334 wyników w czasie 830 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Czy oby to na pewno AZT? (początek wątku)

nawet kilka lat wstecz, gdzie ważyłem blisko 20 kg mniej, też miałem zawsze powyżej 2: 2.069, 3.29, 4.42 (podwyższone, ale po kilku dniach powtórzone badanie dało 3.9). Na USG wyszła podwyższona echogeniczność, jak przy Autoimmulogicznym Zapaleniu Tarczycy (AZT) czyli Hashimoto. Na razie lekarka

Re: Wybuchy gorąca, lęk, niepokój po zwiększeniu

Dodam jeszcze ze mam ze mam skurcze mięśni nóg lecz poziom magnezu mam w normie. Wynik 2,40 a norma 1.68-2.50. Inne badania wit. b12- 418, wapń 9.6 norma 8.4-10.20.

Niepokojące skoki TSH, niedoczynność (początek wątku)

Cześć! Mam 20 lat i wykrytą niedoczynność od trzech lat. Przez ten czas brałam różne dawki Euthyroxu i przybyło mi 10kg. Startowałam z TSH 11 (przy 0,27-4,2). Bardzo powoli to szło, aż nagle zaczęło się robić coraz lepiej! Ostatnie badanie robiłam w grudniu 2018r. przy dawce Euthyrox75 przez trzy

Zdjęcia:

hashimoto nadczynność? (początek wątku)

100 do 137. Na tej dawce miałam w styczniu operację przepukliny, a 3 dni później grypę. Znosiłam ją b.źle i po 5 dniach trafiłam na oddział zakaźny. Tam przy wyjściu zrobili mi badania bo byłam b.osłabiona i nie wiedzieli skąd,ale uznali,że są ok: tsh 1,78 (0,55-4,78) ft4 1,48 (0,89-1,80) ft3 2

Złe samopoczucie, niskie ft3, a lekarz... nic (początek wątku)

pewnie źle się czuję przez insuinooporność, a nie przez tarczycę) Zrobiłam zalecone badania: Wapń całkowity 9,39 (8,40 - 10,20) N Witamina B12 709,20 (197,00 - 771,00) N - bez suplementacji Żelazo 135,3 (25,0 - 156,0) N OGTT w ciąży obciążenie 75 g glukozy Glukoza na czczo (pkt 0

Hashimoto/nadczynność? (początek wątku)

były w normie, a ft4 lekko podwyższone. Przeciwciała również w normie. Endokrynolog stwierdził tylko, że tarczyca do obserwacji. W międzyczasie zdiagnozowano u mnie celiakię, co wtedy raczej wyjaśniało objawy. Teraz powtórzyłam wyniki: TSH: 0,615 mIU/ml (0,270-4,700) FT4: 96.48% FT3: -0

Re: Pomoc w interepretacji wyników

.0-33.0) MCHC 33.3 g/dL (33-36) PLT 167 tys/uL (150-362) OB 2 mm (1-15) sód 142 mM/L (135-147) potas 4,15 mM/l (3.30-5.10) wapń całkowity 2,45 mM/L (2.15-2.50) magnez 0,87 mM/L (0.60-1.10) kwas foliowy 5,06 ng/ml (4.60-18.7) wit b 12 266,20 pg/ml (191-666) Czy można samodzielnie już zacząć suplementować wit b

Re: Pomoc w interepretacji wyników

M/L potas 4,15 mM/l wapń całkowity 2,45 mM/L magnez 0,87 mM/L kwas foliowy 5,06 ng/ml wit b 12 266,20 pg/ml Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam serdecznie.

Prośba o interpretaje wyników (początek wątku)

czerwcu mialam wizyte. Musialam powtorzyc krew i zrobic usg tarczycy. Wyniki krwi: Prolaktyna 22 norma 6-29.9 Sód 139 norma 134-145 Potas 3.67 norma 3.5-5.1 TSH 4.3 norma 0.27-4.2 FT3 4.38 norma 3.1-6.8 FT4 22.06 norma 12-22 P-ciala ATG 24.1 norma <115 P-ciala ATPO 10.4 norma <34

Czy to niedoczynność? (początek wątku)

Witam, czy ktoś mogłby zerknąć na te wyniki i pomóc w interpretacji? TSH 5.34 (0.27-4.20) FT4 63.75% FT3 63.75% Inne wyniki: hemoglobina 14.90 (12.00-15.00) żelazo 11.9 (6.6-26) ferrytyna 22.72 (13.00-150.00) homocysteina 12.32 (5.00-12.00) cholesterol 199 (140-200) Jestem

Re: Kołatanie przy wcale nie niskim tsh

Nie chcę już zakładać nowego wątku. Mam takie wyniki: TSH: 0.883 uIL/ml (0.27-4.20) ft3: 4.75 pmol/L (3.13-6.76) ok 45% ft4: 1.59 ng/dL (1-1.6) ok 98% te wynika na 112,5 mcg letroxu (część biorę na noc, część rano) czuje się na tym dobrze, mam mnóstwo energii, nie cierpie juz na bezsenność

1 2 3 4 5 6