Ja zrobiłam racuszki. Do startego miąższu dyni dorzuciłam 2 jajka, 4 łyżki mąki, sól i łyżkę cukru. Wymieszałam, zesmażyłam, z dżemem zjadłam:o) Jak ktoś chce wegańską wersję to krzyczeć. Buźki
biala27 napisała: > ewajer napisała: > > > u mnie w domu większym powodzenie cieszą się placuszki :) > > u mnie "gołe" nie schodzą (nawet smarowane dżemem), wyjątek stanowią te z > jabłkami :) > > Czy masz jakieś opcje smażenia racuszków na
RACUCHY Z DYNIĄ Obraną i oczyszczoną dynię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Żółtko oddziel od białka i utrzyj z masłem. Białko ubij na sztywną pianę. Dyniową masę wymieszaj z utartym żółtkiem, przesianą mąką z niewielką szczyptą proszku do pieczenia i łyżeczką utartego świeżego imbiru. Dopraw
RACUCHY Z DYNIĄ Obraną i oczyszczoną dynię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Żółtko oddziel od białka i utrzyj z masłem. Białko ubij na sztywną pianę. Dyniową masę wymieszaj z utartym żółtkiem, przesianą mąką z niewielką szczyptą proszku do pieczenia i łyżeczką utartego świeżego imbiru. Dopraw
PUSZYSTE RACUCHY Obraną i oczyszczoną dynię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Żółtko oddziel od białka i utrzyj z masłem. Białko ubij na sztywną pianę. Dyniową masę wymieszaj z utartym żółtkiem, przesianą mąką z niewielką szczyptą proszku do pieczenia i łyżeczką utartego świeżego imbiru. Dopraw
Ja robię wszystko z sojowym lub kokosowym, wychodzą i bułki i placki i racuszki i naleśniki. Ostatnio zastąpiłam kefir mlekiem sojowym - w racuchach z dyni. Szafa gra. -- Purysto językowy! Piszę 60 słów na minutę i zdarzają mi się błędy. Rzeczowych nie popełniam ;)
PUSZYSTE RACUCHY Obraną i oczyszczoną dynię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Żółtko oddziel od białka i utrzyj z masłem. Białko ubij na sztywną pianę. Dyniową masę wymieszaj z utartym żółtkiem, przesianą mąką z niewielką szczyptą proszku do pieczenia i łyżeczką utartego świeżego imbiru. Dopraw
PUSZYSTE RACUCHY Obraną i oczyszczoną dynię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Żółtko oddziel od białka i utrzyj z masłem. Białko ubij na sztywną pianę. Dyniową masę wymieszaj z utartym żółtkiem, przesianą mąką z niewielką szczyptą proszku do pieczenia i łyżeczką utartego świeżego imbiru. Dopraw
Hej! A ja podaje ci przepis na coś mącznego..a mianowicie racuszki z sezonowych warzyw. Racuszki z cukinii lub kabaczka lub dynii ----------------------------------------- Cukinię lub kabaczek obrać ze skórki,przepołowić,wyjąc nasionka i zetrzeć na tarce o dużych oczkach..! cebule obrać z łupin
PUSZYSTE RACUCHY Obraną i oczyszczoną dynię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Żółtko oddziel od białka i utrzyj z masłem. Białko ubij na sztywną pianę. Dyniową masę wymieszaj z utartym żółtkiem, przesianą mąką z niewielką szczyptą proszku do pieczenia i łyżeczką utartego świeżego imbiru. Dopraw
liley11 napisała: >Nie wiem czy, sie rozni butternut > squash od dyni? Tez sie zastanawiam:) Ugotowalam dzis butternut pierwszy raz i jak dla mnie byl pyszny. Corcia rowniez zjadla ze smaczkiem:) Z tego co zauwazylam to rozni sie od dyni smakiem-jest chyba slodszy i
PUSZYSTE RACUCHY Obraną i oczyszczoną dynię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Żółtko oddziel od białka i utrzyj z masłem. Białko ubij na sztywną pianę. Dyniową masę wymieszaj z utartym żółtkiem, przesianą mąką z niewielką szczyptą proszku do pieczenia i łyżeczką utartego świeżego imbiru. Dopraw