9 wyników w czasie 131 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Jak zrobić chrupiące pieczone ziemniaki?

talarki klasyczne robi się tak: pokrój ziemniaki w plastry grubości około 7 i pół milimetra. na patelni rozgrzej tłuszcz (masło, ewentualnie olej, albo masło z oliwą, etc). wrzuć ziemniaki. posyp przyprawami: sól, pieprz, majeranek i połam parę listków laurowych (jak ktoś lubi może być jeszcze

Re: Jak zrobić chrupiące pieczone ziemniaki?

Również popieram osoby które mówią o pieczeniu surowych ziemniaków.Są świetne,ja robię je z czosnkiem i rozmarynem.Obieramy ziemniaki,duże kroimy na czworo a małe na pół.Siekamy kilka ząbków czosnku z gałązką rozmarynu(same listki),posypujemy ziemniaki,dodajemy sól i pieprz,oliwę lub dobry olej

Re: Jak zrobić chrupiące pieczone ziemniaki?

ja je najpierw gotuje tak na 80 procent, potem na blache, spryskuje woda i oliwa, termoobieg i dochodza jakies 30 minut. W trakcie tez pryskam, albo wstawiam miche zaroodporna z woda, by nie wyschly za bardzo -- ...Petunia lubiła zwierzęta, szczególnie świnie, ponieważ miały drżące nosy... T

Re: Jak zrobić chrupiące pieczone ziemniaki?

Nabijam ziemniak na grubą szpadelkę i wkładam do piekarnika 200 stopni na półtorej godziny,czasem więcej.Trzeba wyczuć,bo jak za długo,to są suche w środku.Do nich robię sos ze śmietany ,francuskiej musztardy i czosnku. -- FORUM