38 wyników w czasie 140 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: A może wątek kulinarny VIII

zapiekania. Parmezan ścieramy niezbyt drobno. Mieszamy żółtka z całymi jajkami, dodajemy rozpuszczone masło, śmietanę i 3/4 parmezanu, solimy, pieprzymy. Tak przygotowaną masą wypełniamy foremki do 2/3 wysokości. Pomidory dusimy na oliwie z octem balsamicznym i miodem. Gdy zmiękną, rozdzielamy je do foremek

Re: A może wątek kulinarny VIII

ZIEMNIACZANA ZAPIEKANKA 1 kg ziemniaków, 100 g smalcu, 8 plasterków szynki, 200 g sera koziego, sól, pieprz Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinach. Wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oprószyć solą i pieprzem. Podzielićna cztery części. Rozgrzać 1/4 smalcu na małej patelni z