wyszukiwanie zaawansowane
531 wyników w czasie 443 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Nowe wyniki (początek wątku)

(0.8-1,9) fT4 1,14 T3 102,0 (81-178) T4 7,82 (4,5-12,5) ferrytyna 45,7 (6-159) B12 255 (174-878) B12 174 CPR 1,0 (<5) RF ujemny Waaler-Rose ujemny morfologia: leukocyty 5,5 (3,8-10,0) 7

Re: Niedoczynność tarczycy, wyniki wg kalkulatora

Nowe wyniki mam, dalej przy dawce 100mcg ale z braniem żelaza. (2 tygodnie) TSH - 0,794 norma (0,27-4,20) FT3 - 3,20 norma (2,57-4,43) 33.87% FT4 - 1,40 norma (0,9-1,7) 62.50% Witamina B12 - 454,6 norma (191-663) 55.85% Jak widać Witamina B12 jest dobra, a nie uzupełniałem braków. Co

Re: Niedoczynność tarczycy, wyniki wg kalkulatora

Nowe wyniki mam, dalej przy dawce 100mcg ale z braniem żelaza. (2 tygodnie) TSH - 0,794 norma (0,27-4,20) FT3 - 3,20 norma (2,57-4,43) 33.87% FT4 - 1,40 norma (0,9-1,7) 62.50% Witamina B12 - 454,6 norma (191-663) 55.85% Jak widać Witamina B12 jest dobra, a nie

Re: depresja jak rów mariański - hashimoto

(1,8-4,6) FT4 1,13 (0,9-1,7) ATPO 308 (<12) VII 2012 TSH 1,26 (0,27-4,20) X 2012 TSH 3,14 (0,27-4,2) IV 2013 TSH 1,623 (0,550-4,780) Leczenie zarzuciłam chyba jakoś pod koniec 2008r (głowy nie dam). Do leczenia wróciłam w maju 2012r i od tego czasu byłam znów na euthyroxie

Zdjęcia:

Re: Prosze o interpretacje wynikow

surowicy 2,0 (zakres referencyjny 1,6-2,6) 40% uważam że trzeba podnieść b12, kwas foliowy i potas, dalej brać żelazo. a.

Prośba do hashi-tess o interpretacje wynków (początek wątku)

Witam mam 35 lat a oto moje wyniki: 1. Żelazo w surowicy - 118 /65-175/ 2. Ferrytyna - 95,8 /18,7-323/ 3. B12 - 255 /197-866/ 4. TSH - 2,14 0,25-5/ 5. FT3 - 4,91 - 56,09% /9-20/ 5. FT4 - 15,7 - 21,16% /4-8,3/ 6. Kortyzol - 4,4 /6,2-19,4/ 7. Anty TPO - <5 /<34/ 8. Parathormon - 12,6

o czym świadczą te wyniki (początek wątku)

Bardzo proszę o odpowiedź. Mam od początku roku kłopoty ze zdrowiem. ft3 5,14 N: 3,10-6,80 (lub 5,80 - rozmazana cyfra) ft4 15,50 N: 12,0 - 22,0 tsh 2,37 N: 0,270-4,20 a-tg 28,47 N 0,000 - 115,0 a-tpo 223,9 N: 0,000-34,0 Będę bardzo wdzięczna.

Wyniki moich dzieci (początek wątku)

w surowicy 81 μg/dl 25 — 115 B1 Immunoglobulina A 81 mg/dl 27 — 190 B1 Immunoglobulina G 840 mg/dl 492 — 1430 B1 Immunoglobulina M 90 mg/dl 20 — 176 MIŁOSZ rok i miesiąc TSH trzeciej generacji ultraczułe 1,663 μIU/ml FT3 ­ 4,73 pg/ml 2,30 — 4,20 FT4 1

Re: Narkoza a poziom hormonów

mi dawkę na 100 Euthyroxu i po miesiącu było już TSH 0,047 (0,27-4,20) Mój endokrynolog powiedział, że przy takich wynikach nie da mi kwalifikacji do narkozy i kazał jeszcze zmniejszyć dawkę przez kilka dni (brałam co drugi dzień 75)po czym na 2 dni przed operacją zrobiłam kolejny raz

Czy to niedoczynność ?? (początek wątku)

Witam jestem mężczyzną mam 35 lat a oto moje wyniki: 1. Żelazo w surowicy - 118 /65-175/ 2. Ferrytyna - 95,8 /18,7-323/ 3. B12 - 255 /197-866/ 4. TSH - 2,14 - 39,79% /0,25-5/ 5. FT3 - 4,91 - 21,16% /9-20/ 5. FT4 - 15,7 - 56,09% /4-8,3/ 6. Anty TPO - <5 /<34/ USG tarczycy: Tarczyca

Re: Czy to niedoczynność ??

alfa-111 napisał: > Witam jestem mężczyzną mam 35 lat a oto moje wyniki: > 1. Żelazo w surowicy - 118 /65-175/ > 2. Ferrytyna - 95,8 /18,7-323/ > 3. B12 - 255 /197-866/ > 4. TSH - 2,14 - 39,79% /0,25-5/ > 5. FT3 - 4,91 - 21,16% /9-20/ > 5. FT4 - 15,7 - 56

Brak konwersji ft4 > ft3. Novothyral w Poznaniu? (początek wątku)

dodatkowych badań wykonywałam ostatnio: Wapń całkowity 9,39 (8,40 - 10,20) N Witamina B12 709,20 (197,00 - 771,00) N - bez suplementacji Żelazo 135,3 (25,0 - 156,0) N Witamina D metabolit 25(OH) - 28 ng/ml (przyznaję, zaniedbałam ostatnio suplementację, liczyłam na słonce) Robiłam też ferratynę, nie

1 2 3 4 5 6