wyszukiwanie zaawansowane
3 wyników w czasie 172 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: A może by tak wątek kulinarny?

Sorbet z kiwi 25 dag cukru, 7 dojrzałych owoców kiwi, 1 kieliszek szampana. Przygotuj syrop, do rondla wlej 500 ml wody. Wsyp cukier, podgrewaj na małym ogniu, nie przerywając mieszaj aż do zupe4nego rozpuszczenia się cukru. Następnie gotuj jeszcze 4 minuty, wystudź. Kiwi obierz, jeden owoc

Re: A może by tak wątek kulinarny?

SORBET Z LIKIEREM Kiwi (1/2 kg) obrać, zmiksować. Białko jajka ubić. 20 dag cukru zagotować z 250 ml wody. Masę owocową delikatnie wymieszać z syropem, ubitą pianą i łyżeczką likieru miętowego. Włożyć do zamrażalnika na 3 godziny, co jakiś czas zamieszać. -- Madohora