Forum   apatia

apatia

(23 wyniki)
  • Od dwóch miesięcy biorę serotonil. wcześniej brałam mirzaten, czułam się świetnie, ale niestety, bardzo tyłam. Zmiana na serotonil jest dla mnie dziwna. Na początku czułam się źle, dręczył mnie niepokój, rozbiegane myśli. W tej chwili, na 20 mg, czuję się spokojna, ale apatyczna. Robię tylko to, co muszę. Mam niezmiennie dobry humor, wiadomość o nieprzedłużeniu umowy w pracy przyjęlam z ulgą (bo przecież tej pracy nie lubiłam). Wypisałam sobie listę dzialań i - nic. Od czterech tygodni patrz...
  • czy ktos ma takie objawy po dlugim stosowaniu SSRI? stępienie emocjonalne, apatia, odrętwienie
  • witam, czy jest jakies pasożyt, którego objawem obecności jest zmęczenie i apatia ?
  • dziewczyny, pomozcie! nie wiem co sie ze mną dzieje. nic mi sie nie chce. no nic. ciagle spiąca, jakas taka bez sil. a jak juz nie jestem spiąca to i tak nic mi sie nie chce. najchetniej to bym tylko lezala. dostalam tabletki na depresje ale nie zadzialy. ani jedne ani drugie. czytalam ostatnio ze najnowsze badania mowią o tym ze wcale to nie jest jednak takie pewne ze zachodzi zmiana chemii w mozgu i stad wlasnie powstaje apatia i zniechecenie. nie wiem juz co robic. z czego taki stan ...
  • apatia

    (9)
    To straszne. Od czwartku wieczorem siedzę w domu. Poza bezsensownym klikaniem na kompie nie robie nic. A mam ciężką sesje przed sobą i wymagające studia. Nie chcę mi się nawet myśleć. Ciągle jestem wkurzony nie wiadomo na co. Niedobrze mi jak pomyśle o nauce. Czuje się odizolowany od innych ludzi. Mam wrażenie, że tak na prawde wszyscy mają ochotę mi "dokopać w jakiś sposób.
  • uzupełniłam właśnie zastrzykami b12 i żelazo. Brak mi napędu życiowego, nic mi się nie chce.juz nie mówiowaniu czy sprzątaniu, ale nawet shopping, kino ani wino z kolezankami nie są dla mnie atrakcją. zwycięża nicnierobienie. i wielki apetyt na słodycze. głód najchętiej zaspokajałbym słodyczami. nie umiem nad sobą zapanować. czy to reakcja na b12 - ta mega ochota nba słodycze i tycie? czytałam kiedyś że witaminę b podaje się dzieciom - niejadkom... skoro tyję , mam gorsze samop...
  • Jestem ciekaw czy tylko mnie to tak mocno dopada w depresji czy inni tez mają tak przerąbane i jak sobie radzą z tym. Totelnie nie mogę się zabrać do pracy. Niestety wymaga ona skupienia, kreatywności i na doadtek nikt mi nie płaci za godziny tylko za efekt. Tymczasem ja nie mogę sie zmusić do pracy. Siadam i bezmyślnie gapie się w ten monitor i rzeczy które kiedyś rozwiązywałem w mig teraz wydają mi się niewykonalne. Dochodze do wniosku, że jestem zbyt głupi na to co robie i w og...
  • Witam, nie moge sie na niczym skoncentrowac.jakby proznia w mozgu.nie mam sily na nic. to sie potocznie okresla lenistwem. w domu mam balagan a nie mam sily sprzatac. sama jestem na siebie wsciekla.ale nie mam sily. Od ponad 2lat biore euthyrox 150.Właśnie odebrałam wyniki badan.A teraz nie wiem co o nich mysleć. ferrytyna 38.53 (norma 15 - 250)ferrytyna 10,01% potas 4,9 (norma 3,5 - 5.1) magnez 2,23(1,58 -12.55) tsh 0,684 (0,27 - 4,20) tsh 10,53% ft3 4.4 (norma 3,13...
  • Witam serdecznie Muszę przyznać, że na tym forum udzielacie bezwartościowych porad i smutne jest to, że takie informacje powinno się uzyskiwać w gabinecie lekarskim - przecież na to idzie duża część naszych pensji. Kilka dni temu byłam u lekarza pierwszego kontaktu, powiedziałam, że źle się czuję-wymieniłam dolegliwości, ale nie uzyskałam skierowania do endokrynologa, wychodzi na to,że jestem hipohondryczką. Pewne jest to,że w przyszłym roku złożę deklarację gdzieś indziej, bo ta lekar...
  • szkoda ze oddalem do biblioteki materia medica a apteke przeniesli kalium phosphoricum ma takie same dzialanie, najlepsze sa potencje 9 CH
  • apatia

    (15)
    Jestem martwy
  • Witam... zaczne moze od poczatku... od 15 roku zycia mam poblemy z jajnikami. 3 lata temu okazalo sie ,ze mam guza, ktory powstal w ciagu pol roku (zlepek torbieli : endometrialnej, folikularnej i krwotocznej cialka zoltego).guz zostal usuniety, rok temu okazalo sie ,ze w miejscu starego guza pojawil sie nowy...lrobilam badania hormonow- podwyzszony poziom meskich hormonow, lekarz przepisal Glucophage [lek majacy zbic poziom meskich hormonow- w praktyce stosowany generalnie do l...
  • Tak siedzę sobie i się boję i smutno mi strasznie.Jestem taki śpiący i zobojętniony na wszystko,bezuczuciowy i bezemocjonalny:( Tak nic mi się nie chce ale czuję nadmierny spokój i apatię.Jakby znowu lek źle działał i zamiast być radosnym znowu jestem taki poważny.Brak mi przyjaciół i nie mam co robić a w dodatku nawet jakbym miał bliskich kumpli to bym pewnie bał się wychodzić z nimi.Mam kolegę bliskiego ale z nim spotykam się 2 razy w ciągu dnia na pół godziny i spacerujemy z jego pse...
  • W ciązy nie jestem :D ale to juz mnie trzyma z 2 miesiąc..ciągle zmęczona,śpiąca jakbym balowała całą noc..zdrzemne się jak moge gdy synek spi bo inaczej padam!!! kawe rano pije i nic..i nic mi sie nie che,taka przybita chodze i w ogóle..od czego to? ciągłe zmęczenie apatia?
  • mam 25 lat i wcale nie mam ochoty na sex- wiąze sie to oczywiście z tabletkami a-konc. brałam harmonet , a teraz yasminelle od niedawna. niestety osiągnełam apogeum ozięblości- nawet pocałunki mojeg mezczyzny nie są dla mnie przyjemne... co mam sobie zaplikować? nie chodzi mi o te preparaty z sexshopu. czy DHEA - które podobno pomaga w takich syt. mozna przyjmowac w moim wieku?
  • Zakładam swój temat coby nie robić bałaganu ;] No to może zaczne od początku. Do endokrynologa poszłam z takimi wynikami: TSH 17,4 (0,25 - 4,5) fT3 4,23 (4 - 8,3) 5.35% fT4 7,5 (9 - 20) -13.64% Przepisał mi Euthyrox w dawce początkowej 25 powoli dochodząc do 100. Objawy które mnie męczą to straszna apatia, obniżenie nastroju, straszne spowolnienie umysłowe, brak koncentracji i pamięci (głównie objawy psychiczne) oraz zmęczenie fizyczne i brak siły, przybieranie na w...
  • witam-wiem że sporo juz było o tym ale nic dopasować nie mogę i nie znam się nadal! co mam podać synkowinie poszedł dziś do szkoły a mąż poleciał do lekarza który stwierdził początek zapalenia gardła lub anginy,zlecił eurespal ,calcium,jakiś syropek i coś do psikania gardła,chcę sie obyć bez eurespalu,więc co mam mu podać???wiem że oscilo..to dam ale jak i ile?całą fiolkę??co ile godzin?i co jeszszce może mu pomóc..pomóżcie proszę:)
  • Czy znacie jakis pomysl na to zeby cos sie wreszcie zachcialo.Wstaje rano i nie juz nic mi sie nie chce.Od rana myslle tylko o tym jak przetrwac dzien.Znacie jakies sposoby na poprawe samopoczucia i dodanie sobie energii?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się