Forum   autoimmunologiczne

autoimmunologiczne

(21 wyników)
  • no, własnie ... czy tylko choroba hashimoto jest jedynym występującym autoimmunologicznym zapaleniem tarczycy? czy są jakieś inne? ---------------------------------------- Im bardziej będziemy komuś włazić w tyłek, tym bardziej będzie nam właził na głowę - zasłyszane, zapamiętane
  • Zalozylam ten watek dla wyjasnienia co to jest oraz aby sprostowac co zostalo napisane w tym watku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24776&w=93024933 Link do artykulu: www.endokrynologiapediatryczna.pl/?v=1&ida=97 autorow:1Mieczysław Szalecki, 1Ewa Piątkowska, 2Izabela Kubryn "Autoimmunologiczne zespoły wielogruczołowe (APS – autoimmune polyendocrine syndrome lub PGAD – polyglandular autoimmune disease) obejmują pierwotne deficyty dwu lub więcej gruczołów wydzie...
  • Witam, Dzisiaj drugi raz p. doktor odesłała mnie i nie zakwalifikowała do leczenia... kazała czekać :( nie wiem co mam robić. Podobno przy ANA 1:640 nie może mnie wpisać na listę oczekujących, a z drugiej powiedziała że to koniec roku i nie ma leku. Więc już nie wiem czy ANA jest wymówką, czy też to wina NFZ. Bardzo proszę, poszukajcie jaki macie poziom ANA w swoich wynikach krwi :(
  • Witajcie dziewczyny.Planuję ciążę, więc oznaczyłam hormony tarczycy, bo kiedyś chorowałam na niedoczynność (jako nastolatka)i tak jakoś mnie naszło. Te wyniki zmieściły się w normie: TSH 1.85 (0.4-4.0) FT3 3.10 (1.8-4.2) FT4 1.09 (0.8-1.9) ale ciała anty-TPO 913 (do 35) Zaniepokoiło mnie to trochę, więc wybrałam się do endokrynologa. Zrobiłam też USG tarczycy. Mam zdiagnozowane przewlekłe autoimmunologiczne zapalenie tarczycy. Dostałam na początek Eutyrox 25, selen i kwas foliowy...
  • W grudniu 2009 zdiagnozowano u mnie autoimmunologiczna niedoczynnosc tarczycy. Lekarz objasnil, ze tarczyca bedzie coraz mniejsza, wobec czego bede musiala wyrownac braki hormonu hormonem w tabletkach. Biore L-tyroksyne 75 raz dziennie, kontroluje wyniki, na razie w normie (ponizej 1). Zanim niedoczynnosc wykryto w ciagu 3 miesiecy utylam 20 kg, nie zmieniajac diety na bardziej tuczaca, przestalam sie ruszac, spalam prawie caly czas, temp ciala wynosila ok 34 stopni - to byl sta...
  • Czy kogoś z was dopadło autimmunologiczne zapalenie wątroby???
  • Ursofalk nie poprawial moich wynikow prob watrobowych.Okazalo sie, ze mam j.w. Teraz po innej bardziej specjalistycznej kuracji mam wyniki w granicach normy. Czy jest ktos z takim schorzeniem jak moje.
  • Czy ktos moze wspomoc mnie informacja co to jest? Kobieta 25 lat,zylaki przelyku,powiekszona watroba i sledziona,obnizona krzepliwosc krwi-to tyle co na razie wiem,bez konkretow....ratujcie odpowiedzia co dalej?co jesli stwierdzone zostana ostatecznym badaniem procesy immunologiczne?czy to jest do wyleczenia?Lekarze sa prawie pewni ze to bedzie to. Zadnych innych objawow,boli,goraczki itd....
  • Jak w temacie, ktoś tutaj ma takie cuda niewidy? Zebrałem do kupy całą wiedzę o naturalnych metodach leczenia takich schorzeń, wszystko to co wg medycyny nieoficjalnej działa a co nie jest zwykłym wciskaniem ludziom ciemnoty. Ktoś zainteresowany terapią? To nic nie kosztuje, ja też kasy nie chcę, jedyne co to chciałbym mieć w miarę na bieżąco informacje o tym, jak terapia wpływa na stan zdrowia.
  • Moja siostrzenica 13 lat na to cierpi,czy mozna to powstrzymać czy tylko przeszczep ją uratuje?????/
  • Trafiłąm na to forum dopiero dzisiaj i mam do Was pytanie czy jest tu ktoś kto może miał podobne problemy. Otóż pare lat temu będąc w ciązy zaczęłam nagle głuchnąć i tak w ciągu 2 tygodni ogłuchłam na 1 ucho czałkowicie, po krótkim czasie to samo zaczęło sie dziać z drugim. W drugim uchu utratę słuchu udało sie powstrzymać, ale od tamtego czasu zdarzyło się parę takich epizodów w wyniku czego słuch w tym jedynym słyszącym uchu znacznie się pogarsza. Lekarze twierdzą że to w wyniku choro...
