2 wyników w czasie 124 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: A może by tak wątek kulinarny?

Ciasto pigwowe Składniki: 40 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 20 dag masła, 24 dag cukru, 2 jajka, 10 dag rodzynek, sok z ½ cytryny, 1/5 kg pigwy, 450 ml soku jabłkowego, 2 budynie waniliowe, tarta bułka Mąkę, proszek do pieczenia, rozdrobnione masło, 12 dag cukru i

Re: A może wątek kulinarny IV

STRUDEL JABŁKOWY 45 dag mrożonego ciasta francuskiego, 7,5 dag rodzynek, 10 dag migdałów, 1,2 kg winnych jabłek, sok z 1 cytryny, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, 1 czubata łyżeczka cynamonu, 1/2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem, 300 ml mleka, 1 łyżka cukru pudru, mąka do oprószenia formy