14 wyników w czasie 200 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Buchty - bułeczki drożdżowe z nadzieniem (początek wątku)

sklej jak pączki czyli jak? pączki ze sklepu mają szew do okoła...

Re: Buchty - bułeczki drożdżowe z nadzieniem

szew na pączkach ze sklepu powstaje podczas smażenia i nie ma nic wspólnego ze sklejaniem, pączki sklejam w ten sposób ze urywam kawałek ciasta na pączka, rozciągam go trochę, nakładam nadzienie i sklejam, ugniatając ciasto tak ze jest okrągła kulka, podobnie skleja się knedle.

Kluski na parze (buchty) (początek wątku)

osobiście bardzo polecam,ale mozna też robić buchty wielkości pączków i nadziewać je marmoladą sa równie pyszne.smacznego

Re: Pieczone pączki

Opis wyglada ciekawie , nie wiem czy w piekarniku nie wysusza sie zbytnio. Kojarza mi sie z buchtami drozdzowymi ukladanymi na blasze blisko siebie. Najwazniejsze , ze mieszkanie nie smierdzi pare dni olejem:) -- Zycie dzieli sie na dwa etapy: mlodosc i "swietnie wygladasz

Zdjęcia:

Re: ALE JAJA

Oj, rozróżniam knedliki czeskie (płaskie okrągłe plasterki pokrojonej większej całości) od kluch a'la pączki, ale ugotowane na parze. Knedliki podaje się przeważnie z sosem i jakimś mięskiem, a buchty często na słodko, np. z czekoladowym sosem. Wolę jednak te pierwsze, no chyba, że buchty po

Re: Ulubione dania z dziecinstwa...był ten topic?

all2 napisała: > ralston napisał: > > > Parzaki są REWELACYJNE! > > O, właśnie! Zastanawiałam się jak to nazwać, żeby było wiadomo o co chodzi. > Słyszałam jeszcze: parowańce, pączki na parze, pampuchy - to ostatnie podoba mi > > się

Re: Od czego zacząć?

Buchty...pamiętam, albo pączki ziemniaczane, a blinki bawarskie z filipinki (kryzysowe danie) robię do dziś swoim synom:) A mam w zeszycie jeszcze wycinki potraw z takiej gazety o zdrowi tylko nie pamiętam jej tytułu. Teraz będzie mnie to męczyło :)

Re: knedle,kluski na parze

Ekspertem od knedli jest Rafał tu masz link forum.gazeta.pl/forum/w,77,75066740,75068419,Re_knedle_problem.html, ja buchty robie tak jak pączki tylko zamiast smazyc gotuje na

Re: wieczor polski- pomocy !!!! co przygotowac!!!

Faszerowany śliwką schab w galarecie, zupę rybną, mazurka, chruściki lub pączki, faszerowanego szczupaka lub inną rybę, jakies grzyby w occie (można dostać za granicą), znajomi Francuzi zajadają się na przykład krupnikiem u mnie, kluski śląskie i pieczeń w sosie własnym lub rolady i "modro

niekoniecznie

jeśli jest za dużo zbyt płynnej marmolady, to wypływa. Często tak mam, bo mam tendencje do dawania zbyt dużej porcji maromlady do pączków czy bucht drożdżowych. -- ’Cause I told you once / And then I told you twice / And now I told you three times / And at the risk of repeating myself

Re: paczki nadziewacie przed czy po usmażeniu?

Zrobiłam wczoraj pączki. Przyznam, że eksperymentowałam. Ciasto wycięłam szklanką, ładne po wyrosnieciu usmażylam, cieńsze ugotowałam na parze jako buchty do zjedzenia z jogurtem, a z ciasta, które zostało zrobiłam pączki nadziewane przed smażeniem. Najlepiej wychodzi by nadziewać po