Forum Zdrowie Zdrowie
ZMIEŃ
      analiza

    analiza

    (18 wyników)
    • czy ktos wie cos na ten temat i zna ta firme?
    • jak w temacie, może ktoś wie gdzie( i ewentualnie ile to kosztuje) można wykonać taką analizę.
    • Wlasnie dostalam wyniki i niewiele mi one mowia, wiem tylko, ze musze zglosic sie na konsultacje lekarska. Czy ktos pomoze mi rozszyfrowac te znaczki? RBC 3.94 HGB 108 HCT 0.317 MCV 80.5 MCH 27.3 MCHC 340 RDW 14.9 WBC 5.2 PLT 171 MPV 11.5
    • Witam! Jestem tu po raz pierwszy i proszę o pomoc. Odebrałam wyniki badania moczu i krwi. Przedstawiają się następująco: Krew: mocznik 19 mg/dl, kreatynina 0,91 mg/dl Mocz: analiza chemiczna- SG 1.025 ,PH 5 ,LEU NEG ,NIT NEG ,PRO NEG ,GLU NORM ,KET 15 mg/dl,UBG niewz.,BIL NEG ,ERY +++++, COLOR żółty, CLARITY L.MĘTNY. Analiza mikroskopowa: NABŁ.PŁASK POJ., LEUKOCYTY 10/ul, ER.ŚWIEŻE 12/ul, ER. WYŁUGOWANE 148/ul, BAKTERIE D.LICZNE, ŚLUZ D.ZNACZNY, MOCZ.BEZP. NIEZN. Pani doktor na US...
    • Witam! Proszę o analizę wyników krwi. Niepokoi mnie podwyższone OB jak i to, ze wpoprzednich badaniach płytki krwi mialam 240000 a teraz 181.600. Bardzo proszę o interpretację. Z góry serdecznie dziekuje! hematokryt 43 hemoglobina 14.4 krw.czerw.4500 krw.białe 8500 MCHC 33.4 płytki krwi 181.600 wzór krwinek - pałeczkowate 2% - podzielone 72% - limfocyty 23% - monocyty 3% Ob 36 po godzinie
    • awdziwy obraz zdrowia,wyniki wyszły mi fatalne ,czuję się tez fatalnie ,stwierdzono u mnie chorobę autoimmunologiczną,wiem ze juz kiedyś było o analizie ale czy komus z WAS to pomogło w dojściu do zdrowia[robiłam anlize w biomolu w Łodzi]
    • Czy wie ktoś gdzie w woj.śląskim moża zrobić analizę włosa w celu znalezienia przyczyny wypadania włosów.Mam taki problem z 14-letnim synem.Byłam już u dwóch dermatologów i nie widzę poprawy.Bardzo proszę o pomoc
    • Oto informacja na powyzszy temat: Oto co pisza Amerykanie: California Department of Health Services, Environmental Health Investigations Branch, 1515 Clay St, Suite 1700, Oakland, CA 94612, USA. sseidel@dhs.ca.gov CONTEXT: Hair mineral analysis is being used by health care practitioners and promoted by laboratories as a clinical assessment tool and to identify toxic exposures, despite a 1985 study that found poor reliability for this test. OBJECTIVE: To assess whether...
    • Witam Mam pytanie - czy slyszeliscie o tej analizie, jesli tak to prosze o opinie (czy warto ja robic?, itp). Szukam rowniez jakiegos kontaktu gdzie moglabym ja wykonac (na Slasku). Ola
    • Czy ktoś wie gdzie mozna wykonać to badanie w Gdyni, lub w Gdańsku. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    • MOCZ: odczyn:KWAŚNY; ciężar:1,03; Ph:6; białko: obecne w ilości 0,3; azotyny:POS; urobilinogen: w normie; glukozy, bilirubiny: nie wykryto; ciała ketonowe, leukocyty, erytocyty: nieobecne. OSAD: nabłonki płaskie dosć liczne w polu widzenia, leukocyty 1-2 w polu wiedzenia; erytrocyty świeże, część. i cał. wyługowane 20-22 w polu widzenia, bakterie: obfita flora bakteryjna. OB: 16 MORFOLOGIA: Hematokryt HCT- 44,5; Krwinki czerwone RBC- 4,83; Hemoglobina HGB- 14,5; Krwinki białe W...
    • Po raz pierwszy oddaję material do analizy (mocz, kał). Czy do jutrzejszego badania mogę oddać materiał z dzisiaj i przechowany w lodówce? Będę wdzięczny za pomoc
    • odebrałam dzisiaj badania morfologii, OB i moczu, ale nie znam się na tym. czy ktoś mógłby mi zinterpretować, żebym miała jakieś informacje zanim oddam wyniki lekarzowi??? OB po 1 h - 11 - nie wiem co to znaczy, nie ma tutaj żadnej normy :( W NORMIE.: WBC - 6,5 (w nawiasie będę podawac normę - 4,0 - 10,2) LYM - 2,2 (1,2 - 3,4) 34,5% (20-45%) GRAN 4,1 (3,0 - 5,7) 63,5% (46,0 - 75,0%) RBC - 4,34 (4,10 - 5,50) HGB - 12,0 (12,0 - 16,0) HCT - 37,6% (37-47%) MCV - 86,6 (80,0-97,0%) M...
    • Uwaga! Ostatnio nasila się akcja dyskredytowania analizy pierwiastkowej włosów wśród lekarzy. Dzieje się to z określonego powodu - badanie takie jest JEDYNYM badaniem, umożliwiającym wykrycie aktualnych tendencji chorobowych i poprzez odpowiednią dietę i suplementację, poważne ograniczenie ryzyka choroby. Wielu lekarzom oczywiście to jest nie w smak, bo na leczeniu zarabia się kilkukrotnie więcej niż na profilaktyce zdrowotnej, której de facto w Polsce NIE MA! Wszystkie inne badania - ...
    • Moi Mili, w badaniach krwi wyszła mi trombopenia. Nie wiem dokładnie co to jest, skąd sie bierze i jak leczy, wiem tylko że ma związek z płytkami krwi. Na jakim tle można się jej nabawić. Do lekarza idę za ok 2 tygodnie i chciałabym wiedzieć coś więcej. Pzdr. M.
    • Chcemy zacząć z narzeczonym współżycie, jednak ginekolog odradził mi pigułkę, zaproponował mierzenie sobie temperatury codziennie rano i obserwowanie okresu owulacji. Odradził też na początek korzystanie z prezerwatyw. Czy korzystjąc tylko z wykresu temperatury będę miała pewność, że nie zajdę w ciażę
    • KTO NIE PRAGNIE ZACHOWAĆ ZDROWIA I URODY DO PÓŹNEJ STAROŚCI? Dwudziesty wiek wraz z osiągnięciami globalnej cywilizacja narzucił nam styl życia, który zdominowany jest osiągnięciami nauki i przemysłu. Prawa ekonomii decydują o tym co jemy i w jaki sposób się leczymy. To lobby przemysłu farmakologicznego kształtuje nasz stosunek do własnego ciała. Zapominamy, że ono samo wie co jest mu potrzebne do życia, a o naszym zdrowiu i samopoczuciu decydują niezliczone procesy biochemiczne...

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się