Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      agata

    agata

    (8 wyników)
    • Agato, wydaje mi się, że pisałaś, że ze względu na poronienia bierzesz w ciąży encorton. Czy możesz napisać mi w jakich dawkach brałaś podczas ciąży i czy Twój lekarz mówił coś o możliwych skutkach ubocznych dla dziecka? Moja sytuacja jest podobna - nie mogłam zajść w ciążę pomimo stymulacji hormonalnych. W końcu lekarz zapisał mi 16 mg Medrolu (steryd), 5 mg kwas foliowy, Bcomplex i acard. W piątek były na teście II kreski. Cieszę się bardzo, ale jednocześnie boję się wpływu st...
    • w maju wyniki: TSH - 2,522 norma (0,474-3,269) FT4 26.96% [wynik 10.28, norma (7.29 - 18.38)] FT3 18.96% [wynik 4.39, norma (3.59 - 7.81)] zwiększenie dawki euthyroxu z 50 na 50/75 (jeden dzien 50 a drugi 75) czuje się różnie... czasem źle czasem nieco lepiej ale generalnie nigdy dobrze ... w lipcu sama przeszłam na dawkę 75 bez badań ufając tylko swojemu samopoczuciu intuicji byla nieznaczna poprawa ale nie do końca teraz w październiku wyniki TSH - nie mam wyniku ale było ...
    • witajcie .. mam problem... nie zmieniam dawkowania lekow bez konsultacji z lekarzem... ale... chyba zrobie wyjątek (strajki i najbliższe zapisy na ... wrzesień) - nie od przeskoczenia.. czy zaproponujecie mi to samo co ja planuje zrobić? wyniki z 19,04 FT4 - 8,62 (7,29-13,45) TSH - 0,269 (0,474-3,269) brałam euthyrox 75N jodid 100 (kazano brac 200ale... jakos lepiej sie czuje przy dawce 100 a całkiem nie zrezygnuje bo szkoda mi dziecka) wyniki z wczoraj ( 7 - mc ciązy) ...
    • Witam... Przedstawiałam się jakiś czas temu, ale krótko przypomnę. Niedoczynność na tle hashimoto, przeciwciała, mam jedną wizytę za sobą - dostałam na trzy miesiace dawkę euthyroxu 25. Początkowo poczułam się świetnie, jednak po jakimś czasie wszystko wróciło do "normy". Wizytę mam wyznaczoną dopiero na marzec. Przy okazji dowiadywania się o wyniki biopsji powiedziałam o swoich dolegliwościach, ale pani odrzekła, ze teraz jest taka pogoda, że wszyscy źle się czują... W dodatku wraz z...
    • Jak już jestem to jeszcze jeden wątek. Czy ktoś leczy się u immunologa? Jeśli tak u jakiego? Ja zobaczywszy, że to choroba autoimmunologiczna pierwsze co udałam się do immunologa. Czekam na wyniki testów immunologicznych dotyczących nietolerancji IgG4. Jakie macie doświadczenia w tym względzie.
    • Dzieki za założenie tego forum Proponuje na górze umieścic kilka linów dotyczących wiedzy o tej chorobbie oraz linki dyskusji które pojawiały sie na ten temat na innym forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=17500346 interpretacjha wyników badań: www.diagnostykalab.pl/pacjent/bad_specjalistyczne/ oraz informacje o hashimoto www.emedica.pl/szczeg_choroby.php3?nr=36&typ=1 pozdrawiam Agata pozdrawiam Agata
    • witajcie Jestem jeszce w trakcie badań ... ale mam wysokie przeciwciała PTO i podwyższone TSH, Zaczełam badania po poronieniu ... zastanowił mnie opis tego forum. Jakie choroby wystepuja w parze z tym... czy mam po kolei szukac ich aby zacząc wczesniejsze leczenie czy dac sobie spokój i tylko brac ten euthyrox? z jednej strony to przesada.. ale ... sama nie wiem.... co to tym sadzicie? Agata
    • Czekamy tu na Ciebie. cokolwiek by się nie działo my tu jesteśmy. Pzdr. Tess

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się