Forum   łysienie

łysienie

(38 wyników)
  • androgennym
  • Witam, Trafiłam do Was z innego forum o łysieniu. Mam 33 lata, a min od 4 lat łysieję. Miałam mnóstwo badań, stosowałam mnóstwo preparatów i bezskutecznie,a wyniki niby idealne. Za namową pani trycholog z forum o łysieniu zrobiłam przeciwciała tarczycowe i okazało się, że są podwyższone. Anty TPO- 329,4 (<34) a anty TG 205,8<115, a TSH -2,3 (0,27-4,2). Wizyta u endokrynologa za niecałe 2 tygodnie, a internista na skierowaniu- o które sama poprosiłam wpisał podejrzenie zapalenia tarcz...
  • Witajcie. Cieszę się, że znalazłam takie fascynujące zródło informacji wszelakiej. Właśnie zrobiłam sobie proponowany tutaj test oto co mi wyszło 1. Objawy, które odczuwasz 27 2. Choroby i dolegliwości, które masz lub miałeś 5 3. Historia zdrowotna Twojej rodziny 8 4. Fizyczne objawy (obserwowane przez otoczenie) 14 Twój wynik: 54
  • witam wszystkich, którym dokucza wypadanie włosów, oglądanie w lustrze głowy z powiększającymi się łysinami. Stosowałem różne wynalazki, dałem się uwieść reklamom które gwarantowały 100% skuteczność. Moj znajomy lekarz powiedział mi o ośrodku, który stosuje najnowsze metody w zwalczaniu wszelkiego rodzaju chorób. Mieli przypadki podobne do moich, walki z łysiną. Zapisałem sie na wizytę, która trwała ponad dwie godziny, kosztowała nie mało -500zł i koszty dojazdu, cały dzień w podróży. Do tej...
  • Witam, mam dopiero 26lat, a od jakiegoś czasu zaczynam intensywnie tracić włosy na zakolach. Dodam, że pozostałe włosy np. z tyłu głowy są zdrowe, lśniące, a ich końcówki nie rozdwajają się. Cały proces zaszedł już tak daleko, że przestałam wiązać włosy w kucyk, żeby nie świecić łysymi plackami :( Zrobiłam badania hormonów płciowych i tarczycy - wszystko w normie, a łysienie wciąż postępuje. Zaprzyjaźniona dermatolożka powiedziała - To geny, z nimi nie wygrasz, wiec zaakceptuj to. Kosmetolożk...
  • Łysienie

