1 848 wyników w czasie 1 059 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

karkówka pieczona z ziemniakami - pyszota!

, smarujemy olejem. Ziemniaki kroimy w plasterki o grubości ok. 1/2 cm. Do wysmarowanego naczynia olejem wkładamy ziemniaki, dodajemy przyprawy, mieszamy. Na ziemniaki kładziemy plastry karkówki, a na karkówkę krążki cebuli i pieczemy ok. 40 min. w zamkniętym naczyniu. (osobiście piekę dłużej, ok. godz

Ziemniaki pieczone w piekarniku. Pomocy! (początek wątku)

Dziewczyny, jak zrobić te ziemniaki, żeby po upieczeniu były kruche? Nosz kurde, ja już jestem głupia, piekłam z przykryciem, bez przykrycia, z solą, bez soli, z odrobiną oleju i bez, młode i stare, w całości, w krążkach, w ćwiartkach i co? I goowno ;( Owszem są miękkie, ale nie chrupkie. Może

Re: Ziemniaki pieczone w piekarniku. Pomocy!

Surowe mieszam z kapka oleju i przyprawami, ukladam jedna warstwę na papierze do pieczenia i pieką się w 250 st aż do zrumienienia, ok 40 minut

Re: Garnek do pieczenia ziemniaków

Taki kamienny z przykrywka i dziubkiem jak w imbryczku

Re: Garnek do pieczenia ziemniaków

Mam taki. Plytki, kamienny, ze szczelna przykrywka i wýrytym na pokrywce usmiechnietym ziemniakiem :) Ciezkie to jak piorun. Moze i mialo sens przy weglowych kuchniach, ale u mnie stoi jako ozdobny, nie uzywam prawie nigdy, bo niewygodny, a poza tym rzadko pieke ziemniaki. W prezencie dostalam

Zdjęcia:

Re: Pyszny schabowy z kapustą i ziemniakami

ja ze świni to lubię tylko surową szynkę suszoną

Re: Pyszny schabowy z kapustą i ziemniakami

al_sahra napisał(a): > Tak to bywa ze świeżym, prawdziwym pieczywem, a nie gumiastym świństwem z super > marketu. Spróbuj kiedyś. Te marketowe też są chrupiące. Gumiaste są żytnie chleby razowe, podobno bardzo zdrowe i bardzo smaczne :D A ja kupiłem sobie wypiekacz do chleba i sam

Re: galabki z ziemniakami

Czyli co, samo mięso mielone? To jak ulubione kanapki mojego męża - z szynką, ale bez chleba i bez masła :P -- http://chezalma.blogspot.com/ chez alma

Re: Mizeria z ziemniakami

Bułka z masłem i pasztetem albo plasterkiem pieczonego schabu + pomidor/ogórek. Obiadowo - makaron z oliwą, czosnkiem i natką. Na tym jadłospisie mogłabym bez przerwy.

Re: Ziemniaki wyklęte

Spróbuj też ziemniaków z różową skórką Bellarosa :) są pycha, w środku nie są różowe a żółte. Wspaniale się pieczą, robię z nich chipsy dla dzieci, piekę w całości, w zapiekankach. Smak lekko słodkawy, bardzo szybko się gotują i pieką.

Re: Ziemniaki wyklęte

No co Ty? A jak go zrobiłaś? Ja piekłam w całości, skropiony oliwą i posypany solą gruboziarnistą. Smakował fajnie, inaczej, coś pomiędzy słodkawym ziemniakiem a soczystym ogórkiem (?), z jeszcze taką orzechową nutą. Niezły do pochrupania :)

Re: Pieczony baklazan

Obierasz ze skórki, miksujesz ze startym parmezanem, czosnkiem (jeśli lubisz), oliwą, sokiem z cytryny, solisz, pieprzysz i jesz z bagietką / grzanką z chleba itd.

Re: Pieczony baklazan

Tak jak powyżej. Można jeszcze do sałatki, z sałatą, pomidorkami, papryką, oliwą i ziołami. Ja upieczonego w plastrach (posmarowanego oliwą i ziołami) jem z sosem czosnkowym. Albo posypuję jakimś serem, parmezanem albo fetą lub mozzarellą i jeszcze chwilę zapiekam. Uwielbiam bakłażana, baaaardzo :)

Re: O co chodzi z tą kiełbasą z szynki?

ogólnie piekę mięsa na kanapki, całkiem samodzielnie. No wzruszyłam się, chyba otarłaś się o wiedzę tajemną... -- A weź ty takie rady zwiń w ciasny rulonik i rozważ znaczenie słowa czopek

Re: O co chodzi z tą kiełbasą z szynki?

nie wiem, o co chodzi. ale od zwykłych kiełbas z resztek choruję. mam odruch wymiotny. nie ruszę kijem. a taką z lepszych kawałków mięsa czasem zjem. ogólnie piekę mięsa na kanapki, całkiem samodzielnie. ale ja nie jadam na ogół kupnych wędlin. oprócz "smaczku śniadaniowego" czy jakoś tak

Re: Co pieczecie w piekarniku i JAK?

indykiem, czasami calkiem pokaznym, cala szynka z polewie miodowej, kaczka itp. Poza tym ja nie pieke ciast, a piekarnik, w uzyciu codziennie, bo pieke wszystko. Warzywa korzenne: ziemniaki, cukinie, rozne dynie, papryke, malutkie cebulki, karotke, seler korzeniowy, buraki roznego koloru itd. Jedna

Re: Co pieczecie w piekarniku i JAK?

na ostatnie XX minut- zeby skórka byla chruiaca Ziemniaki - obgotowuje i do brytwanki daje olej i je piekę. Trzeba je "'mieszać" Nie lubie piec na blaszce z piekarnika bo się ją potem ciezko myje

1 2 3 4 5 6