wyszukiwanie zaawansowane
1 258 wyników w czasie 2 502 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

bigos z kiszonej kapusty

Ja mialam ostatnio wieeeelka ochote na gotowana kiszona kapuste. I jadlam ze smakiem juz ze dwa razy i dalej mi sie chce (szok). Ostatnio robilam w wersji bardziej bogatej w bialko - z grochem (ale zielonym - suszonym). Mozna dodac troszke jablka (do gotowania) - bedzie bardzie winna. Oczywiscie

Re: dziczyzna

Co do bigosu z kiszonej kapusty - to mozemy. natomiast jesli chodzi o dziczyzne, to zalezy co - kaczka tak, ale juz sarnine...raczej nie. gdziesz czytalam,ze dzoczyzna (zwlaszcza mieso czerwone) jest bardziej zakwaszajaca od miesa zwierzat hodowlaych.

Re:Kapusta kiszona - bigos...

>Rydze zbiera > się z kolei od lipca do listopada więc jaki on jest jesienny? Taki: po lipcu jest sierpień, a następnie wrzesień, październik i listopad... -- Bracia Kaczyńscy są niezgodni z

Re:Kapusta kiszona - bigos...

A co powiecie na kartofle z ogniska? No, plus sól i masło...

BIGOS contra SUROWA KAPUSTA KISZONA

No wlasnie, jest wiele sprzecznosci. Z pewnych zrodel dochodza mnie sluchy,m, ze kiszona kapusta to rewelacja, a po przetestowaniu surowki z niej zaczelo mnie wszystko solidnie swedziec. I dopiero pan Andrzej Janus sprostowal to mowiac, ze wolno jest tylko ugotowana lub uduszona kapuste

Re:Kapusta i ogorki kiszone

Wklejam wypowiedz dr.Janusa; Nie polecam spożywać kiszonej kapusty i ogórków na surowo ze względu na możliwość obecności w nim drożdży rozwijających się w procesie fermentacji. Ugotowane natomiast pod postacią kapuśniaku czy zupy ogórkowej, można spożywać. A wiec nie jest tak zle,bo mozna

Zdjęcia:

bigos, ale skąd wziąć kapustę kiszoną? (początek wątku)

Dla dużej ilości gości wymyśliłam bigos. I tu klops - nie ma już zeszłorocznej kapusty kiszonej. Czy ta młoda kiszona nadaje się do bigosu? Zwykle łączę białą kapustę z kiszoną, pół na pół. Poradźcie co TERAZ zrobić, by nie było kulinarnej kompromitacji!

Jest kiszona kapusta

Gość portalu: chochelka napisał(a): > Dla dużej ilości gości wymyśliłam bigos. I tu klops - nie ma już > zeszłorocznej kapusty kiszonej. Czy ta młoda kiszona nadaje się do bigosu? > Zwykle łączę białą kapustę z kiszoną, pół na pół. Poradźcie co TERAZ zrobić, > by nie było

Re: Bigos - to tylko kapusta kiszona.

Dodatek słodkiej - to już nie bigos a kapusta z mięsem i dodatkami. Nie twierdzę, że zła. Zwyczajnie - pewne potrawy są klasyczne i mogą ewentualnie różnić się przyprawami i niewielkimi różnicami w dodatkach, ale składnik główny pozostaje niewzruszony jak przestrzeń kosmiczna.))) -- Nie

sprawa jest poważna-przesoliłam kapuste kiszoną (początek wątku)

na świąteczny bigos bede dodawała dużo mięs podsmażonych, śliwki, cebule, ale gdyby mimo to było zbyt słone to co robić? a może profilaktycznie pierwsze przegotowanie samej kapusty zrobić w towarzystwie 2, 3 ziemniaków-wyciągną troche tej soli? dosolić w razie czego zawsze moge, ale przesolone

Kapusta kiszona emigrantow - idealna na bigos

Przepis jest bardzo prosty i tak ukiszona kapusta nadaje sie na bigos. Turecka kiszona kapusta niestety po ugotowaniu ma jakis dziwny smak, polecam wiec zrobic samemu z ponizszego przepisu: 1kg kapusty (bialej, zielonkawa moze byc gorzka) bez glaba - drobno poszatkowac, 1 mala marchewke

Kapusta kiszona

: - pomocnik kuchenny, który kapustę poszatkuje i dobrze wymiesza z kiszoną oraz startą na wiórki marchwią i przyprawami. Po tej robocie daj mu odpocząć do następnego dnia a gdy sił przez noc nabierze niech spróbuje czy dosolić nie trzeba a potem to wszystko ubije w słoju szklanym i docisk

Re: jak zrobic kiszona kapuste?

za duzo, to odlewam. Codziennie troche uciskam. W cieplym miejscu jest rzeczywiscie gotowa po 4-5 dniach. Przekladam do malych sloikow i do lodowki, bez pasteryzowania. Bardzo dobrze wychodzi kapusniak i bigos z takiej kapusty.

Kiszona kapusta

, "produkuję" różne surówki. Najsmaczniejsza wersja (moim zdaniem i zdaniem domownikow), jest następująca: 1/2 kg kapusty kiszonej 1 soczyste jabłko (deserowe) 1 średnia , obrana marchewka 1 świeży ogórek wąż - obrany olej kujawski/oliwa przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Kamis (lub inna w tym typie

Kiszona kapusta (początek wątku)

Jak czytam,ze ludzie plucza kapuste kiszona albo obgotowywuja po 2-3 razy to zaczyna mnie bolec zoladek.Kto takie rzeczy robi? Wszystkie witaminy i wlasciwosci,ktore posiada kapusta wylewacie do zlewu. Kapuste za kwasna na bigos neutralizuje sie kapusta slodka czyli taka w glowce

Re: Kiszona kapusta

Ja robię dwa różne rodzaje bigosy. Jak gotowany to łącze dwie ugotowane osobno kapusty zwykłą i kiszoną, ale bigos pieczony robi się tylko z kiszonej i tam trzeba płukać i obgotowywać. -- Doskonałość jest jedynie deklaracją śmiesznego człowieka.

Bigos z mlodej kapusty?? (początek wątku)

Mam pytanko czy do takiej kapusty mam dodac jeszcze kiszona czy mloda wystarczy?a moze znacie jakies inne ciekawe przepisy co z taka kapucha zrobic?pozdrawiam i na propozycje czekam

Re: Bigos z mlodej kapusty??

> Kiszona mozesz jesc caly rok,wiec daj jej teraz spokoj i poczuj smak lekkiego w > > smaku bigosu z mlodej kapusty. No właśnie, a z kolei bigos bez kiszonej jest niesmaczny i gorszy. Z młodej kapusty robi się po prostu inne potrawy.

1 2 3 4 5 6