25 wyników w czasie 246 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Ryba pieczona z ziemniakami z salsą (początek wątku)

200 st. ok. 1/2 godz. Jogurt naturalny podzielilam 2 dwie porcje. W jednej wymieszalam go z przecierem pomid. oraz sosem chili słodkim i ostrym. Dodalam słodkiej papryki i soli. W drugim zmieszalam pietruszke i pół ząbka czosnku zmiażdżonego. Dodalam soli. Upieczoną rybę i ziemniaki smarowałam

Zapiekanka z ziemniaków, jabłek i cebuli (początek wątku)

ziemniakami i jabłkami, doprawić. 3. Żaroodporna formę napełnić, przykryć pergaminem i folią alu, piec ok. godzinę w 200 st. Następnie zdjąć folię i piec ok. 15 min. do zbrązowienia wierzchu. Można też zrobić tę zapiekankę z białym winem i dodatkiem cukru, które wlewa się do przesmażonej cebuli.

Zawijaniec z rybą + zapiaszczone ziemniaki (początek wątku)

. Całość wyłozyc na natłuszczoną folię, inaczej się przylepi w trakcie pieczenia. Posmarować roladę jajem. Włozyc na blachę i piec w 220, jak się zbrązowi zmniejszyć na 180. Piec w sumie 20 min. Kroic delikatnie. Ziemniak pokrojone w kawałki tarta bułka sól, pieprz Ziemniaki dusić, pod koniec

Zdjęcia:

Pieczone kulki z sera (początek wątku)

czyli przekąska do dipów lub sałatek 250 g białego tłustego sera 100 g mąki z pełnego przemiału 2 łyżki otrębów 300 g mąki pszennej 1/4 szkl. oliwy 90 g startego parmezanu 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1/4 szkl. mleka 1. Wyrobić składniki, można dodać nieco

Zapiekanka z warzywami i mięsem (początek wątku)

Mięso udusic z cebula i czosnkiem i przyprawami. Ziemniaki i marchewkę pokroić w plastry i zblanszować. Cukinię ze skorką pociąć w plastry i posolić, by odciekła. Żaroodporne naczynie wysmarowć oliwą, ukladać cukinie, mięso, marchew, ziemniaki. Można warstwami, a na wierzch ćwiartki pomidora. Posypać

Zapiekana feta z duszonymi warzywami (początek wątku)

, paprykę, cebulę, opróczyc częścią parmezanu i przyprawić. Na to niedopieczone ziemniaki i parmezan z koprem. Przykryc folia alu. Fetę przekroic, włożyć ser, kawalek papryki i troche kopru. Owinąc folia alu, by nie wyschła. Wszystko piec w 200 st.pół godz. Po wyłaczeniu piekarnika można wszystko odkryc

Polędwiczki z mozarellą (początek wątku)

do miekkości. 2. Na pozostałym tłuszczu udusic pokrojone ziemniaki i czosnek. 3. Ukladac w naczyniu żaroodpornym mięso i ziemniaki, pomidorki i paprykę i zapic w 200 st. 4. Po wyjęciu z piekarnika przekladac mozarellą, natka i pozypac parmezanem. -- TAK dla Doliny Rospudy TAK dla obwodnicy

Feta panierowana z oskalpowaną papryką (początek wątku)

. Fete pokroić w 1 cm plastry, obtaczac w jaju i mące i smażyć. 5. Ukladać naprzemian fete i paprykę, posypać parmezanem i zieleniną. 6. Podane ze smażonymy ziemniakami. -- TAK dla Doliny Rospudy TAK dla obwodnicy Ratujmy Rospudę !!

Pieróg z mięsem i warzywami (początek wątku)

zakleić brzeg. Zrobic dziurkę na boku pieroga i połozyc na wytłuszczonej blasze dziurka do dołu. Posmarować roztrzepanym jajem. Piec 15 min w 200 st., posmarowac jajem i piec dalej ok. 30 min. w 180 st. aż będzie złoty. FARSZ 2 ziemniaki 1/2 kalarepy cząstka kalafiora 1 marchewka 1 polędwiczka

Szaszłyki z pangą i warzywami (początek wątku)

Dla 2 osób: filet z pangi (lub innej ryby) 2 ziemniaki 1 papryka czerwona 1 cebula duza kilka pieczarek czosnek sól, pieprz, pieprz cytrynowy (do ryby) drewniane patyki do szaszłyków olej ryżowy lub inny (można jeszcze cukinię, kawałek wędzonki, kindziuk i co kto lubi) 1. Skladniki

1 2 3