RACUSZKI DYNIOWE żadna filozofia: dyniowy miąższ (odzyskany z tego warzywa po obraniu skóry i wydrążeniu wnętrzności oczywista) ścieramy na tarce (grube oczka raczej, ale jak kto woli, mogą być i te mniejsze), dodajemy jajko lub dwa, nieco mąki pszennej (ok. 1-2 łyżki), cukier
Ja zrobiłam racuszki. Do startego miąższu dyni dorzuciłam 2 jajka, 4 łyżki mąki, sól i łyżkę cukru. Wymieszałam, zesmażyłam, z dżemem zjadłam:o) Jak ktoś chce wegańską wersję to krzyczeć. Buźki
podaje kilka sprawdzonych przepisow,gdyby ktoras z mam miala ochote na cos innego....Duzo cukinii,duzo dyni,wiec sezon jak w sam raz!Wszystkie sa przepisane z madrych ksiazek wiec sa ilosciowo i jakosciowo zbilansowane,mam nadzieje,ze cos sie z tego Wam przyda!!! DOMOWE GRYZACZKI od 10