65 wyników w czasie 282 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: A może by tak wątek kulinarny?

winegretem. Dodać plasterki pomarańczy, przemieszać. Parmezan wsypać do ziemniaków. Udka wyjąć z pieca, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Wywar z pieczenia wymieszać z wytrawną sherry i pozostałym sokiem pomarańczowym. Całość wlać do rondelka, zagotować. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z

Re: A może by tak wątek kulinarny?

cieście ułożyć plasterki szynki i szpinak, posypać startym serem, oprószyć solą i pieprzem. Ostrożnie zwinąć w roladę, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia na blasze. Jako roztrzepać, posmarować wierzch ciasta, posypać papryką i parmezanem. Piec 10 minut w temperaturze 200. Temperaturę

Re: A może by tak wątek kulinarny?

, sól, ocet. Po czym podzielić królika na kawałki i zapeklować w zaprawie. Po 24 godzinach wyciągnąć królika, odsączyć, natrzeć czosnkiem, dusić na maśle podlewając wodą około 1,5 godziny do miękkości. Na koniec wywar zabielić słodką, swojską śmietaną. Podawać z pieczonymi ziemniakami