925 wyników w czasie 268 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: A może wątek kulinarny X

GRZANKI Z SZYNKĄ Szynkę drobno pokroić. Cebulkę pokroić, podsmażyć. Dodać do szynki. Wymieszać z rozbitym jajkiem, dodać parmezan. Chleb pokroić na grzanki. Grzanki pokropić śmietaną, gdy zmiękną posmarować tostową masą. Posypać bułką tartą i parmezanem. Zawinąć w lekko zwilżony opłatek

Re: A może wątek kulinarny X

MAKARON WŁOSKI Z SZYNKĄ NA MUSZELKACH Ugotowany do miękkości makaron pokrajać na 2 cm kawałki. Wymieszać ze zrumienionym masłem, parmezanem i posiekaną drobno szynką. Dodać śmietany rozbitej z całym jajkiem. Nałożyć do muszelek, posypać z góry zrumienioną tartą bułeczką i parmezanem. Włożyć do

Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

GRZANKI Z SZYNKĄ Szynkę drobno pokroić. Cebulkę pokroić, podsmażyć. Dodać do szynki. Wymieszać z rozbitym jajkiem, dodać parmezan. Chleb pokroić na grzanki. Grzanki pokropić śmietaną, gdy zmiękną posmarować tostową masą. Posypać bułką tartą i parmezanem. Zawinąć w lekko zwilżony opłatek

Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

MAKARON WŁOSKI Z SZYNKĄ NA MUSZELKACH Ugotowany do miękkości makaron pokrajać na 2 cm kawałki. Wymieszać ze zrumienionym masłem, parmezanem i posiekaną drobno szynką. Dodać śmietany rozbitej z całym jajkiem. Nałożyć do muszelek, posypać z góry zrumienioną tartą bułeczką i parmezanem. Włożyć do

Re: Przepsiy kuchni staropolskiej - pochodzące z

SZYNKA PIECZONA Namoczyć na noc szynkę wędzoną, wymyć w gorącej wodzie, wytrzeć otrębami lub szmatką, położyć na rozwałkowane ciasto chlebowe, oblepić z wierzchu również takiem ciastem, pod sypać blachę mąką i wstawić na parę godzin w piec gorący jak na chleb, Można również piec i w bratrurze

Re: Przepsiy kuchni staropolskiej - pochodzące z

GRZANKI Z PARMEZANEM Rozbić jedno jajko, wlać pół szklanki mleka, pomoczyć w tem bułki, pokrajane w plasterki, posypać parmezanem i na patelni wstawić do pieca, aby nabrały żółtego koloru. -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

Zdjęcia:

Re: Niezłe jaja z jajami w roli głównej

jeszcze tartym parmezanem i wstawić do gorącego pieca na 6 minut, uważając, aby żółtka się nie ścięły. Wydając, obłożyć naokoło półmisek smażonemi grzaneczkami z bułki wykrojonemi w kształcie grzebieni kogucich. Jest to bardzo smaczne i eleganckie podanie jaj na drugie śniadanie. -- http

Re: Niezłe jaja z jajami w roli głównej

JAJA NA GRZANCE Pokrajać bardzo cieniutko grzaneczki z bułki z wgłębieniami w środku, obsmażyć je na maśle, obsypać parmezanem, wpuścić na każdą po jednem jajku, opieprzyć, posolić i wstawić do pieca na 5 minut uważając, aby się tylko białko ścięło. Zamiast parmezanem można grzanki Posypać

Re: Kolorowo i owocowo - nie tylko słodkie przepi

WARSTWOWA SAŁATKA Z GRANATEM 4 ugotowane i obrane ziemniaki, 250 g szynki drobiowej, 6 plastrów ananasa z puszki, 2-3 ugotowane marchewki, 3 jajka na twardo, 1 owoc granatu, 1-2łyżki musztardy gruboziarnistej, 4 łyżki majonezu dekoracyjnego, szklana salaterka lub pierścienie do układania sałatek

Re: Kolorowo i owocowo - nie tylko słodkie przepi

wrzątku. Po 2 minutach wyjmij, przelej na sitku zimną wodą. Dobrze osącz. Każdą połówkę cykorii owiń plasterkami szynki.Przygotuj sos beszamelowy=>w garnku stop masło, oprósz mąką, Krótko zasmażyć. Zasmażkę wymieszać z zimnym mlekiem oraz 350 ml wody. Wsypać bulion i gotować mieszając 5 minut aż sos

