analiza

(9 wyników)
  • No to czas na analizę poniższych wyników Jeżeli ktoś potrafi zrobić analizę tych wyników lub chociaż, jakieś porównanie do innych to proszę bardzo – może ktoś potrafi porównać któryś z wynikóe i podać nazwy preparatów oraz zmiany w wynikach jakie zaszły – byłbym zobowiązany. Dobre rady i porady mile widziane PS. Zapewnijcie mi spokojny weekend – proszę Absencja 4 dni Analiza po 45 min Wygląd norma Upłynnienie norma Konsystencja norma Objętość ...
  • Witam, to mój pierwszy wpis i nie bardzo sie jeszcze w tym wszystkim orientuję:( Moja sytuacja wygląda następująco, od ponad roku staramy sie z mężem bezskutecznie o dzidziusia. W sobotę wykonalismy badanie nasienia, oto wyniki: ilość: 5 ml barwa:mleczno-szara zapach: charakterystyczny PH: 8 czas upłynnienia: 15 min Liczba plemników: 35 650 000 w 1 ml ejakulatu Ilosć plemników o prawidłowej ruchliwości: 70% Ilość plemników nieruchomych: 30% Ilość plemników o prawidłowej budowie...
  • Być może to nie jest odpowiednie forum... jeśli tak to proszę o wskazanie własciwego /wątek otwarty również na innym forum/ przejdę do meritum sprawy jesteśmu po in-vitro ostatnia miesiączka 26.02.2010 pęcherzyki pobrane 13.03.2010 podane 18.03.2010 4BB 2BC badania I weryfikacja 4 dzień po transferze Estriadol 1500 pg/ml Progesteron 29,26 ng/ml Beta HCG <2 II weryfikacja 7 dpt Estriadol ok 2000 PRG 67 Beta 12,27 w 9 dpt Beta 81 III w...
  • Pomóżcie mi zinterpretowć wynik, czy jest dobry, czy można zajść naturalnie w ciąże. Wszystkie parametry mieszcza sie w normach (np. liczba plemników/ml = 46 200 000), natomiast ogólny odsetek prawidłowych plemników wynosi 16% przy normie >30%. Co z tym zrobić?
  • robilam w sobote badania prolaktyny i progesteronu, oto wyniki Progesteron 0,514 ng/mol Prolaktyna 14,41 ng/mol Prolaktyna po MTC 242,6 g/mol POmóżcie czy to dobre wyniki czy nie bardzo???
  • Witaj Ilono (ikrol1), serdecznie dziękuję za wskazówki i zajęcie się moją sprawą. Przedstawiam Ci poniżej wyniki wszystkich hormonów jakie robiłam, może to da ci lepszy obraz? I Przysadkowe:PRL 70,18 ng/ml; PRL 21,95 ng/ml (26.04.04); TSH 3,7uIU/ml; FSH 6,12 mIU/ml; II Tarczycowe: FT4 1,44 ng/dl; III Gonadowe: E2 311,6 pg/ml(n.faza lutealna 55-246); E2 39,51 pg/ml(n.faza lutealna 55-246) 26.04.04; E2 41,94 pg/ml (n.faza lutealna 55-246)29.04.04; Progesteron 3,03 ng/ml(n.faza lut...
  • Proszę pomóżcie. Mój mąż ma problemy z nasieniem ruchliwych jest 60%, żywych 65%. Morfologia plemników: prawidłowe 54% duże 0% małe 2% stożkowate 19% gruszkowate 15% okrągłe 8% amorficzne 2% rozdwojone 0% nieprawidłowe wstawki 6% nieprawidłowe witki 3% speratogenezy 2% ogólny odsetek plemników prawidłowych 52% stwierdzono: oligozoospermia, większośc plemników wykazuje nieprawidłową ruchliwość postępową-asthenozoospermia. Czy wiecie jak można z tej "choroby" się wyleczyć...
  • Staramy się od 2 lat o dzidziusia. Własnie zrobiłam pierwsze badanie.Mam 30 dniowe cykle, gin kazała zrobić: na wynikach pisze tak przepisałam wszystko bo nie wiem o co chodzi 1. w 12 dniu cyklu - Estradiol - wynik 61 pg/ml faza folikularna 20,00 - 160,0 pg/ml faza owulacyjna 34,0 - 400,0 pg/ml faza lutealna 27,0 - 246,0 pg/ml wiek menopauzalny 20 - 30 pg/ml FSH - wynik 5,50 mlU/ml faza folikularna 2,8 - 11,3 mlU/ml faza owulacyjna 5,8 - 21,0 mlU/ml ...
  • Witam, dziewczyny dzisiaj odebraliśmy z mężem wyniki nasienia. Wiem, że wiele z was ma niesamowitą wiedzę i ja nawet nie mam szans żeby równać się, dlatego też prosze o pomoc w prawidłowym odczycie ich Objętość:1,5ml PH: 7,0 Ilość plemników w 1 ml: 9,8mln Ilość plemników w ejakulacie: 14,7 Ruch plemników po 1h: A-8; B-34; C-25; D-33 Ilość plemników po 4h: A-2; B-19; C-29; D-50 Czy mozna wykonać przy takich wynikach inseminację, czy pozostaje już tylko in vitro? Dodam tylko że to d...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się