19 wyników w czasie 151 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Sos do szynki pieczonej

simon_r napisał: > A po co sos??... ja bym wziął żurawinę i chrzan. Bez żadnego sosu. No moze i tak ale z przyczyn technicznych łatwiej bedzie mi zjeść z jakimś sosem... ;-)

Re: Co można zrobić z upieczonym karczkiem?

patelni podgrzewając na sucho na smalcu z cebulką do ziemniaków; robie go równiez na mokro - w sosie - kilka plastrów; jesli kupiony kawałek jest duzy to jeszcze mi troche zostanie do pasty kanapkowej w połączeniu z kawałkim surowej dlugodojrzewającej szynki lub baleronu z Elku wędzonej na zimno w ziolach

Re: zapiekanka z piekarnika

(pomidory+przecier+przyprawy). Zamiast ziemniakow - moze byc makaron. a czemu zamiast - ziemniaki i makaron - też bedzie smacznie! zapiekanki z pieca sa bardzo fajne!

Zdjęcia:

Re: Cepeliny i kartacze

, 0,5 kg – ugotowanych ziemniaków puree ugniecionych, 0,3 kg - pokrojonego w kostkę podgardla wieprzowego, 4 – jajka, 0,2 kg - kaszy mannej, 100 g – oleju, sól i pieprz, 1 – cebula starta na tarce, suszone grzyby do sosu. Plan / recipe: podgardle smażymy na

Re: teściowa "wysmakowała" mi męża....i co teraz?

obróbki warzyw, rozpalanie w piecu kuchennym obierania ziemniaków i zbierania ziół w przydomowym ogrodzie...

Re: Milośnicy podlaskich przysmaków!

bedzie festiwal regionalnej kuchni w CH "Blue City"... > Fantastycznie to wygląda, jestem pewny że idea będzie jak zaczyn > chlebowy, który trafi do pieców w całej Polsce. Tez bym tak chcial... :-) > Kupiłem sobie na pocieszenie Szynkę dworską z Podlasia - pyszna > sprawa

Re: Kminek na wagę ...

chlebowy, nasze lwowskie pierozki z ziemniakami i serem, z kapustą i grzybami, kapuste z grzybami, grzyby duszone w śmietanie - oj no nie pamietam wszystkiego - nie nauczyłem sie piec ciast i mięs w piecu! :-/ i teraz mam pod góre z takimi przysmakami ;-) Fetti obiecała ze jak przyjedzie do W-wy to mi

Re: Kurza melodia

Barszcz wigilijny z bardzo dużą przewagą buraków w składzie warzyw ale bez pomidorów; gotuje około dwóch godzin odcedzam bulion buraczany który jest prawie fioletowy i do niego dodaje trochę wywaru z grzybów suszonych gotowanych na farsz do uszek i trochę smaku z gotowania surowej szynki wędzonej a

Trochę weselej...

choc w części przeze mnie a jak sie przełamię to bedę sobie piec ciasta i nawet robic moje ulubione pierogi z ziemniakami i serem :-) A.

Re: tajemnica dobrej kartoflanki

pinkink3 napisała: > Nie, nie Kubraczku kochany.:) > Na tym kontynencie sie stosuje troche inna technike;) I zdaje sie uprawia sie > inny typ ziemniakow. > Do pieczenia uzywa sie własnie tych mączystych, russet. Piecze sie je zwykle w > skórce, w micro,( przynajmniej