57 wyników w czasie 188 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Kolorowo i owocowo - nie tylko słodkie przepi

WARSTWOWA SAŁATKA Z GRANATEM 4 ugotowane i obrane ziemniaki, 250 g szynki drobiowej, 6 plastrów ananasa z puszki, 2-3 ugotowane marchewki, 3 jajka na twardo, 1 owoc granatu, 1-2łyżki musztardy gruboziarnistej, 4 łyżki majonezu dekoracyjnego, szklana salaterka lub pierścienie do układania sałatek

Re: Kolorowo i owocowo - nie tylko słodkie przepi

MINI SZASZŁYKI roladki z bekonu, mini kukruydza, główki pieczarek, małe krewetki, pomidorki koktajlowe, czerwona i żółta papryka, kostki szynki, moreli, ananasa, cienkie plasterki imbiru Warzywa lekko podgotować, przepłukać zimną wodą i dokładnie odsączyć. Pokrajać wszystkie składniki na kawałki

Re: HALLOWEN

(lub twarożku). W oddzielnej miseczce wymieszaj nieco śmietanki z utartym parmezanem. Plastry suchej szynki (parmeńskiej lub innej) pokrój na cienkie paseczki. Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Do naczynia wyłożonego płatami lasagne wyłóż połowę nadzienia dyniowego, połowę pokrojonej szynki i połowę

Re: HALLOWEN

KOPYTKA DYNIOWE To świetna odmiana popularnych kopytek. Są nieco delikatniejsze i doskonale smakują zarówno na słono, jak i na słodko. Z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem kilku łyżek śmietankowego serka zrób purée i zmieszaj mniej więcej pół na pół z lekko odciśniętym purée z upieczonej lub

Re: A może wątek kulinarny IX

(lub twarożku). W oddzielnej miseczce wymieszaj nieco śmietanki z utartym parmezanem. Plastry suchej szynki (parmeńskiej lub innej) pokrój na cienkie paseczki. Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Do naczynia wyłożonego płatami lasagne wyłóż połowę nadzienia dyniowego, połowę pokrojonej szynki i połowę

Re: A może wątek kulinarny IX

Marynowana polędwica wołowa Doskonała z dodatkiem pieczonych ziemniaków, do których możemy podać ubitą kwaśną śmietanę. W głębszym naczyniu zalej polędwicę sosem chimichurri (do sosu można dodać nieco musztardy Dijon i trochę pieprzu cayenne) i pozostaw w chłodnym miejscu na około 2 godziny. Od

Zdjęcia:

Re: I znowu nadszedł czas na grzyby:)

, następnie utrzeć z masłem, posiekaną natką i żółtym serem. Masę doprowić pikantną przyprawą do grilla. Nafaszerować kapelusze pieczarek. Ciasto rozmrozić, lekko rozwałkować. Pokroić na osiem kawałków. Na każdym ułożyć pieczarkę z farszem, zwinąć, posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 15 minut w temperaturze

Re: I znowu nadszedł czas na grzyby:)

TARTA Z GRZYBAMI 1 szklanka mąki, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, sól, 10 dag masła, 1 jajo, ok. 1/3 szklanki wody; Nadzienie: 1 mały przecier pomidorowy w puszcze, 30 dag pieczarek, cebula, masło do duszenia pieczarek, szynka, pomidory, zioła prowansalskie, jako dodatek keczup, gęsty sos

Re: Świąteczne przepisy kulinarme III

WARSTWOWA SAŁATKA Z GRANATEM 4 ugotowane i obrane ziemniaki, 250 g szynki drobiowej, 6 plastrów ananasa z puszki, 2-3 ugotowane marchewki, 3 jajka na twardo, 1 owoc granatu, 1-2łyżki musztardy gruboziarnistej, 4 łyżki majonezu dekoracyjnego, szklana salaterka lub pierścienie do układania sałatek

Re: Świąteczne przepisy kulinarme III

, następnie utrzeć z masłem, posiekaną natką i żółtym serem. Masę doprowić pikantną przyprawą do grilla. Nafaszerować kapelusze pieczarek. Ciasto rozmrozić, lekko rozwałkować. Pokroić na osiem kawałków. Na każdym ułożyć pieczarkę z farszem, zwinąć, posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 15 minut w temperaturze