Re: A może wątek kulinarny VI

JAJKA NADZIEWANE PARMEZANEM I SZYNKĄ 2 plasterki szynki gotowanej, 2 łyżeczki parmezanu, 1 łyżka śmietany, 1 łyżeczka chrzanu pieprz Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i przepoławiamy. Usuwamy żółtka. Szynkę drobniutko siekamy. Mieszamy z pozostałymi składnikami oraz z żółtkami

Re: A może wątek kulinarny VI

, osączyć. Drobno posiekaną szynkę pokroić na niezbyt grube plasterki. Żaroodporne naczynie natłuścić, układać na przemian warstwę ziemniaków, cebuli i plastrów szynki. Posypać tartym serem. Śmietanę rozkłócić z jajkami, przyprawić solą i pieprzem. Zalać potrawę. Zapiekać 30 minut w 200 C. -- http

Re: Świąteczne przepisy kulinarne

JAJKA NADZIEWANE PARMEZANEM I SZYNKĄ 2 plasterki szynki gotowanej, 2 łyżeczki parmezanu, 1 łyżka śmietany, 1 łyżeczka chrzanu pieprz Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i przepoławiamy. Usuwamy żółtka. Szynkę drobniutko siekamy. Mieszamy z pozostałymi składnikami oraz z żółtkami

Re: Świąteczne przepisy kulinarne

ananasowej lub wody. Zapiekać 10 minut w temperaturze 190 C. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na plastry. Na blasze rozgrzać papier do pieczenia. Ułożyć ziemniaki, posypać solą i mieloną papryką, skropić olejem. Piec na złoto 30 – 35 minut. Upieczonego kurczaka podawać z ziemniakami, przekrojonymi

Re: Walentynki

plasterki pomarańczy, przemieszać. Parmezan wsypać do ziemniaków. Udka wyjąć z pieca, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Wywar z pieczenia wymieszać z wytrawną sherry i pozostałym sokiem pomarańczowym. Całość wlać do rondelka, zagotować. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i

Re: Walentynki

KARMAZYN ZAPIEKANY /b] Składniki: 30 dag mielonego szpinaku, 70 dag ziemniaków, 2 cebule, tarta gałka muszkatołowa, 150 ml rosołu, sól, pieprz, 60 dag mrożonych filetów z karmazyna, sok z 1 cytryny, po 1 pęczku tymianku i natki pietruszki, po 10 dag pieczywa tostowego i parmezanu, 4 dag masła

Re: A może by tak wątek kulinarny?

winegretem. Dodać plasterki pomarańczy, przemieszać. Parmezan wsypać do ziemniaków. Udka wyjąć z pieca, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Wywar z pieczenia wymieszać z wytrawną sherry i pozostałym sokiem pomarańczowym. Całość wlać do rondelka, zagotować. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z

Re: A może by tak wątek kulinarny?

cieście ułożyć plasterki szynki i szpinak, posypać startym serem, oprószyć solą i pieprzem. Ostrożnie zwinąć w roladę, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia na blasze. Jako roztrzepać, posmarować wierzch ciasta, posypać papryką i parmezanem. Piec 10 minut w temperaturze 200. Temperaturę

Re: Zaskocz go w Walentynki

plasterki pomarańczy, przemieszać. Parmezan wsypać do ziemniaków. Udka wyjąć z pieca, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Wywar z pieczenia wymieszać z wytrawną sherry i pozostałym sokiem pomarańczowym. Całość wlać do rondelka, zagotować. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i

Re: Zaskocz go w Walentynki

KARMAZYN ZAPIEKANY /b] Składniki: 30 dag mielonego szpinaku, 70 dag ziemniaków, 2 cebule, tarta gałka muszkatołowa, 150 ml rosołu, sól, pieprz, 60 dag mrożonych filetów z karmazyna, sok z 1 cytryny, po 1 pęczku tymianku i natki pietruszki, po 10 dag pieczywa tostowego i parmezanu, 4 dag masła

1 2 3 4 5 6