1 961 wyników w czasie 3 192 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

polewa z czekolady (początek wątku)

jak sie ją robi?czy wystarczy zwykle rozpuszczenie czekolady, czy cos trzeba dodać, i ile tej czekolady?pls,odpowiedzcie

Re: polewa z czekolady

witaj na oko zalezy ile potrzebujesz polewy na typ tort lub zwijaniec :2 tabl gorzkiej czekolady lub jedna gorzka jedna mleczna ok lyzki masla i smietanka slodka 18 dolewna do rozpuszczonej czekolady tej smietanki tak na oko jak bedzie za zadkie dodaj gorzkie kakao pozdrawia i smacznego

polewa z białej czekolady

Autorkę tortu poprosimy o podanie proporcji tej polewy. -- Afryka Dzika Krytykujemy to co jesteśmy w stanie zrozumieć.

Polewa z czekolady - pytanie :) (początek wątku)

Chcę zrobić polewę z tabliczki czekolady. Nie wiem jednak co do niej dodać, aby przy krojeniu ciasta nie pękała, łamała się, tylko była w miarę "elastyczna". Podpowiedzcie. Pozdrawiam :)

Re: Polewa z czekolady - pytanie :)

Ciut masła.

Zdjęcia:

Polewa czekolada + galaretka (początek wątku)

zna ktoś przepis jak to zrobić,ostatnio słyszałam jak babka opowiadała drugiej że zrobiła ciasto pijana śliwka i polała polewą z czekolady i agrestowej galaretki .

Re: Polewa czekolada + galaretka

. ugotuj.to/ugotuj/167412250/pijana+sliwka/p/ 3. juz nawet nie zapytam czemu od razu nie spytalas sie osoby ktora o tym opowiadala. :( oteczka napisała: > zna ktoś przepis jak to zrobić,ostatnio słyszałam jak babka opowiadała drugiej > że zrobiła ciasto pijana śliwka i polała polewą z czekolady i agrestowej galare

Polewa czekoladowa-z czekoladą-pomóżcie proszę (początek wątku)

Szukam sprawdzonych proporcji ... Niby nic, taka prosta rzecz, ale albo mi się maże, albo rozwarstwia, albo za rzadka , albo za gęsta ... Na ogół rozpuszczam tabliczkę gorzkiej czekolady - i mieszam z podgrzaną śmietaną - na oko, niestety ... I tak mnie dziś olśniło : może trzeba jeszcze

Re: Polewa czekoladowa-z czekoladą-pomóżcie prosz

ja ostatnio robiłam placek milionera i myślę, że następnym razem polewę będę robiła właśnie taką jak tam: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,75581429,75581429.html też kiedyś robiłam ze śmietaną, ale ta jest

rozpuszczanie czekolady na polewę (początek wątku)

Jak rozpuszczacie czekoladę na polewę? Mnie ostatnio ciągle się warzy, nie umiem utrafić momentu, kiedy trzeba ją zdjąć z ognia... Macie może jakiś pomysł na to?

Re: rozpuszczanie czekolady na polewę

Ja dodaję odrobinę mleka i mieszam. Zdęjmuję z ognia gdy osiągnie jednzy się z mlekiem). Jest ok.

Polewa

konsystencji polewy. Taka polewa jest lśniąca i nie spływa z ciasta. Nie zasyga też w twardą skorupkę, tylko cały czas jest kremowa. Myślę, że ważna jest jakość czekolady (z czekolady, której bliżej do wyrobu czekoladowo-podobnego wyjdzie zwarzona zupa albo twardy ulepek, co mi się niestety też

Re: polewa

dzis wertowalam swoje notatki w poszukiwaniu receptury na gotowana babke i natknelam sie na przepis limby z 2005 r. oto co limba pisala wtedy o polewie do tej babki, a potem o tajemnicy udanej polewy z prawdziwej czekolady . warto to przeanalizowac przes Swietami;) ****Polewa - tradycyjna

blyszczaca polewa (początek wątku)

pomocy, czym "polakierowac" polewe z czekolady na torcie, zeby sie ladnie blyszczala ? dziekuje za pomoc :-)

Re: blyszczaca polewa

polewa czekoladowa blyszcaca: 3lyzki wody 1/3 kostki margaryny(dobrej minimum 60% tluszczu) 6 lyzek cukru 2 lyzki kakao zawsze blyszcy i ma aksamitna konsytencje a jesli juz masz na torcie nie blyszczaca polewe to kup tzw glazurke w kauflandzie jest z serii Stilla tka niby galaretka

Polewa czekoladowa (początek wątku)

Mam pytanie i mam nadzieję, że znajdę tu na nie odpowiedź ;) Robię pycha ciasto z ananasem. Mam z nim jednak jeden problem. Na jego wierzch leję polewę czekoladową (2-3 rozpuszvzone czekolady i mleko). Problem w tym, że polewa odkleja się od ciasta. Już przy cięciu trzeba uważac żeby równo

Re: Polewa czekoladowa

spróbuj czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem odrobiny masła i słodkiej śmietany (ja to na oko biorę, ale powiedzmy, że na 100g czekolady po łyżce masła i śmietany) - powinna być i bardziej miękka, i 'przylegliwa' do ciasta, no i kroić też powinna się lepiej (znaczy: z ciastem

polewa

Upublicznie chetnie moj przepis na polewe, ktora zawsze wychodzi i pieknie lsni na kazdym ciescie. 75 gram cukru rozpuscic w 5 lyzkach wrzatku, dodac 125 ciemnej czekolady, podgrzac mieszajac az do zagotowania. Lekko przestudzic i wylac na ciasto. Jest to polewa z przepisu na tort Sachera

1 2 3 4 5 6