21 wyników w czasie 406 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

pieczone ziemniaki z rozmarynem,

oregano, tymiankiem czosnkiem, cebulą. Na sposób indyjski. Pieczone z pietruszką i koperkiem. Z sokiem z cytryny i przecierem pomidorowym. Pizza z ziemniakami! -- ’Cause I told you once / And then I told you twice / And now I told you three times / And at the risk of repeating myself

pizza z ziemniakami (początek wątku)

ognioodpornej formie wymieszać ziemniaki z małą ilością oliwy, rozmarynu i tymianku. Piec 25 minut w temp. 180°C. W międzyczasie zmiękczone plastry bakłażana opłukać, osuszyć i usmażyć na oliwie. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć palcami (metoda fachowców) lub rozwałkować (sposób dla zdesperowanych) na papierze

albo pospiec najpierw surowe ziemniaki

w plastrach tak z pol godziny, potem polowe ziemniakow wyjac z formy, wlozyc reszte, co sie ma, polozyc podpieczone ziemniaki, reszte, sos i piec do miekkosci ziemniakow. Jest to tze. zapiekanka chlopska, pyszna z kiszona kapusta -- ’Cause I told you once / And then I told you twice / And

Zdjęcia:

dnię też piekę rzecz jasna hokkaido ze skórką

, bo rozpada się jak ziemniak. oto mój przepis: Zapiekanka jesienna Czas: 10 minut pracy i 45 minut pieczenia Stopień trudności: niski Składniki dla 2-4 osób: kawałek seitanu i tofu, pokrojone kawałek dyni (np. hokkaido), pokrojony w cienkie plastry 1/2 pora (biała część), pokrojonego

piszesz o fasoli z puszki:)

Ziemniaki i kasza - nic nie wiem, kaszę też namaczam. Drobnoziarnistą parę godz., grubo całą noc. A potem tylko zagotować i zostawić na ciepłej płycie i jest kasza. Soda/proszek do pieczenia powoduje, że strączkowe szybciej się gotują. Tylko trzeba uważać z dawką, bo za dużo sody nadaje mydlany

mielona kawa w młynku i jeszcze

ten szum. Ale kiedy ja to czułam i słyszałam...! Zapach pieczenia ziemniaków z rozmarynem, w ogóle zioła. Kiedy je kroję, to obwąchuję niczym pies. Zapach czosnku!!! Bardzo apetyczny, przyznam. Ciasto drożdżowe, zapach zakwasu na żurek, cukier waniliowy domowej roboty, cynamon, zapach świeżych

z jednej strony fajny przepis

- dzieki za inspiracje, po zamianie paru skladnikow wyprobuje. ale nie lubie slowa "ruski", ma ono w polszczyznie niezbyt mile skojarzenia. no i nie wiem, jaka wartosc maja ugotowane i podpieczone ziemniaki - czy i jeszcze w ogole. ja zrobie z silken tofu, cebula, porem, Moze pokusze sie o

Re: Kartofle

rozmarynu i tymianku (lub po garści suszonych), sól morska, sproszkowana papryka słodka i ostra, świeżo zmielony pieprz Wykonać ciasto, w ognioodpornej formie wymieszać ziemniaki z małą ilością oliwy. Piec 25 minut w temp. 180°C. W międzyczasieplastry bakłażana opłukać, osuszyć i usmażyć na oliwie

Re: to mniej pizza, a b.

Flammkuchen moze byc na drozdzach jak najbardziej: de.wikipedia.org/wiki/Flammkuchen Piezcone ziemniaki na pizzy znam i szanuje:), robie nawet pizze z ziemniakami, ale wole te ziemniaki bez gotowania. Polecam

dyymiacy tluszcz

rzepakowy czy oliwa - mniejsza. ale piszecie o dymieniu tluszczu, czyli przypalaniu sie. Tyle ze ziemniaki powinno sie piec najwyzej w 220°C, bo inaczej powstaje jakas niebezoieczna substancja. Z mego dosw. wynika ze mozna piec ziemniaki w 180-200, tyle ze trwa to dobra godzine. A ja dodaje

1 2 3