  • witam, w przyszłym tygodniu zaczynam leczenie sterydami. Po ponad roku poszukiwań, mimo braku przeciwciał, postawiono mi dignoze- autoimmunologiczne zapalenie wątroby. Przesądził wynik biopsji, ktory wskazuje własnie na to. Chciała bym sie czegoś dowiedziec na temat leczenia i skutków ubocznych. Jakie są szanse na wyleczenie lub zatrzymanie choroby. Czy są na forum osoby z tym schorzeniem? bardzo prosze o odpowiedz.
  • Znalazłam w księgarni intern. książkę o autoimmunologicznych chorobach tarczycy.Książka adresowana jest do specjalistów chorób wewnętrznych, naukowców pracujących w dziedzinie immunologii oraz studentów medycyny zainteresowanych tych tematem o dużym znaczeniu klinicznym. Nie wiem czy jest dobra bo dopiero ją odkryłam niestety koszt 81,31zł. Opis książki Tarczyca i schorzenia autoimmunologiczne: Autoimmunologiczne choroby tarczycy są bardzo rozpowszechnione, a leczenie choroby Hashi...
  • witam..chcialabym sie dowiedziec co myslicie na temat moich wynikow badan...???? W maju 2007r przeszlam zaplenie miesnia sercowego..przy wypisie ze szpitala napisali:uszkodzenie watroby w wyniku leczenia statyna - wysoki aspat alat. w ciagu miesiaca po opuszczeniu szpitala wskazniki same spadly bez przyjmowania lekow. w lipcu tego samego roku kolejne zapealenie miesnia sercowego i osierdzia..gdy bylam przyjmowana do szpitala alat i aspat w normie. leczona bylam przez 4 miesiace e...
  • Drogie dziewczyny! Byłam u znajomego prof.immunologa który jednoznacznie wyjaśnił mi postępowanie przeciwciał w przypadku naszej choroby(a w moim też endometriozy).Jeżeli osoba zdiagnozowana wczesniej na Hashimoto po kilku latach ma nadal utrzymujące się wysokie przeciwciała to musi sie pogodzić z tym że nie zmieni się to radykalnie.Mogą być wahania ale one będą podwyższone.Gdyby przeciwciała badano profilaktycznie (w przypadku naszych dzieci) to wtedy wskazane jest podanie encor...
  • Właśnie odebrałam komplet badań, już wiem, że wizytę mam 7.12.05. Oczywiście prywatną, bo we Wrocławiu jak ktoś ma problem z wątrobą, to może sobie czekać i czekać... Bardzo prosze o pomoc w interpretacji wyników. Pojawiam sie poraz drugi z tym tematem, bo nikt nie odezwal sie w tej sprawie. Myślę, że wiecie jak wygląda czas oczekiwania na diagnozę... Przytocze te, które wykraczają poza normę: AST 49 lU/i (norma do 31), ALT 58 lU/l (norma do 37),fosfataza alkaliczna 268 U/L (norma...
  • Witam! Wizyte mam dopiero w przyszłym tygodniu. Co oznacza wynik TPO >1000 czy to baaardzo źle? Wiem że norma jest do 35...jestem zszokowana. TSH mam 0,045 , usg tarczycy nie wykryło gózków ale tarczyca jest powiększona dyskretnie oraz ma ziarnistą i pstrą strukturę. Czy powinna jeszcze zrobić FT3 i FT4??? Dajcie znać bo zwariuję! Anka.
  • Dlaczego żaden z lekarzy nic nie wspomina o Tymoterapii??? Wejdźcie na stronę www.tfx.pl. Thymus Factor - " hamuje zjawiska autoimmunologiczne i poprawia czynność narządów będących przedmiotem autoagresjii>>>" " immunomodulator stosowany w leczeniu przyczynowym wielu chorób o podłożu autoimmunologicznym.
  • Endokrynolog stwierdził, że włosy wypadają mi z powodu mojego systemu immunologicznego. O co chodzi? Mój organizm walczy z moimi włosami i postanowił je zniszczyć?
  • Mam teraz TSH w wys.ok 44 jednostek po leczeniu Thyrozolem 20 oraz Letroxem 50.(Wczesniej znalazłam sie u niego :TSH=<0.0025 )Leczyłam to prawie 3 miesiace. lekarz zmienił dawkowanie i teorie -- po w/w wynikach...aha TS4=ok 0.75 mam zrobic badanie za 2 miesiace: anty TPO..oraz TSH Co to jest w jakim celu. CO TO JEST ANTY TPO??????????? CO MÓWI TEN WYNIK??? CZEKAM Z NIEPOKOJEM, POZDRAWIAM, ALICJA Robiłam usg:powiekeszenie tarczycy...

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.