22 wyników w czasie 175 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Świąteczne przepisy kulinarne II

PIECZONA SZYNKA 1 kg surowej wieprzowej szynki, 15 dag wędzonego boczku, ostra papryka w proszku, lubczyk, sól i pieprz do natarcia mięsa, 2 ząbki czosnku, łyżka octu, łyżka octu balsamicznego, łyżka sosu sojowego, ziarno kardamonu, olej Szynkę gotować przez 15 minut. Z wywaru zdjąć

Re: Świąteczne przepisy kulinarne II

SZYNKA Z PRZYPRAWAMI KORZENNYMI Szynkę nacieramy solą, pieprzem i majerankiem. Obkładamy zielem angielskim, liściem laurowym, goździkami i anyżem. Marynujemy około 48 godzin w chłodnym miejscu. Następnie pieczemy przez 10 minut w temperaturze 200 C i zmniejszamy temperaturę do 180 C, pieczemy