33 wyników w czasie 299 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

GRZANKI Z SZYNKĄ Szynkę drobno pokroić. Cebulkę pokroić, podsmażyć. Dodać do szynki. Wymieszać z rozbitym jajkiem, dodać parmezan. Chleb pokroić na grzanki. Grzanki pokropić śmietaną, gdy zmiękną posmarować tostową masą. Posypać bułką tartą i parmezanem. Zawinąć w lekko zwilżony opłatek

Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

MAKARON WŁOSKI Z SZYNKĄ NA MUSZELKACH Ugotowany do miękkości makaron pokrajać na 2 cm kawałki. Wymieszać ze zrumienionym masłem, parmezanem i posiekaną drobno szynką. Dodać śmietany rozbitej z całym jajkiem. Nałożyć do muszelek, posypać z góry zrumienioną tartą bułeczką i parmezanem. Włożyć do