532 wyników w czasie 1 368 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Po wizycie u "specjalisty" i ocena wyników (początek wątku)

IU/ml 0,350-4,940 FT3 4,23 pmol/l 2,63-5,70 /52% normy/ FT4 10,98 pmol/l 9,00-19,00 /19,80% normy/ Wapń zjonizowany : 1 (0,98-1,13 mmol/l) Magnez: 0,89 (0,66-1,07 mmol/l) Witamina B12: 299 (197-771 pg/ml) Witamina D 25(OH): 28,60 (>20-30 ng/ml stężenie suboptymalne, >30-50 ng/ml stężenie

Brak konwersji ft4 > ft3. Novothyral w Poznaniu? (początek wątku)

dodatkowych badań wykonywałam ostatnio: Wapń całkowity 9,39 (8,40 - 10,20) N Witamina B12 709,20 (197,00 - 771,00) N - bez suplementacji Żelazo 135,3 (25,0 - 156,0) N Witamina D metabolit 25(OH) - 28 ng/ml (przyznaję, zaniedbałam ostatnio suplementację, liczyłam na słonce) Robiłam też ferratynę, nie

Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników! (początek wątku)

laboratoria się nie mylą. FT4 12.17 (10.60 - 19.40) 17.84 % FT3 4.12 (4.00 - 8. 30) 2.79 % FT4 11.85 (9.00 - 20.00) 25.91 % FT3 3.73 (4.00 - 8.30) - 6.28 % Co o tym myślicie? Biorąc pod uwagę te dwa laboratoria, w których wyniki są podobne i tak nie wiem jak teraz zwiększać dawki

Zdjęcia:

Re: Nowe objawy

niepłodna przez to PCOS, to powiedziała, że to nadinterpretacja, a wszędzie piszą, że niepłodność może być konsekwencją PCOS. Mam zrobić jeszcze badania na kobiece hormony, więc zobaczymy. Do tego zrobię sobie jeszcze B12, D, żelazo, ferrytynę, trójglicerydy, wapń, magnes, morfologie i co mi tam jeszcze

Re: Nowe objawy

nastroju bojowym, bez kija nie podchodź i najlepiej to się do mnie nie odzywaj :( Zrobiłam sb badania. Odmówiono mi skierowania na ferrytynę i b12. Lekarka stwierdziła, że najpierw zwykła morfologia i wtedy się zastanowi, więc stwierdziłam, żę poczekam, bo może uda mi się zrobić to z NFZ. MORFOLOGIA WBC

Hashimoto interpretacja wyników (początek wątku)

bani. Zrobiłam badania i oto wyniki: Ft3-3.30 Ft4-1.26 Tsh-0.119 norma 0.400-4.000 Anty TPO-30.90norna 0.00-5.61 Wit.D- 20 Wit B12-201 norma 189-883 dostałam dawkę 100 euthyroxu,i witaminę D3, później kazano mi wogóle nie brać eythyroxu bo wpadłam w polekową nadczynność.W sierpniu z wynikiem 6

Re: Proszę o pomoc - Novothyral

przerwać? Jakie są wasze przemyślenia? Na pewno czuje z > e wpadam w nadczynność bo łokcie zrobiły sie szorstkie i ciemne, do tego duze z > męczenie i wiele innych objawów które jednak ciężko mi odróżnić ze względu na b > oreliozę a z drugiej strony od momentu włączenia novo mam tachykardie

Proszę o pomoc - Novothyral (początek wątku)

powiekszona echogenicznosc gruczołu niejednorodna Wymiary Prawy płat 21,1*18,6*54,9 mm v=13,7 ml. Lewy płat 16,2*18,6*44,6 mm v=7,0ml. Cieśń 3 mm v całk. 20,7 W płacić prawym w biegunie dolnym niejednorodna struktura owalna o wym. 6,5*3,9*4,9 mm poza tym echogenicznosc niejednorodna miejscami

Re: Samopoczucie tragedia - po roku leczenia

-47) Leukocyty: 7,01 (4-10) MCV 88,5 (80-100) MCH 30,9 (27-31) Płytki krwi: 162 (130- 400) P-LCR%: 53% (13-43) !!!! MPV 13,4 fL (9,6-12) jedynie co mam powyżej normy MPV i P-LCR i to już co najmniej od 8 miesięcy jak patrzę na wcześniejsze wyniki. Podobno jeśli płytki są ok to nie ma to znaczenia, ale może

Re: Wyniki po Euthyroxie - prośba o ocenę

100 i tak było od 6 miesięcy). Czyli już po tym widac, ze wyniki zależa od laba. Zrobiłem ponownie miesiąc poźniej w labie którym zawsze robiłem i znowu wynik 100. Wiec ten skok na 980 to jest przez zmianę laba mają też trochę inne normy bo w stałym labie norma do 9 a w tym jednorazowym 60. Ciekawe

Re: Wyniki po Euthyroxie - prośba o ocenę

Precyzując dodam, że od tego wpisu z 5.12 z pytaniem co dalej zrobiłem zmianę dawki (po tych wynikach tsh 0,05) na 75 i tydzień i 9 dni poźniej zrobiłem kolejne badanie (przed wizytą u lekarza): TSH 0,196 ft3 5,46 59,29% ft4 12,54 71,45 % atpo 142,20 Lekarka stwierdziła, że

bardzo zle samopoczucie- prosba o pomoc z wynikami (początek wątku)

/ insulina moga wskazywac na insulinoopornosc? Wyniki z 11.06.2016 TSH 0,017 (0,27-4,20) FT3 5,19 (3,13-6,76) FT4 17,48 (12,00-22,00) Zelazo 149 ! (37- 145) Ferrytyna 16,33 (13-150) B12 407,2 (191- 663) Glukoza naczczo: 76 (70-99) Glukoza 75mg, po 120 minutach: 102 (ponizej 140) Insulina

Re: ATG (antytyreoglobulinowe) = 374.5 przy max 1

zrobić 50, 75... wyniki wyszły w miarę w normie: 2015-07-17 09:44: TSH TSH 2,240 ?IU/ml 0,270 4,200 N DHEA-SO4 DHEA-SO4 239,20 ?g/dl 7-hydroksyprogesteron 17-hydroksyprogesteron 1,11 ng/ml A on dalej powiększał mi euthyrox, dlej zlecał jedynie powyższy komplet, wyśmiał pomysł zbadania przeciwciał (bo

1 2 3 4 5 6