wyszukiwanie zaawansowane
171 wyników w czasie 360 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

analiza krwi i moczu u 2,5 latki (początek wątku)

,7 % PDW 11,6 fL MPV 9,3 fl P-LCr 20,1 % ROZMAZ: Granulocyty podzielone 20,0 % Granulocyty kwasochłonne 4,0 % Limfocyty 74,0 % Monocyty 2,0 % OB 2 mm/h TSH 3 generacja 4,470 ulU/ml ASO - Antystreptolizyna o-lateks poniżej 200 lU/ml Ogólne badanie moczu: Urobilinogen 0,2 mg

Re: analiza krwi i moczu u 2,5 latki

Witam ponownie Panie doktorze, z uwagi na poprzedni b.wysoki poziom RBC po 11 dniach powtórzyłam badanie krwi u 2,5 letniej Zuzi, oto wyniki: WBC 7,4 10^3/uL RBC 4,96 10^6/uL HGB 13,7 g/dl HCT 39,5 % MCV 79,6 fL MCH 27,6 pg MCHC 34,7 g/dl PLT 314 10^3/uL LYMPH% 65,1 % MXD% 9,6

Wyniki krwi 2-latka - niepokojące wahania! (początek wątku)

Pani Doktor, zrobiłam dziś synkowi badanie krwi. Krew pobierana była mocno wysiłkowo ale w końcu się udało. Synek skończył dwa lata i jest bardzo żywym dzieckiem. WBC - 7.9 tys/uL (norma 4.50-12.50) RBC - 4.58 mln/uL (norma 3.9-5.0) HGB - 12.7 g/dL (norma 11-13.80) HCT - 38.4 % (norma 32

prosze o interpretacje 3 wynikow badania krwi. (początek wątku)

Bardzo prosze o interpretacje wynikow badan moich i moich dzieci Chlopiec 9 miesiecy Leukocyty 10,6 (5,0-19,5 ) eytrocyty 4,1 (3,9-5,1) hemoglobina 11,2 (10,1-13,0) hematokryt 32,00 (30,00-38,00) MCV 78 (70-82) MCH 28

Zdjęcia:

powiekszona śledziona, podw.erytrocyty, limfocyty (początek wątku)

-CV 14 (11,6-14,8) PDW 10,7 (9-17) MPV 9,6 (9-13) P-LCR 21,2 (13-43) Neutr.2.01 (1,5-7) Limfo 5,66 (2,5-8,5) Monocyty 0,68 (0,20-1,30) Eozynof. 0.24 (0,10-1,20) Bazofile 0 (0,0,2 )Neutof. 23,2 %(25-60)L, Limfocyt. 65,6 %(25-50) H,Monocyty 7,9 % (1,0-6,0) H, Eozynof. 2,8 %(1-7) Bazof. 0,6 % (0

wyniki krwi (początek wątku)

prezentuje poniżej i bardzo proszę tych którzy znają się na rzeczy o analizę: RBC: 3.15 l Range 4.00 – 5.50 HGB: 9.8 l Range 11.0 – 15.0 HCT: 27.1 l Range 32.0 – 45.0 MCV: 86 Range 72 – 100 MCH: 31.1 Range 26 – 37 MCHC: 36.1 h Range 31.0 – 36.0 RDW: 12.2 Range 10

Re: prosze P.dr.o interpretacje wynikow!!!

w taki razie podam wszystkie dane dziecko ma 4 ,5 r jest alergikiem pokarmowym analiza moczu barwa-zolta przezroczystosc-przejrzysty ciezar wlasciwy-1015 ph-kwasny bialko-0 glukoza-0 ketony-nieobecne urobilinogen-w normie biliburina-nieobecna nablonki plaskie-poj leukocyty

wyniki krwi czterolatka-prosba o interpretacje (początek wątku)

) Calcium: 2.42 mmol/L (2.20 - 2.60) Corrected calcium: 2.37 mmol/L (2.20 - 2.60) Phosphate: 1.67 mmol/L (1.45 - 1.78) Uric acid: 183 umol/L* (266 - 474) Blood glucose (SST): 3.7 mmol/l (3.5 - 7.9) Iron: 21.9 umol/L (10.6 - 28.3) T.I.B.C : 59 umol/L (41 - 77) Transferrin saturation: 37% (20 - 55

żelazo - suplementować czy nie? (początek wątku)

,0 ? 35,0 RDW-CV 12,9 % < 16,0 RDW-SD 36,60 fl 35,10 ? 43,90 Płytki krwi 334 G/l 140 ? 420 MPV 9,3 fl 6,0 ? 12,0 PDW 9,40 fl P-LCR 18,70 % % neutrocytów ? 37,3 % 40 ? 60 % limfocytów 43,6 % 20 ? 60 % monocytów 9,4 % 4,0 ? 12,0 % eozynocytów ? 8,9 % < 5,0 % bazocytów 0,8 % < 1

niepokojące wyniki badań (początek wątku)

,3 % 28,0 — 44,0 MCV ¯ 76,4 fL 77,0 — 115,0 MCH 27,4 pg 24,0 — 36,0 MCHC 35,9 g/dL 26,4 — 40,9 Płytki krwi (ICD9:C66) ­ 484 x10^3/μL 130 — 400 P-LCR 33,7 % 13,0 — 43,0 RDW-CV 12,6 % 11,5 — 16,0 Pałeczki (ICD9:C32) 1,4 % NEU% (ICD9:C32) ¯ 11,3 % 27,0 — 51,0 EO% (ICD9:C32) 2,0 % 0,0 — 6,0 BASO

Re: Proszę o interpretację wyników

Witam Koleżanka bardzo prosiła mnie o interpretacje wyników jej 5 miesięcznej córki hemogl 11,2 hematokryt 35 mcv 76 leuko 7,7 erytro4,5 płytki krwi 296 mpv 9,2 neutrofile 1,02tys/ul-(norma dla wieku 1,50-7,00) neutro - 13,3 % (norma 17-60%) monocyty 0.52 monoc- 6

1 2 3 4 5 6