51 wyników w czasie 191 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Problem ze stabilnością,brak równowagi

Oczyszczanie wodą to za mało!!! Najpierw zafunduj sobie maksymalną dawkę dzienną różnych preparatów z poszczególnych grup: 1. Sylimarol 70/100 2. ApiHepat, kapsułki, 64 szt 3. Esseliv duo, kapsułki, 40 szt 4. Hepatil, tabletki, 150 m! g, 40 szt 5. Inhepax, tabletki, 30 szt 6. Liv 52

Re: 2 lata koszmaru i ...kolejny pat

powinno zaintrygować endokrynologa, nie mnie, laika... - www2.sum.edu.pl/wydawnictwa/wiadlek/4-6-2008/s139_Krysiak_R.pdf I jeszcze napisz czy masz jakiekolwiek problemy z układem

Re: brak mi już wiary

nietolerancje pokarmowe? Co na to wskazuje? Czy robiłaś jakieś badania z krwi? Testy jakieś? 2) odstaw mleko w każdej postaci na tydzień, dwa, zobacz co się będzie działo (kozie też!!!) (można na śniadanie jeść rosół, zamiast płatków na mleku... a wapń jest nie tylko w mleku, wróć do góry wątku i spisz sobie

Re: Torbiele / guzki w piersiach a Hashi

) - październik 2012 - Globuliny beta2 6,1 g/l (1,6 - 4,6) - listopad 2012 macanie własne - coś jest w prawej piersi - macanie pani gin - nic nie czuje, ale kieruje na mammografię - mammografia - coś jest nie tak, zaproszenie na poprawkę - mammografia 2 - zmiana w prawej piersi ok. 2 cm - pojawia się ból

Zdjęcia:

Re: problemy z przemianą Ft4 w ft3

. Ma być co trzy-cztery godziny coś, byle nie słodycze czy buła - zapychadło... 2) zmień proporcje składników. Moja dietetyczka mówi, że ma być węglowodanów mniej więcej tyle, ile mieści się w jednej zamkniętej garści, białka tyle, ile w otwartej garści, a warzyw tyle, ile na obu złożonych w miseczkę

Re: a ja rosnę i rosnę:(

> 2, 5 roku temu badałam insulinę. po 60 min miałam 28, 81 uU/ml przy normie 2,6- > 24,9 czyli coś wyżej. Po 120 min juz było w normie bo miałam 15,65 przy normie > 2,6-24,9. co to oznacza? bo nigdy tego z lekarzem nie konsultowałam ani nie bra > łam leków. powinnam? nie da sie

Re: euthyrox początki zażywania a samopoczucie

> Mama 6 latemu jednak miała wykryte guzy, jest już po operacji. Po operacji zachorowała na hashimoto - wcześniej nie miała, Raczej odwrotnie, to właśnie Hashi spowodowało pojawienie się guzków... a że wykryto je później, to tylko kwestia kiepskiej diagnostyki w naszej opiece medycznej

Re: porada

Ależ w jaką nadczynność??? Kto ci to powiedział? Endo? Jeśli bierzesz Novo to TSH będzie bliże zera i każdy normalny endo powinien to wiedzieć, że przy Novo TSH nie jest dobrym markerem stanu zdrowia. "TSH - 0,05 norma 0,25- 5 ulU/ml FT3 - 2,96 norma 2,6-5,4 pg/ml - 12,86 % FT4 - 1,2 norma

Re: niedobór D3 a niedoczynność tarczycy u dzieck

wpływaja na mniejsze wchłanianie D3 i na niższy poziom wapnia > i fosforu w kościach, nawet jesli poziom wapnia w surowicy 9,31 ( 9,2 - 11 prze > dzialy ) obecnie 10,02 i fosfor w surowicy był 4,3 ( ( 2,5 do 6 ) Poziom wapnia i fosforu bada się w surowicy i jednocześnie w moczu. Wapń w DZM

Re: Hashi, niedoczynność, niski poziom witaminy D

Pindzia, jeśli depresja jest lekooporna, a długotrwała psychoterapia też słabo działa, to znaczy, że warto spróbować innych rozwiązań. Jeśli przy tym masz ewidentne problemy z tarczycą, to teraz skieruj się w stronę somy, a nie psyche :) Poczytaj tu

Re: wytłumaczcie ....

> Mam znaczną niedoczynność tarczycy(po leczeniu jest to skutek uboczny) > 30.09.2011 > TSH 0,0004 ulU/ml (0,4-4,0) > FT4 31,70pmol/L (11,50-22,70)180,36% > FT3 21,4pmol/L (2,76-6,45) 505,15% > aTPO 25,4 IU/ml -poniżej 35,0 Z twoich wyników widać, że to nie jest

Re: wytłumaczcie ....

odstawienia po zakończeniu leczenia INF α. Podobnie jak w przypadku amiodaronu, przed przystąpieniem do terapii INF α należy wstępnie oznaczyć stężenie TSH, fT4, fT3 i a-TPO w surowicy i wykonywać badania kontrolne co 6 miesięcy. źródło

1 2 3 4 5