Forum   żeberka

żeberka

(54 wyniki)
  • Mój facet uwielbia żeberka po szanghajsku serwowane we wrocławskiej Koronie (z małej chińskiej budki) ale nie moge znaleźć na necie takiego przepisu, jedynie są po chińsku itp Wydaje mi sie, że jest tam sporo kminku, ale nie jestem pewna, może to jakas inna przyprawa...w każdym razie dość intensywnie ją czuć Będe wdzięczna za pomysły
  • Mam kilogram żeberek wieprzowych,chciałabym zrobić je na obiad.Jak polecacie je zrobić,aby miec je na jutro na obiad. Może napiszecie jak robicie w swoim domu! Czekam na propozycje? i na wpisy
  • muszą siedzieć w piekarniku? jaka temperatura 180, będzie ok, czy dać więcej? a może włączyć grzałkę grilla? a może wrzucić do worka? kurczę miały być smaczne, leżą juz drugi dzień w zalewie i czuję,że tym pieczeniem je spie....czę:(
  • w sosie własnym. Po "zakładzie jadę do mamy na działkę i zostaję do jutra. Chciałbym nabyć odpowiednie wino do ww. dania. Myślałem o młodej riosze albo ewentualnie chianti. Może inne propozycje?
  • Witam! Nigdy nie byłam fanką żeberek, ale ugięłam się na prośbę męża. Wygrzebałam przepis na chrupiące żeberka w sosie klonowym, ale pojawia się jeden szkopuł. Żeberka mają być najpierw pieczone pół godziny na ruszcie i nie ma mowy o żadnym tłuszczu ani przyprawach, a potem do brytfanny, zalać sosem i kolejne 45 minut pieczenia. Czy to ma prawo się udać? Pozdrawiam Menta
  • Od dłuższego czasu "chodzą za mną" pieczone żeberka w miodzie. Jednak nie wiem który rodzaj wybrać aby były kruche. Kiedyś uraczyłam gości żeberkami na których można było sobie zęby połamać :-/ Doradźcie jakiś przepis, rodzaj lub sposób przygotowania żeberek aby skóra była chrupiąca a mieso było mięciutkie. Z góry dzięki!
  • Niedawno w Nigella Ekspres Nigella przygotowywała żeberka i kurze udka - niestety nie zapisałam sobie składników. Pamiętam, że dodawała do marynaty syrop klonowy, anyżek i sok jabłkowy - ile i co jeszcze, nie wiem. Może ktoś ma ten przepis?
  • czy ktoś zna przepis na sos z żeberek i nóżek Magdy Gessler
  • witam raz w życiu robiłam żeberka w kapuscie niestety nie pamiętam skąd wzięłam przepis, jedzonko pyszne ale potem jakoś dziwnie nas czyściło, dziś chcę ponowić próbę znalazłam w necie pełno przepisów np. www.kuron.com.pl/przepisy/art625.html albo www.gotowanie.wkl.pl/przepis9256.html proszę powiedzieć czy ja coś kiedyś zwaliłam w tym moim gotowaniu czy po żeberkach tak zawsze czyści???
  • zwykle gotuje żeberka, przyprawiam /bez ziół/, daję trochę musztardy, polewam piwem i podaję... a chciałą bym zrobić jakoś inaczej / nie upiec w piekarniku / zeby były mięciutkie w smacznym sosie. dzięki
  • Operacja żeberka zakończona.Właśnie skosztowałem.Wiecie jakie wyszły? Pewnie,że wiecie ; ) Kupiłem około 1,5 kg żeberek wieprzowych w mojej ulubionej masarni u pani Danusi.Obsmażyłem dokładnie na suchej patelni ze wszystkich stron i przełożyłem do rondla.Na tłuszcz z wytopionych żeberek wsypałem 4 pokrojone ząbki czosnku i kawałek imbiru (tym razem dla odmiany imbir drobno posiekałem), po chwili dosypałem kilka cebulek uprzednio poćwiartowanych (słowo brzmi jak z horroru - "poćwia...
  • Cześć forumowicze :) nie mogę znaleźć przepisu na żeberka na słodko, które serwowała Nigella w programie Świątecznie. Pamiętam, że do torebki wkładała żeberka w marynacie, a potem je piekła. Marynata była oczywiście słodka, chyba zawierała sos cumberland, ale głowy nie daję. czy może ktoś zanotował? Będę wdzięczna za podzielenie się. pozdrawiam przedświątecznie Agata
  • oczywiscie nie do picia, tylko do gara;)
  • Żeberka

    (12)
    Podpowiedzcie mi prosze jak zrobic pyszne żeberka na rodzinny obiad, okolo 7 osób. Zawsze robie ze śliwką, ale jakas odmiana była by miła No i jakie dodatki do tego? Wielkie dzięki
  • żeberka

    (5)
    Hej! Proszę żeby ktoś mi pomógł. Mam w domu żeberka( i męża, który chętnie by je zjadł)ale nie wiem kompletnie co z nimi zrobić. Mam dwie lewe ręce do gotowania a niestety moja mama która przeważnie mnie ratuje kulinarnie jutro wjeżdża. Bardzo proszę o pomoc. Tylko proszę o jakiś łatwy przepis. dziękuję bardzo ps. obiecałam mężowi,że jutro będzie dobry obiad i kurcze blade nie wiem co z tymi nieszczęsnymi żebrami począć
  • Myślałam o zrobieniu tradycyjnych żeberek (smażonych/duszonych z kminkiem, kapusta zasmażana). Ale jakoś mnie nasżło, aby dodać suszone grzybki. Jak myślicie - wrzucić kilka/kilkanaście suchych do sosiku i dusić całość, czy może namoczone dorzucić do duszonego mięska i dusić dalej razem?
  • bo, kurcze nigdy mi nie wychodzą, a znowu skusiłam sie w sklepie i kupiłam.... garść złotych rad poproszę!!!!!!!!!!
  • Nabyłam piękne wędzone żeberka, nie mogłam sie im oprzeć.Prawie samo mięsko. Co radzicie z nich przygotować?
  • ostatnim razem najpierw je ugotowałam i części tłuszczu się pozbyłam... myślałam że prawie wszystkiego, ale... jeszcze sporo zostało nie wiem może najpierw je ugotować później jeszcze tak jak mam w przepisie obsmażyć, a później dusić... (żeberka w miodzie z bakaliami) mięsko z żeberek jest super gdyby tylko nie ten tłuszcz
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.