3 wyników w czasie 160 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Co robicie z dyni? (początek wątku)

Szukam kulinarnych inspiracji, ale te inne też się przydadzą :) U mnie na stole rządzi krem z dyni i racuszki z dynia.

Cukiniokabaczek do wiosny, wiele razy. W racuszku

to wszystko. --- Z dyniowatymi {Yoma} ma rację. To żarłoki - ale dotyczy to głównie dyń. Jadalność cukini jest wieczna. Te niedorostki beznasienne są łatwostrawne nawet w skórce - te dojrzałe w pełni, ze skorupą tykwopodobną - też są smaczne. Zajadamy je, po zebraniu jesienią, mniej

Dyniowatymi mając obrzękły kałdun i składzik

. Dynia na słodko. Dynia na kwaśno. Dynia pikantna. Dynia z cynamonem. Pikle. Strugane, w słupkach, w kostkach. Pieczenie mięsne, kilkakrotne, z cukinii. Racuszki na słodko. Z kakao. Pikantne... Najlepiej mi wyszły kabaczki z czosnkiem - do mięś na zimo i na gorąco. Gdzieś mam pamiątkowe zdjęcie, gdzie

Zdjęcia: