2 wyników w czasie 228 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Hallowen czyli ozdoby z dyni

SAŁATKA Z DYNI 500 g miąższu dyni (najlepiej hokkaido), oliwa, sól, pieprz, 100-120 g rukoli, ok. 50 g parmezanu, 4 łyżki podprażonych orzechów włoskich, orzechów włoskich, skórka + 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka oleju z pestek dyni, 3/4 łyżki octu balsamicznego, 1 łyżka miodu

Re: Hallowen czyli ozdoby z dyni

pokrojona), 5 jajek, 120 g startego parmezanu (lub grana padano albo sera Bursztyn), 200 g fety, świeżo starta gałka muszkatołowa, mielony cynamon, 100 g orzechów włoskich (uprażonych w piekarniku i grubo pokrojonych) Mąkę miksujemy w blenderze z solą, oliwą i wodą. Z powstałego ciasta lepimy kulę