404 wyników w czasie 127 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Przecier z cukinii (początek wątku)

napewno mozna maslo? przeciez nie powinno sie podawac mleka krowiego a to w koncu produkt pochodny?

Przecier z cukinii (początek wątku)

gotowałam wczoraj mojej Wikusi bardzo smakowało .Szybko sie robi:)

Przecier z cukinii

czy ilość ryżu ma być wg uznania?

Bigos z cukinii (początek wątku)

Składniki na 6 osób: 4 średnie cukinie 1 kg zwykłej kiełbasy 0,5 kg cebuli 5 pomidorów lub przecier pomidorowy 5-6 łyżek keczupu olej do smażenia 3 ząbki czosnku 5 łyżek wody sól, pieprz Wykonanie: Cukinię obrać, wykroić miąższ z pestkami, pokroić w drobną kostkę, posolić

Zdjęcia:

Re: co z cukinii ???.......

dziś robiłam podobną,farsz:złota cebulka na oliwie,czosnek,papryka zielona drobno sielana,przyprawy,mięsko mielone i przecier pomidorowy;wydrążyła się super;w naczyniu żaro ułożyłam również ziemniaczki posypane serem, cebulką i resztą papryki;jak się zrobiło przekroiłam wzdłuż-fajnie wygląda

Re: co z cukinii ???.......

, posiekaną pietruszkę albo koperek, utarty żółty ser, pieprz, sól. Obsmażam na oliwie, jeśli mam wątpliwości na chwilę do mikrofalówki. Albo farsz jak na gołąbki, wtedy wydrążam całą cukinię - nieprzekrojoną. I duszę . Dodaję coś pomidorowego/ sok, przecier, pokrojone pomidory./ i paprykę i czosnek

Re: Przecier-do linn

Ja czesto uzywam sosu do spagetti ze sloika. Dodaje podsmazone pieczarki, cukinie z puszki, mieso mielone i sos gotowy. -- Moje miasto Forum Nowy Jork

Re: co jeszcze z cukinii?

Bigos z cukinii. Cukinię trę na dużych oczkach, odcedzam jak puści wodę, i dodaję do uduszonej kiełbasy, boczku, cebuli. Do tego garść majeranku, pieprz i przecier pomidorowy.

Re: duszona cukinia

przepraszam duszona cukinia O-WRZĄTEK,tymianek,listek szałwi Z-cukinia -ja kroję w plastry,olej,słodka papryka M-szczypior,listek mięty,bazylia ,oregano W -sól D-przecier pomidorowy

Re: duszona cukinia

do jamila możesz tą cukinię( z zrdowej zywności) zrobić dla małej ale narazie bez przecieru pomidorwego. Z pomidorami musisz uważać by nie były pryskane i musisz je spróbować wprowadzić odzielnie. Zasada wprowadzania produktu. podajemy jeden nowy produkt jednego dnia i przez 4-5 dni nic

Bigos z cukinii i kapusty (początek wątku)

Składniki na 6 osób: 4 średnie cukinie 1 kg zwykłej kiełbasy 0,5 kg cebuli przecier pomidorowy lub 4 pomidory 1 główka kapusty 6 łyżek keczupu olej do smażenia 3 ząbki czosnku 5 łyżek wody sól, pieprz Wykonanie: Cukinię obrać, wykroić miąższ z pestkami, pokroić w drobną kostkę

Cukinia faszerowana

ryżem - doprawionym dowolnie, ale raczej dość słono i ostro bo cukinia jest łągodna w smaku. Ustawić plastry jeden przy drugim w brytwance, podlać osoloną wodą z zielem i listkiem lub wywarem i dusić do miękkości. Na koniec doprawić sos śmietaną, mąką i przecierem pomidorowym. pozdrawiam km

Re: co jeszcze z cukini...

wszystko razem z solą i pieprzem smażymy. Na koniec łączymy z rosołkiem z kostki (żeby było szybciej ) i miksujemy wszystko razem. (Pół litra rosołku na cukinię). Na koniec dodajemy śmietanę (ja daję jogurt naturalny) i sypiemy koperek. Można ewntualnie dodać do tego przecier pomidorowy lub swieże

Re: cukinia

Gość portalu: JP napisał(a): > griluje cukinie (płaty) w sierpniu i w pomidorowym sosie przechuwje > albo w słupki wzdłużne cięta w słoju w lekko slodko-kwasnej zalewie > > trzymam te świete słoje i czekam lipca Ja juz też czekam lipca, by zrobić coś z cukini. A

1 2 3 4 5 6