wyszukiwanie zaawansowane
128 wyników w czasie 177 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: histeroskopia.Kto jest po zabiegu?

Miałam zabieg 21.04. dzień wcześniej poszłam do szpitala, byłam na czczo, wywiad, pobrana krew na badania, mocz zaniosłam, ekg, rtg kl. piersiowej, bo nie miałam aktualnej. Zaszczepiona na żółtaczkę byłam wcześniej. Następnie spotkanie z ginekologiem i anestezjologiem. Wieczorek zastrzyk w brzuch

Częste bóle... wszystkiego... (początek wątku)

w kl. IgM 3, 78 RU/ml. (wynik ujemny). Chlamydia trachomatis, pneumoniae, psittaci – metodą immunoblot - Ujemny. USG jamy brzusznej – poszerzenia UKM, oraz pani doktor powiedziała, że mam torbiel na prawym jajniku, ale tak mogę mieć. Badanie ca 125 - 8,85 (norma 0 - 35). Czy

Podwyższone limfocyty, obniżone neutrofile we krwi (początek wątku)

zupełnie zdrowa, wykonałam kontrolne badania. Są jeszcze gorsze niż te pomiędzy infekcjami w zeszłym roku. Morfologia + rozmaz WBC 5 (norma: 4,1-10,9) %NEUT 20,7% (40-74) %LYMPH 67,8% (10-50) %MONO 7,6% (0-12) %EOS 2,174% (0-7) %BASO 1,74% (0-1,5) RBC 4,71M/uL (4,04-5,2) HGB 13,2 g/dl (12

Zdjęcia:

Re: proszę o pomoc zapalenie pęcherza nerek złe w

,50 5,40 H Limfocyty 1,90 tys/?l 1,50 3,50 N Monocyty 0,56 tys/?l 0,20 1,00 N Eozynofile 0,11 tys/?l 0,10 0,50 N Bazofile 0,04 tys/?l 0,0 0,1 N Atypowe limfocyty# 0,04 0,00 0,20 N Niedojrzałe duże komórki (młode formy)# 0,05 tyś/ul 0,00 0,25 N OB OB 13 mm/h 2 15 N Badanie ogólne moczu

Badanie moczu, infekcja? (początek wątku)

Może ktoś potrafi się wypowiedzieć w temacie dzisiejszego badania moczu? od kilku dni dziwnie się czuje przy i po oddaniu moczu, również w dole pleców od czasu do czasu zaboli. Biorę furagin już z 4 dni i jeszcze nie przeszło... mam 32 lata. Pobiegłam dziś do labolatorium przede wszystkim

Nadciśnienie? (początek wątku)

ogół okolo 130-140/100. w piątek w przychodni mierzone dwa razy w 20 minutowych odstępach czasu 150/110. W domu nizsze, tak do 140/100. Wyniki badań krwi i moczu bardzo dobrze, tylko cholesterol 198. Pani doktor stwierdziła nadciśnienie i przepisala mi Zofenil. Powiedziała ze to najnizsza dawka, 7

Dziwne problemy ze zdrowiem, co dalej robic (początek wątku)

niedawno, czekam jeszcze na wyniki, ale obrazowo nic nie było złego. Dodatkowo półtora roku temu zaczęłam brać tabletki na tarczycę aby obniżyć TSH (tak zalecił endokrynolog bo TSH dochodziło do 4 a mam dopiero 20 lat). Do tej pory jest ono nieunormowane, raz jest w normie, raz podskakuje. Badania FT3, FT4

Re: problemy z trawieniem-mam już dość

wszystkiego leży w głowie. im bardziej się nakręcam tym większe wzdęcia mam. i jeszcze jedno-jak mi tak wywali brzuch po południu to sikam co 20 minut. nie posikuję tylko leci ze mnie sporo jakby rozcieńczonego moczu,prawie woda. mam silne parcie na pęcherz wtedy i nie mogę czekać :P kiedyś leczyłam pęcherz

Re: Rumień guzowaty

,8; opuchnięte zaczerwienione kostki. Po badaniach krwi i moczu okazało się Leukocyty 3,87, limfocyty 1,08 ob 22; crp 20,4, ( glukoza, kwas moczowy, rf, potas, kreatynina, k+, bilirub, alat, d-dimery, cpk, komorki LE, echo serca, usg nerek wszystko w normie) mocz bilirubina 1+, białko 1+, moczany bardzo liczne

toxoplazmoza i badanie moczu przed planowaną ciąża (początek wątku)

witam Proszę o interpretację badań. Staramy sie o dzidziusia. Zrobiłam badania przed planowaną ciążą. Proszę o interpretację moich wyników. NA WIZYTE MUSZE CZEKAĆ JESZCZE PONAD MIESIAC. BADANIE MOCZU OSAD: nabłonki płaskie- liczne leukocyty- 5-10 erytr. częściowo wyług.-1-3 bakterie

1 2 3 4 5 6
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.