1 182 wyników w czasie 1 081 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Zupa pomidorowo-pieczarkowa z pulpetami

Zupa pomidorowo-pieczarkowa z pulpetami. 25 dkg mielonej wieprzowiny 25 dkg pieczarek mały seler jajko cebula 1/2 puszki zielonego groszku 2 łyżki oleju mały słoiczek koncentratu pomidorowego posiekana natka pietruszki kostka rosołowa słodka papryka w proszku pieprz, cukier, sól

Pomidorowa z Pulpetem (początek wątku)

Pomidorówka z pulpetami PRZYGOTOWANIE: 25 minut GOTOWANIE: 15 minut PORCJA: 440 kcal Składniki na 4 porcje Bulion Pomidorowy instant WINIARY kostka Rosołu drobiowo-pomidorowego Kogutek WINIARY 2 szklanki soku pomidorowego 30 dag mielonej wieprzowiny jajko 4 łyżki startego sera żółtego

A u mnie dzisiaj zupa warzywna,pulpety z

ziemniakami+ surówka z marchewki i jabłka. -- ----------------------------------------------------- Nierozsądnie jest kierować się tylko rozsądkiem. Karol Bunsch.

Zdjęcia:

krem pomidorowy z pulpetami

- mieszamy i formujemy małe pulpeciki wielkości max. orzecha włoskiego i podsmażamy na teflonie bez tłuszczu wracamy do zupy - warzywa już miękkie - całość blendujemy i dodajemy świeżą bazylię, doprawiamy do smaku i podajemy: w talerzu układamy trochę pulpecików i troche mozarelli light pokrojonej w kostkę

Pomidorówka z pulpecikami (Faza II PW)

zmielenie - wtedy wiesz co masz) - jajko - przyprawy wg uznania - cebula - pieczarki Robimy zupkę normalnie z dozwolonych składników. Potem możemy warzywa pokroić w kosteczkę i dodać do zupy. Dolewamy pomidory (koncentrat), przyprawiamy. Zupa jest pyszna bez zagęszczania ale jeżeli nie wytrzymacie

Gulasz z kurzych zoladkow, pulpety..

..w sosie koperkowym, peklowana wolowina, zupy zageszczane..no mnostwo tego jest! -- "(..)porazka jest sprzedawanie swej dupy za nic." autorka: Vicky, wlascicielka blogu (jakze by inaczej!) "Swiat jest okragly

co z wywarem po pulpetach? (początek wątku)

czy jedynym wyjściem jest sos? a może można na tym zrobić zupę np.? w końcu to wywar z mięska dobry? być może ja źle robię coś i gotuję je w zbyt dużej ilości płynu:(

Re: co z wywarem po pulpetach?

Gość portalu: apteros napisał(a): > czy jedynym wyjściem jest sos? a może można na tym zrobić zupę np.? w końcu to > wywar z mięska dobry? > > być może ja źle robię coś i gotuję je w zbyt dużej ilości płynu:( Czegoś tu nie rozumiem - to ile tego wywaru jest?Bo zagęścić

Nie mam dla kogo robic zupy rybnej, ale z pulpetów

była pyszna i wyjadałem sam. Połowę miałem smażyc dla mnie, ale odpusciłem i spulpeciłem wszystkie :) -- @daś w@ndelt-I-500 II-500 Pt, 28-10-2005 Forum: Galeria potraw Wątek: Nie mam dla kogo robic zupy rybnej, ale z pulpetów Autor: adas_wandelt

Re: **krupnik z grzybami/pulpety**

a ja wczoraj ugotowałam swoja zupke na która miałam smaka,zamienilam tylko zacierki na ryż. moja zupa zawierala grube krazki marchewki, warzyw i groszku zielonego, dość piknatnie przyprawiona,mniam. taka lekka ,czyli przedwstęp przed drugim daniem. dzisiaj bardziej tresciwa z golonki konserwowej z

Flaki po warszawsku z pulpetami

gotowania ale startą marchew wrzucam dopiero po ugotowaniu flaków- po wyłączeniu ognia, tak żeby marchew się nie zagotowała.Tak robię zresztą ze wszystkimi "ciężkimi" zupami.Radzę tego spróbować-za pozytywny efekt ręczę :)

Re: Flaki po warszawsku z pulpetami

sibeliuss napisał: > Nikt nie jada flaków? A tak swoją drogą postrzegacie flaki za zupę czy 2 danie? -- madamy i żętelmeny --------------- "Wszyscy i wszystko inne srodze mnie zawiodło" Johan Julius

Re: Pulpety rybne

, roztrzepuję dokładnie razem..dodaje po łyżce goracy sos lub zupę mieszając (hartuję)..mozna dodać nawet taką samą ilość goąacego płynu co śmietany do kubka..i dopiero wtedy wlewam do garnka, z tym, że gaz mam zmniejszony w tym momencie do minimum lub na chwilę zdejmuję z palnika..dokładnie mieszam i

1 2 3 4 5 6