analiza

(2 wyniki)
  • Witam, dzisiaj wybieram sie do lekarza. Robiłam badania na tarczycę, lakarka stwierdziła że mam duzo objawów niedoczynności. wyniki TSH 10,36 przy normie 0,27 - 4,2 FT3 4,08 przy normie 2,00 - 4,43 FT4 1,06 przy normie 0,93 - 1,7 Bardzo proszę o komentarz. Dziękuję pięknie.
  • Witajcie! Czuję się jak panikara... Przed chwilą odebrałam wynik TSH i prolaktyny, ponieważ na te badania skierował mnie ginekolog z uwagi na nieregularne miesiączki. Wyniki: TSH- 3,63 (0,27-4,20) prolaktyna- 7,71 (4,8- 23,0) Na pierwszy rzut oka doszłam do wniosku, że wyniki są zupełnie w granicach normy. Jednak Czytając opinie forumowiczów widzę, że wynik ten jest zawyżony, co może świadczyć o niedoczynności. Połączyłam to z faktem, że przed kilkoma miesiącami zdarzały mi...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się