22 wyników w czasie 287 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Świąteczna szynka

Ja podlałam 3 łyżkami, ale okazało się, ze w trakcie pieczenia marynata "wyszła" z mięsa i parując fajnie nawilżała mięso, więc w sumie odrobina zalewy wystarczy. Mięso się piecze pod przykryciem, więc nie wyschnie

Świąteczna szynka (początek wątku)

owijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 3-4 dni. Po tym czasie szynkę przekładamy do naczynia żaroodpornego z przykrywką i wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Pieczemy 3 godziny

Grzanki z kozim serem i szynką parmeńską (początek wątku)

Składniki na 4 grzanki: 1 bagietka pszenna ser kozi miękki 2 ząbki czosnku 4 plasterki szynki dojrzewającej pieprz Bagietkę kroimy pod skosem, każdą z kromek nacieramy połową rozgniecionego ząbku czosnku i serem kozim. Na każdą kromkę nakładamy 1 plasterek szynki (może być parmeńska

Cytrynowe casserole z kurczaka,ziemniaków i fasoli (początek wątku)

/2 łyżeczki cynamonu * 2 szczypty soli Składniki na marynatę łączymy i nacieramy nią mięso. Mięso odstawiamy na co najmniej godzinę (najlepiej na całą noc). Ziemniaki obieramy, kroimy w grubsze plastry. Cebule kroimy w ósemki. Na oliwie podsmażamy mięso do chwili zrumienienia się (razem z

Zdjęcia:

Podudzia w maślance i pikantne ziemniaki (początek wątku)

przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy 60-70 minut, z czego ostatnie 15 minut bez przykrycia. Ziemniaki dokładnie myjemy (nie obieramy ich ze skórki) i kroimy w większą kostkę. Łączymy w wszystkimi pozostałymi składnikami i

Pizza z pieczonym mięsem i sosem barbecue (początek wątku)

jednak preferuję upiec je dzień wcześniej i tak też zrobiłam tym razem. Rozgnieciony czosnek mieszamy z papryką, solą, pieprzem i olejem. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso, wkładamy je do małego naczynia żaroodpornego i pieczemy ok 1,5 godziny pod przykryciem. Upieczone mięso dzielimy na

Ziemniaczana Zapiekanka z Oscypkiem i Kiełbasą (początek wątku)

w dobrze osolonej wodzie. Przestudzone kroimy w plasterki i układamy w brytfance. Cebule kroimy i podsmażamy na oleju do chwili aż się mocno zarumienią. Kiełbasę kroimy w plasterki. Cebulę i kiełbasę układamy na ziemniakach. Śmietanę mieszamy z wodą, majerankiem, rozgniecionym ząbkiem czosnku

Pizza ze szparagami, porami i fetą (początek wątku)

groszku * 2 łyżki tartego parmezanu * 2 łyżeczki oliwy * szczypta soli i pieprzu Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie. Mąkę wymieszać z solą i cukrem, do suchych składników wlać wodę i oliwę. Ciasto zagniatać około 5 minut a następnie przykryć je ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na

Tarta ze szparagami (początek wątku)

Tarta ze szparagami na francuskim cieście, z sosem jogurtowo czosnkowym i parmezanem. Składniki na 2 tarty: * 1 płat świeżego ciasta francuskiego * 1 duży pęczek szparagów * pomidorki koktajlowe * 2 pełne łyżki parmezanu Sos: * 6 łyżek jogurtu greckiego

Ziołowy kurczak z fetą (początek wątku)

formie (ja robiłam w małej keksówce). Całą górę pokrywamy fetą i na wierzchu układamy pokrojonego w plastry pomidora. Ziemniaki kroimy z ósemki. Solimy i pieprzymy. Oliwę, cytrynę i ziola mieszamy i polewamy ziemniaki. Przekładamy do innego naczynia, ja piekłam w drugiej - takiej samej

Roladki drobiowe z gruszką, gorgonzolą i orzechami (początek wątku)

pokrywkę i dopiekamy jeszcze 15 minut, aby mięso lekko się zarumieniło. Roladki proponuję podać z pieczonymi ziemniakami (można upiec je w tym samym czasie, w którym w piekarniku będzie mięso

1 2 3