-
Moze w koncu cos sie ruszy...
niestety w US nastapil za Tarczynskiego straszny marazm. a juz najbardziej irytowalo sztuczne promowanie swojego dawnego wydzialu...
-
Oddać natychmiast Willę Lentza panu Roguszce z Klubu 13 Muz! Ten czarodziej potrafi wyczarować w ciągu trzech dni przed imprezą, na którą mu brakuje 800 tysięcy złotych, brakującą kwotę! Co prawda, wyczarowanie jej polega na zmuszeniu radnych, żeby natychmiast wyjęli te pieniądze z naszych kieszeni (tj. budżetu), bo pan dyrektor Klubu 13 Muz przesadził z preliminowaniem wydatków i przekroczył swój budżet o 800 tysięcy, ale to drobnostka... Radni bardzo się boja, że pan dyrektor się obrazi i z...
-
mamy lotnisko, polaczenie kolejowe no i molo. powinno sie udac:)
-
Czas na finał starań o tytuł stolicy
Przemysław Jedlecki
2011-05-13, ostatnia aktualizacja 2011-05-13 18:08
Najbliższe cztery tygodnie będą decydujące w staraniach Katowic o tytuł ESK w 2016 roku. Gotowy jest już drugi wniosek konkursowy, znamy też plan wizyty ekspertów, od których zależy sukces miasta.
Piotr Zaczkowski, dyrektor katowickiego biura ESK 2016 zawiezie w poniedziałek do Ministerstwa Kultury drugą konkursową aplikację miasta. Rozstrzygnięcie konkursu zaplanowano na 21 cze...
-
W dniu 16 czerwca wystosowaliśmy do Przewodniczącego Komisji Europejskiej José Manuela Barroso list otwarty w sprawie kandydatury Gdańska do Europejskiej Stolicy Kultury 2016. W liście zwracamy się do przewodniczącego o zapoznanie się ze sprawą podwyżek czynszów w Gdańsku i opisujemy metody działania władz miasta w tej kwestii, podkreślając że antyspołeczna polityka prezydenta Pawła Adamowicza i brak jakichkolwiek konsultacji społecznych zadaje kłam wizerunkowi Gdańska jako miasta czerpiącego...
-
Może, skoro przegraliśmy walkę o ESK 2016 to w ogóle należy zmienić wizję rozwoju Lublina i zamiast rozwijać miasto od strony kulturalnej bardziej powinniśmy stawiać na rozwój gospodarczy.
-
Stolica zostala Europejską Wiochą Kultury 2016
-
beneficjenci kurka z kasą, jaką był/jest "Szczecin 2016" zawsze znajdą uzasadnienie przeciwko likwidacji. Jakoś trudno im się jest pogodzić z tym, że misja jest skończona i czas się rozejść. Jakoś nie mogę słuchać tych dyrdymał, jacy oni to są potrzebni, tym bardziej że w większej świadomości społecznej oni nie istnieją.
-
Nie kijem to pałką, kasę trzeba jakoś zutylizować.
-
ściemniacie
-
nie wiem dlaczego zostałam wylogowana, więc powtórzę
A dlaczego na obu listach zabrakło p. Marka Żydowicza i co najmniej kilku
innych osób?
Każdy swoich znajomych ma?
-
Fajnie, ze jest zgoda w srodowisku, ale skonczy sie to kolejnym towarzystwem
wzajemnej adoracji i inicjatywy przychodzace z zewnatrz beda dlawione. Nie
wygracie ESK w ten sposob.
-
Każde miasto może zostać ESK 2016 - tylko nie Warszawa!!!
-
Cieszę się gratuluję Wrocławiowi zwycięstwa - i to podwójnie bo to stolica Śląska - od dawna miasto kultury i nauki. Zawsze chciałem by Gliwice brały z niego wzór, by miały takiego Prezydenta jak P.Rafał Dutkiewicz a nie tego ....Nieomylnego.
-
Gratuluje :)
-
No to dalej będą przejadać ze swymi kolesiami kasę z naszych podatków.
-
Jakie jest zadłużenie na leminga w San Sebastian?
-
WOW!!! Dziękujemy Polibudzie!! Cóż za - przede wszystkim odważny - gest!! Rychło w czas!! :D :D Panie rektorze - błyskotliwość i refleks godne podziwu.
-
"O tym, że Lublin jest bramą na Wschód nie trzeba nikogo przekonywać. "
To stwierdzenie jest fałszywe podwójnie, bo po pierwsze Lublin nie jest żadną bramą, furtką, ani nawet dziurą w płocie na Wschód, a po drugie, jeżeli coś jest nieprawdą, to GWL powinna tym bardziej przekonywać do tego swoich czytelników :)
-
Nie dlatego, że mam coś przeciwko mojemu ukochanemu miastu. Bo Lublin naprawdę zasłużył na wygraną i jest miastem, które ma duszę w odróżnieniu od wielu innych polskich miast (np. Warszawa).
Cieszę się, bo rządzącym Lublinem zostało zabrane alibi, na którym można wygrać najbliższe wybory samorządowe. Już widzę następną kampanię wyborczą: "Może nie udało się wybudować S17 do Kurowa, ale jesteśmy przecież Europejską Stolicą Kultury!". "Może port lotniczy nie działa, ale jesteśmy przecież awang...