171 wyników w czasie 917 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

wyniki krwi (początek wątku)

,7 Bazofile (#) 0,02 10^3/μl 0 - 0,20 Neutrofile (%) 68,9 % 45 - 70 Limfocyty (%) 22,3 % 20 - 45 Monocyty (%) 7,4 % 4 - 10 Eozynofile (%) 1,2 % 0 - 6,0 Bazofile (%) 0,2 % 0 - 1,0 IG (%) 0,1 % 0 - 0,5 IG (#) 0,01 10^3/μl 0 - 0,03 OB 24 H mm < 12 BIOCHEMIA Mocznik w surowicy 11 mg/dl 10 - 50

Proszę o interpretacje wynników krwi (początek wątku)

12,6 fl 9,0 17,0 N MPV 10,9 fl 9,0 13,0 N P-LCR 32,1 % 13,0 43,0 N Neutrofile 2,01 tys/µl 1,80 7,70 N Limfocyty 3,69 tys/µl 1,50 5,50 N Monocyty 0,39 tys/µl 0,20 1,30 N Eozynofile 0,71 tys/µl 0,10 1,00 N Bazofile 0,02 tys/µl 0,0 0,2 N Neutrofile

wyniki z krwi - prośba (początek wątku)

/ml 4 — 67 ! * Tyreotropina (TSH) 3,50 µIU/mL 0,70 — 5,97 Metoda ECLIA, Analizator Cobas e601, firma Roche HBs - p/c przeciw HBs (WZW typu B) (V42) obecne HBs - p/c przeciw HBs (WZW typu B) (V42) 18,99 IU/l nieobecne < 10,0 obecne => 10,0 Metoda ECLIA, aparat Cobas e411, firmy Roche

Zdjęcia:

Morfologia 3 latka, wysokie PLT, pomocy!!! (początek wątku)

,1 (27-34) MCHC 32,3 (31-36,5) PLT 611 (140-490) !!!!! RDW-SD 39,3 (35-54) RDW-CV 12,2 (11-16) PDW 15,1 (9-17) MPV 7,2 (6,5-12) PCT % 0,44 (0,11-0,36) NEU 4,2 (2-6) LYM 7,33 (0,6-7) MON 0,69 (0-0,6) EOS 0,65 (0-0,5) BAS 0,08 (0-0,10) NEU% 32,4 (20-60) LYM % 56,6 (25-70) MON % 5,4 (0-6

niepokojące wyniki badań (początek wątku)

,3 % 28,0 — 44,0 MCV ¯ 76,4 fL 77,0 — 115,0 MCH 27,4 pg 24,0 — 36,0 MCHC 35,9 g/dL 26,4 — 40,9 Płytki krwi (ICD9:C66) ­ 484 x10^3/μL 130 — 400 P-LCR 33,7 % 13,0 — 43,0 RDW-CV 12,6 % 11,5 — 16,0 Pałeczki (ICD9:C32) 1,4 % NEU% (ICD9:C32) ¯ 11,3 % 27,0 — 51,0 EO% (ICD9:C32) 2,0 % 0,0 — 6,0 BASO

mononukleoza??- wyniki krwi z rozmazem (początek wątku)

Witam, Proszę o info czy następujące wyniki z krwi mogą wskazywać na mononukleoze: Leukocyty 5,39 K/μl 4,5 — 13,5 A Erytrocyty ­ 5,12 M/μl 3,5 — 4,6 Hemoglobina 14,20 g/dl 11,5 — 15,5 Hematokryt 41,7 % 37,0 — 43,0 MCV 81,0 fl 75,0 — 95,0 MCH 27,8 pg 26,0 — 34,0 MCHC 34,1 g/dl 33,0 — 36

Wyniki 5 miesieczne niemowle (początek wątku)

-145 potas 5.59 3.5-5.1 H Crp <0.20 0-5.00 Tsh 0.622 0.880-5.420 L Morgologia w normie jedyne odstępstwa to Mchc 36.7 33-36.6 H Rozmaz krwi Gran. Segmentowane 7% 17-60 L Gran. kwasochlonne 1% 1-5 Limfocyty 91% 20-70 H Monocyty

Wyniki morfologii - prośba o interpretacje (początek wątku)

Pani Doktor bardzo prosiłabym o interpretacje wyników. Syn ma trzy lata, a badania wykonane były nie w Polsce, w czasie rekonwalescencji po ciężko przebytej grypie jelitowej (w czasie, gdy dziecku zdarzały się jeszcze pojedyńcze wymioty i doskwierał brak apetytu) WBC 4,91 (5,5 - 15,5) !!! L

podwyzszone parametry czerwonokrwinkowe u dzieci (początek wątku)

spadło rbc do 5,19 hemoglobina 14,6 ale hematokryt spadl tylkio do 43,30 a norma 42.Powtarzałam badania w innych laboratoriach starszemu po wypicu wody rbc w normie ale hematokryt podwyzszony i hemoglobina dalej tez wysoko .Erytrocyty 5,50 mln/µl 4,20 5,60 N Hemoglobina 16,96 g/dl 12,1 16,6 H

Prośba o interpretację wyników - nieskie neutrocyt (początek wątku)

Na - surowica 138 mmol/l 136 - 146 HEMATOLOGIA Morfologia pełna - analizator - krew Krwinki białe (WBC) 6,93 G/l 5,00 - 19,50 Krwinki czerwone (RBC) 4,07 T/l 3,80 - 5,50 Hemoglobina 11,4 g/dl 10,5 - 14,0 Hematokryt 31,9 % 32,0 - 42,0 MCV 78,4 fl 72,0 - 88,0 MCH 28,0 pg 24,0 - 30,0 MCHC 35

1 2 3 4 5 6