    (6)
    Czy przyjmowanie leków na epi może powodować nadmierne łysienie u mężczyzny, czy jest obojętne ?
  • Witam,jestem tutaj nowa i na początku drogi walki o Włosy!! od jakiegos czasu zauwazylam straszne przeswity na czubku glowy poszlam do dermatolog i przepisala mi ALpicort i jakies tam witaminy narazie wtarlam dopiero jedną butelke tego plynu i szczerze powiem,ze nie widze zadnej poprawy tzn moze i mniej wypadają ale czy one wogole bedą odrastac? Nie wiem gdzie lezy problem z tym łysieniem i do jakiego lekarza mam isc.Zrobilam badanie na tarczyce wyszly w normie,ginekolog twierdzi ze nie mam P...
  • Odpiszcie błagam: 1. Czy komuś po Lamotryginie(Lamotrix itp) wypadały włosy, lub po Olanzapinie? 2. Czy w menopauzie wypadały włosy? 3. Czy w stresie łysieliście? Wypadają jak po chemioterapii. Czy Wam odrosły?
  • Około miesiąca temu, zauważyłam, że wypadają mi włosy. W taki sposób, że mam łyse miejsce na głowie o wielkości około 2 na 3 cm. Czy to może być skutek uboczny zażywania leków? Np.Depakiny Chrono??? Boję się wyłysienia. :(
  • Witam, Czy homeopatia może pomóc w takim przypadku jak mój? Mam 28 lat, od kilku lat wypadają mi włosy, głównie nad czołem i na czubku głowy. Nasila się to coraz bardziej, a także odczuwam nadwrażliwość skóry na głowie, tam gdzie włosy wypadają. Wiem, że to można leczyć hormonalnie ale tego wolę uniknąć. Pozdrawiam
  • Czyt ktos z was zna skuteczny sposób na leczenie łysienia u mężczyzny? POMOCY!!!
  • Na niedoczynnośc zaczełam się leczyc od marca..do tej pory dawka euthyrox 25 od wczoraj 75 lekarka powiedziała ze 25 za słaba zdecydowanie pomimo ze nie mam az tak wielkiej tej niedoczynnosci..martwią mnie ejdnak włosy..grzywka mi się strasznie przerzedziła...widac owal głowy:( czubek głowy tez robi sie nieciekawy na dodatek tam gdzie te włosy leca najbardziej skóra jest obolała ciągnięcie takie też czuje...czy jakies wcierki pomogą? boje się ze zanim leki zaczna działac wyłysie...
  • Czy Candida moze powodowac lysienie (przerzedzenie sie wiekszosci wlosow, zakola)? Czy to raczej mit? Czy ktos moze cos napisac z wlasnego doswiadczenia?
  • Witam! Czy z łysieniem warto walczyć czy to geny i nie warto nic robic prócz utrzymywania schludnej, krótkiej fryzurki? A moze cos jednak dziala? Pisze o osobie, ktora ma poczatki lysiny - dokladnie rzadsze wlosy - na czubku glowy oraz tate, ktory jest juz kompletnie lysy i w tym samym wieku tez juz zaczynal byc. Obaj wygladaja jak ta sama osoba w tym samym wieku :) Renia
  • hej! szukałam podobnego tematu..nie znalazłam. Problem-wypadające włosy. 25lat. Lek-natrium mar. Objawy-włosy ciągle wypadają (przyjmowanie leku-około 6 m-cy ), pojawiły się zmiany skórne na środkowych palcach, cieknące, pękające. Homeopatka bardzo zadowolona. Poczytałam dziś (ja głupia..wr..) o natrium i namąciłam sobie w głowie. Uważam, że mój problem to hormony, ich zły poziom, czego skutkiem jest łysinka. A w opisie natrium ni słowa o hormonach. Samopoczucie-wyraźna poprawa.....
  • Dziewczynka ma 8 lat. Opiekowała sie kotem. Naraz zaczęła się drapać w czubek głowy. Zaczęła łysieć w tym miejscu. Obejrzałam głowę. Nic. Zero objawów. Poszłam do dermatologa z małą. Nic nie zobaczył. Ale zapisał leki przeciw grzybicze. Dziecko na drugi dzień zrobiło się po tych lekach zółte. W dalszym ciągu drapało się. Pediatra kazał odstawić. Zapisał sterydy do smarowania głowy. Nie pomogły. Wczoraj włączyłam lampę Bioptron. W jej świetle zobaczyłam maciupeńkie czerwo...
  • Rety! Jestem 4 m-ce po porodzie a niedługo będę bardziej łysa od mojego synka... Słyszałam, że włosy wypadają, więc stosuję odżywkę, biorę witaminy a mimo to jest coraz gorzej :( Macie jakieś sprawdzone sposoby? Dodam, że karmię piersią. Z góry dzięki! Prawie Kojak :(
  • witam! mam ogromny problem z moimi włosami - garściami je wyciagam...poważnie, wcale nie przesadzam..jestem przerażona...urodziłam 2 dzieci i ani w trakcie ciąży , ani po nie traciłam tyle wosów co teraz .nie wiem co robic...moze ktoś mógłby mi pomóc , może jakieś zioła.Dodam , że zjadłam już 2 opakowania skrzypu i nic...( mam nadczynność tarczycy i często miewam anemie - niedobór żelaza...teraz jednak z krwią jest ok ). Bardzo proszę o pomoc. Z wyrazami szacunku sylwia a przy o...
  • witam po długiej przerwie, wszystkim zaciążonym gratuluje a za te co nadal czekają trzymam kciuki... przerwałam leczenie 4 miesiące temu i od tej pory nawet jednego bromka nie łyknęłam. to chyba był wielki błąd, bo zaczęłam łysieć.... włosy wypadają mi masowo i nie wiem co mam robić. nie mówie oczywiście o tych na ciele, bo ich sie robi coraz więcej niestety... wybieram sie do lekarza by sprawdzic co i jak, ale nie moge sie zebrac. poza tym, niespodzianka, dostaje regularnie @ a ...
  • czy istnieją jakies żioła na taka dolegliwośc ? ja prawie nie mam włosów tak bardzo mi przeżadły. Nie moge brac leków :( help jużsama nie wiem co mam robić.

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.