wyszukiwanie zaawansowane
632 wyników w czasie 2 245 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Adamie

tak - szafran tak - ryż bezpośrednio z pudełka. Własnie tak powstaje prawdziwe risotto. Nie z gotowanego a z surowego ryzu. Będzie sie gotowało na patelni razez z winem i wywartem (dodawanym stopniowo) szafran prawie w ostatniej chwili, w zasadzie mozna razem z masłem i parmezanem

Re: Adam Michnik

zdejm już ten beret moherowy bo mózg Ci się gotuje. -- Polecam www.matka-kurka.net

Adam Małysz optymistą?

Czyli do tej pory był kim? Oszustem? Flaki mi sie gotują... Gdzie żeście dorwali tego oszołoma? Kogo to obchodzi? Czy Gazeta nie ma ciekawszych tematów niż wynurzenia mistrza żabich skoków? To wszystko to żałosne miałczenie głodnego kota.

Zdjęcia:

Re: Techniki gotowania

Gość portalu: Adam napisał(a): > Zawsze miałem dylemat jak się przygotowuje niektóre potrawy. Wygrzebałem super > stronę z filmami jak co zrobić (strona w stylu youtube). Co prawda po > francusku, ale filmiki można pooglądać. www.cuisine-cours.fr mozna wszystko,a jaki

Szanowny Panie Adamie

jedynych zresztą w historii naszego Kraju że szumowina dorwała sie do władzy i popierana jest przez szumowinę. Ale to normalne w przyrodzie zjawisko - gdy gotujemy rosół, to zanim uzyskamy klarowny, pyszny wywar najpierw na powierzchni, stopniowo, ale coraz intensywniej wypływa na wierzch właśnie

RYBI WYWAR - gotowanie

Odkopalem swoj watek o rybach i melduje sie ponownie ;-) Mam pytanie co do wywaru z gotowanej rybki (wczoraj upieklem bo dostalem tylko mrozonki, ale calkiem, calkiem ;-)Zostalem poproszony o wiecej RYBY, no i dzis chce ugotowac dla odmiany.) Kalafior natomiat rozbilem (rozgotowalem) prawie

Boski Adam Małysz!

gotowało się od niechęci do Adama Małysza, bo słabiej skakał, ja zawsze pisałam i mówiłam: " Łapy precz od Małysza, bo to największy polski sportowiec". Teraz mam wielką satysfakcje i nic do zarzucenia.

Kuszenie Adama (początek wątku)

oprószenia Rodzynki namaczamy w rumie. Jabłka obieramy, wykrawamy gniazda nasienne, kroimy w plasterki. Wkładamy owoce do garnka, dodajemy cukier i 250 ml wody - gotujemy przez 20 minut. Jabłka osączamy następnie na sicie i przekładamy do miski. Do owoców dodajemy, starannie mieszając, rodzynki z rumem

Świąteczne gotowanie z Makłowiczem (początek wątku)

Panie Robercie, oglądam każdy Pański popis i jestem zachwycony! Brakuje mi jednak dwóch przepisów : " Bakłażany pod beszamelem " i " MAKŁOWIEC a'la MAKŁOWICZ " - chodzi oczywiście o świąteczną wersję makowca a nie tę pospolitą. Pozdrawiam , Adam z Krosna

Re: rymy o Adamie

Gdy Adam sie do skoku gotuje cała Polska go podpatruje. Gdy skok oddaje to aż ruch na ulicach staje A gdy zwycięża, to żadna nie zobaczy trzeźwego męża

1 2 3 4 5 6