440 wyników w czasie 179 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Mała tarczyca 6 ml a Hashimoto?

TSH 0,859 przy normie 0,350-4,780, z tym że moje TSH przed leczeniem nigdy nie przekroczyło 2, nawet przy ft3 w okolicy 5% normy. Dlatego przez 10lat nikt nie wierzył w problem z tarczycą.

Re: Mała tarczyca 6 ml a Hashimoto?

Ja mam wyniki w norme, ale tarczycę ok 2,5 ml, dużo mniejsza od Twojej, i łykam od 8 lat euthyrox w dawce prawie 100, czyli takiej, jak ludzie bez tarczycy. Trzy lata trwało, zanim ktoś zajarzył, ze należy mi podac hormony, przez te 3 lata problemem było nawet wstanie z łóżka...

Re: problemy w ciąży a tarczyca?

Ten wynik jest w normie ,ale ważniejszy by był wynik z przed ciąży, bo w jej trakcie sa troszkę niewiarygodne. Ja urodziłam co prawda w terminie ,a raczej po ( 41 tc 6 dzień), ale przez całą ciąże lądowałam na patologii ,wiek ciąży nie odpowiadał rozmiarom dziecka , Natalia w 42 tC urodziła

Re: TSH a FT4: problem z równowagą przy niedoczyn

mam zaplanowane na 30 X, a więc nieco ponad 6 tygodni od poprzednich.

Re: TSH a FT4: problem z równowagą przy niedoczyn

Witaj Obas13 TSH dla mlodego mezczyzny 4,47 (przed leczeniem) to jest za wysokie. Obecnie w innych krajach przyjmuje sie norme TSH do 2,5, powyzej to juz jest niedoczynnosc. Co do Twoich wynikow to nie mozna nic powiedziec bo nie podales norm. W przyszlosci pisz wyniki z normami. Nastepnie

Zdjęcia:

Re: niedoczynność a problem z zajściem w ciążę

Do Agnieszkaela W peirwszym swoim postcie wpisalas tylko wyniki te z przed leczenia, a teraz podalas tez aktualne i to jest teraz jasne. Lekarz ma racje ze powinnas zwiekszyc dawke. Tylko lepiej jest do tego miec tabletki euthyrox 25µg i zwiekszac co 2 tygodnie o 1/4 tabletki

Pomozcie rozszyfrowac ten problem...... (początek wątku)

nic tu niby nie ma moze ktos z Was cos znajdzie : Mocz -analiza ogólna Przejrzystosc - klarowny kolor moczu - zołty glukoza - nieobecna bilirubina - nieobecna ketony - nieobecne pH - 6.5 ciezar własciwy - 1.010 ( 1.015- 1.030 ) białko - nieobecne urobilinogen - 0.2 ( 0.2 - 1 ) leukocyty

Re: Problemy tarczycowo-witaminowe

stwierdził, że nie mam żadnych problemów z tarczycą... Przepisał Jodid 200 i kontrola za 6 tygodni. Wspomniałam mu zatem, że staram się o dziecko, i że moja ginekolog kazała Tsh wyrównać do poziomu około 1-1,5. Spojrzał na mnie i powiedział, że to są kompletne bzdury wyssane z internetu!! Powiedział też że

Problemy tarczycowo-witaminowe (początek wątku)

lekarza. Zrobiłam badania, wszystko wyszło ok: hemoglobina 13,5; cukier ok, zaniepokoił mnie tylko wynik cholesterolu (190/ max jest 200) i tsh 1,6 (gdzie zawsze miałam ok 0,7/ max jest 4,9). Lekarz powiedział, że wszystko ok, a włosy zawsze wypadają w okresie zimowym, poza tym może i od farbowania

Re: TSH 3 - 6,06

Witam Duzookę.Bardzo dziękuję za pomoc.Dziś byłem u endokrynologa i internisty,a na koniec u znajomej ginekolog,hi hi.Endo stwierdził,że należy leczyć niedokrwistość(brać żelazo),a TSH powtórzyć za 2-3 miesiące.Internista kazał zrobić USG tarczycy i również zająć się głównie za niskim

Re: Mam problem

Witam wszystkich.Dawno mnie nie było na tym forum.Pisalam wczesniej,ze mam lekkie zapalenie tarczycy.Wizyte u lekarza mam 22 listopada.Bardzo prosilabym was kochani o interpretacje moich wyników badan hormonalnych. Badania 20 czerwca 2006 r. TSH 3 0.744 (min.0.4,max.4.0) T3F 2.6

Wyniki mojego 6 latka - prosze spójrzcie (początek wątku)

Witam, Pisałam tu kiedyś na forum, że mam problem z 6 letnim synem - jest b ruchliwy (nadpobudliwy) je normalnie a bardzo tyje. Ma 130 cm wzrostu i waży 37 kg. Zrobiłam mu badania: TSH 0,805 norma 0,640-6,270 Ft3 4,84 norma 2,3-4,2 (133,60%) Ft4 0,98 norma 0,89-1,76 (10,34%) Morfologia z

Re: Wyniki mojego 6 latka - prosze spójrzcie

stwierdziła, że jest nerwowy i popada ze skarajności w skrajność raz idealne zachowanie, a za chwile diabełek wcielony:( Cholesterolu nie badałam na codzień je: śniiadanie najczęściej płatki na mleku ew tost, kanpaka w szkole plus owoc, obiad szkolny, po południu czasami zje z nami obiad a czasami nie

Nadczynność tarczycy -kwas foliowy, vitamina B6 (początek wątku)

10mg,Leczę się od niecałych 3 tygodni i jestem troche spokojniejsza.Mam problem z nogami-są słabsze niż zwykle i bolą mnie stopy a szczególnie pięty.Czy jest na to jakis sposób.Ft4 z 4,1 spadło po 2 tyg leczenia do 1,9 gdzie norma to 1,7.Mam nadzieję że znajdą sie osoby z nadczynnością

1 2 3 4 5 6