3 wyników w czasie 239 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: nie radze sobie z szparagami

Może kupujesz stare? Zielonych szparagów nie obieraj, tylko odłam im końcówki i ugotuj na parze (ale tak, żeby były jędrne). Ja najbardziej lubię z oliwą i parmezanem, albo samą oliwą i solą. Białym szparagom odłamuję końcówki i obieram je obieraczką do ziemniaków. Również gotuję na

a propos jagnięciny po rzymsku

Czy pisząc "jagnięcina po rzymsku" masz na myśli jagnięcinę z pieca, przyprawianą m.in. czosnkiem, rozmarynem, szałwią i tymiankiem, podawaną z ziemniakami opiekanymi z rozmarynem? Jestem bardzo ciekawa, bo abbacchio, czyli jagniątko mające do 40 dni, jest wielkanocnym specjałem regionalnym

Re: nie umiem robić lasagne

Piekę 40 minut w temperaturze 180 C (bez termoobiegu) i nigdy nie obgotowuję płatów. Przeważnie robię lazanię ze szpinakiem i wtedy na spód naczynia żarodpornego wylewam sos pomidorowy, układam płaty, na nie wykładam uduszony szpinak (taką warstwę, żeby pokryła całkowicie płaty), na to znów

Zdjęcia: