34 wyników w czasie 306 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Kilka przepisów z Ugotowanych

, kroimy na ćwiartki i zalewamy wrzątkiem na kilka minut. Można też chwilę podgotować. Grzyby dodajemy do sosu i dusimy jeszcze chwilę z mięsem. Na koniec do wytworzonego sosu wlewamy 150 ml śmietany, może być kremówka 30%. Następnie dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Całość można posypać parmezanem

Re: Kilka przepisów z Ugotowanych

*FARSZ Z ŁOSOSIEM I RICOTTĄ 350 g filetów świeżego łososia, 350 g łososia wędzonego, 80 g sera ricotta (fety lub twarożku śmietankowego), 1 jajko, około 5 łyżek tartego parmezanu, 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz do smaku Filety świeżego łososia myjemy, odcinamy skórkę, jeszcze raz

Re: Potrawy z grzybów

. Ziemniaki dokładnie umyć, ponakłuwać widelcem, osolić, obłożyć plasterkami czosnku i owinąć w folię aluminiową. Piec w nagrzanym do 200 o C piekarniku ok. 50 min. 2. Grzyby oczyścić, umyć i osuszyć . Cebulę posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać grzyby, oprószyć majerankiem i smażyć kilka

Re: A może by tak wątek kulinarny?

MAKARON Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ I ORZECHAMI ulubiony makaron, 200 g Szynka parmeńska, 5-6 plasterków ulubine orzechy, garstka ząbki czosnku, 2 łyżka oliwy, sól, biały pieprz, śmietanka do zup i sosów 18% (można też użyć 36%, 200ml parmezan, do posypania mała papryczka chilli, 1. Makaron

Re: A może by tak wątek kulinarny?

Halibut pod parmezanem 4 filety z halibuta (około 150 g każdy) - 100 g sera parmezan lub grana padano w kawałku - sól - pieprz - oliwa Parmezan zetrzeć na tarce o małych otworach. Rybę osuszyć, posypać solą i pieprzem. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem i posmarować oliwą. Położyć

Zdjęcia:

Re: A może by tak wątek kulinarny II

, kroimy na ćwiartki i zalewamy wrzątkiem na kilka minut. Można też chwilę podgotować. Grzyby dodajemy do sosu i dusimy jeszcze chwilę z mięsem. Na koniec do wytworzonego sosu wlewamy 150 ml śmietany, może być kremówka 30%. Następnie dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Całość można posypać parmezanem

Re: A może by tak wątek kulinarny II

*FARSZ Z ŁOSOSIEM I RICOTTĄ 350 g filetów świeżego łososia, 350 g łososia wędzonego, 80 g sera ricotta (fety lub twarożku śmietankowego), 1 jajko, około 5 łyżek tartego parmezanu, 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz do smaku Filety świeżego łososia myjemy, odcinamy skórkę, jeszcze raz

Re: Śląskie smaki - przepisy kulinarne

do głębokiego smażenia Pstrąga przyprawiamy, panierujemy w płatkach migdałowych i smażymy na klarowanym maśle. Następnie przekładamy do pieca. Kulki z surowych ziemniaków smażymy na głębokim tłuszczu Potrawa przygotowana przez: MŁODZIEŻOWY KLUB KULINARNY, CZĘSTOCHOWA -- Madohora --

Re: Na Śląskim szlaku

PRZEPIS NA PRAŻONKI zaczerpnięty z przewodnika Od Jury po Beskidy Do żeliwnego garnka wyłożonego liśćmi kapusty wkładamy na przemian warstwy pokrojonych ziemniaków, boczku, kiełbasy, cebuli, marchewki i buraków. Każdą warstwę z odrobiną tłuszczu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na

Re: Walentynkowe szarady - przyjęcie - trochę ina

. Wiedziałam, że przyjedzie z daleka i będzie zmarznięty to na początek była czerwona zupa, popularna u nas w okresie świąt, chociaż jej nazwa nie wskazuje na to, że jest to polska potrawa. Później podałam mu ziemniaki z kilkoma surówkami i potrawę z ptaka z chrupiącą skórką pieczonego na rożnie. Gdy już

Tour de Pologne lepszy niż przewodnik - artykuł (początek wątku)

. Dzięki operatorom kamer relacjonujących wyścig dostrzegłam piękno Amiens położonego nad Sommą, z cudowną katedrą wpisaną na listę UNESCO (a jakie tam podają pieczone ziemniaki z sosem serowym i truskawkami!), zauroczyło mnie Le Puy-en-Valey, zwane francuską Częstochową, z maleńkim kościółkiem na