiankiem, polałam oliwą z czosnkiem. Piekły się ostatnie 15-20 min z kaczką. Kaczka wyszła miękka, choć może nie idealnie soczysta, ale w pełni usatysfakcjonowała nasze podniebienia :) Tylko jakoś

Zdjęcia:

Re: Kurczak pieczony gdy zabraknie całkowicie kon

marynaty, soli, jednym słowem, golusieńki) i tak kilka minut na dużym ogniu. Potem przełożony do prodiża, na dno, na niego wymieszane ze sobą ziemniaki i cebula i skropione oliwą. Pieczone ok 40 minut. Pod koniec można wrzucić kilka gałązek rozmarynu, ale oczywiście zapomniałam... :-/ Podane z

Re: Pasternak i czarna rzepa

Znalazłam coś na moje podniebienie - pieczony pasternak i ziemniaki z nietypowymi kotletami schabowymi. Może komuś sie przyda

Re: Roma

Sorki, wysłało mi się niechcący puste. 1. Gruchające gołąbki na Janikulum 2. Po prostu gołąbki na Janikulum ;-) 3. Pizza z szynką, rukolą i parmezanem -- Egipt 2004

Greckie pulpeciki ziemniaczane z fetą

. whiteplate.blogspot.com/2008/06/greckie-pulpeciki.html 1 kg ziemniaków 200 g sera feta dymka jajko sok z 1 cytryny czarny pieprz mąka oliwa Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Gdy będą miękkie, odcedzić, obrać ze skórki i zgnieść. Wymieszać z feta, dymką, jajkiem i sokiem z cytryny, doprawić pieprzem. Masę

Re: do wiosny i prawdziwego

uulbionych wiosennych dań jest zapiekanka ze szparagów i (oczywiście najlepiej młodych) ziemniaków: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,81323966,81323966.html?wv.x=1 Albo szparagi z szynką parmeńską

Zapiekanka szparagowo-ziemniaczana (początek wątku)

szparagów ( 0,5) kg. *0,5 kg młodych ziemniaków * 10 plasterków szynki * starty ser zółty ( wedle uznania) Ziemniaki ugotować, pokroić na plasterki. Szparagi pokrojone w paski 3 cm ugotować w wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru, soli i masła ( 15 minut). Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć ziemniaki

Re: "proszona" kolacja...HELP!

i pieprzem. Podobnie postąpić z pokrojonymi na ok. 1 cm szerokie plastry ziemniaków, wymieszane w misce z ćwiartkami cebuli (u mnie połówki szalotek). Jednym słowem, niech całość nasiąknie czosnkowo oliwnym smakiem. Można od początku piec w prodiżu, ale że głód doskwierał, najpierw kurczak