Re: A może wątek kulinarny X

WARSTWOWA SAŁATKA Z GRANATEM 4 ugotowane i obrane ziemniaki, 250 g szynki drobiowej, 6 plastrów ananasa z puszki, 2-3 ugotowane marchewki, 3 jajka na twardo, 1 owoc granatu, 1-2łyżki musztardy gruboziarnistej, 4 łyżki majonezu dekoracyjnego, szklana salaterka lub pierścienie do układania sałatek

Re: A może wątek kulinarny X

, następnie utrzeć z masłem, posiekaną natką i żółtym serem. Masę doprowić pikantną przyprawą do grilla. Nafaszerować kapelusze pieczarek. Ciasto rozmrozić, lekko rozwałkować. Pokroić na osiem kawałków. Na każdym ułożyć pieczarkę z farszem, zwinąć, posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 15 minut w temperaturze

Re: Zielono mi - jarmuż, seler naciowy, awokado s

WARSTWOWA SAŁATKA Z GRANATEM 4 ugotowane i obrane ziemniaki, 250 g szynki drobiowej, 6 plastrów ananasa z puszki, 2-3 ugotowane marchewki, 3 jajka na twardo, 1 owoc granatu, 1-2łyżki musztardy gruboziarnistej, 4 łyżki majonezu dekoracyjnego, szklana salaterka lub pierścienie do układania sałatek

Re: Zielono mi - jarmuż, seler naciowy, awokado s

TARTA ZE SZPINAKIEM 2 opakowania ciasta kruchego (na tartę) 250g świeżego szpinaku 250g pieczarek 2 łyżki oleju 250g sera ricotta 50g tartego parmezanu 3 jajka sól pieprz Na dużej patelni rozgrzej olej. Dodaj pieczarki i smaż aż odparuje z nich cała woda i delikatnie się zrumienią. Dodaj świeży

Re: Świętego Marcina - na stół rogal i gęsina

GĘŚ PIECZONA Z MIGDAŁAMI PO CESARSKU 1 młoda gęś, 10 dag migdałów, tłuszcz, 4-5 łyżek przecieru ze śliwek, 1 szklanka śliwowej nalewki, sól, pieprz, sok z cytryny Sprawioną gęś umyć, odciąć szyjkę i skrzydła, natrzeć przyprawami, naszpikować sparzonymi, obranymi ze skórki migdałami, polać

Re: SYLWESTER, NOWY ROK, KARNAWAŁ

Marynowana polędwica wołowa Doskonała z dodatkiem pieczonych ziemniaków, do których możemy podać ubitą kwaśną śmietanę. W głębszym naczyniu zalej polędwicę sosem chimichurri (do sosu można dodać nieco musztardy Dijon i trochę pieprzu cayenne) i pozostaw w chłodnym miejscu na około 2 godziny. Od

Re: SYLWESTER, NOWY ROK, KARNAWAŁ

TARTA ZE SZPINAKIEM 2 opakowania ciasta kruchego (na tartę) 250g świeżego szpinaku 250g pieczarek 2 łyżki oleju 250g sera ricotta 50g tartego parmezanu 3 jajka sól pieprz Na dużej patelni rozgrzej olej. Dodaj pieczarki i smaż aż odparuje z nich cała woda i delikatnie się zrumienią. Dodaj świeży

Re: Świąteczne przepisy kulinarne II

Marynowana polędwica wołowa Doskonała z dodatkiem pieczonych ziemniaków, do których możemy podać ubitą kwaśną śmietanę. W głębszym naczyniu zalej polędwicę sosem chimichurri (do sosu można dodać nieco musztardy Dijon i trochę pieprzu cayenne) i pozostaw w chłodnym miejscu na około 2 godziny. Od

Re: Świąteczne przepisy kulinarne II

SAŁATKA WARZYWNA marchewka, pietruszka, seler, ogórek kiszony, zielony groszek, jajko, sól. pieprz, majonez, ziemniaki, trochę sosu z pieczonego mięsa Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i gotujemy aż będą miękkie. Następnie kroimy w kostkę. Ogórek kiszony również kroimy w kostkę. Jajka gotujemy

1 2 3 4