Forum   bóle

bóle

(543 wyniki)
  • Witam, Postaram się wszystko opisać dokładnie i w miarę w skócie i czytelnie. Zmagam się z bólami mięśni od czerwca tego roku. Prócz mięśni czasami pobolewają mnie stawy/kości, ale to rzadziej (w procentach określę to tak - ból mięśni 90%, ból stawów/kości 10%). Bóle oczywiście trwają do teraz. Jak to się zaczęło? Na początku czerwca, dzwoni budzik jak zawsze i szykuje się do pracy. Już wtedy poczułem, że coś jest nie tak, uczucie jakby zakwasów, ale trochę inaczej. Zbagatelizowałem t...
  • Napisałam na forum ZJD ale widzę, ze zagląda tam niewiele osób i mogę niedoczekać się odp, więc piszę tu. Ok. rok temu się zaczęło - przeprowadzka, dużo stresu, roczne bardzo płaczliwe dziecko, miałam dość. Zaczął pobolewać mnie z nerwów zołądek, zgaga, wzdęcia 24h, silne lęki o podłożu hipochondrycznym, derpesja. Nie był to ból gdzie musiałam brać tabletkę, dało się wytrzymać. Ciągła nadzieja, ze przejdzie. Od około 3 miesięcy męczy mnie ból, kolka, uwieranie z prawej strony brzucha, są ...
  • Pisałam na linkach Bonci,ale w mnogości informacji nie każdy przeczytał.Jestem przerażona tym co piszecie o swoich dolegliwościach.Ja używam autopunktera ,który naprawdę pomaga.Jest to elektrostymulacja punktowa.Małe urządzenie działające na zasadzie akupunktury.Chętnym wyjaśnię jak to działa.Pozdrawiam
  • Jak radzicie sobie z bólami miesiączkowymi? Macie swoje domowe sposoby czy wspieracie się lekami? A może przeczekujecie, dzielnie zaciskając zęby? Ja osobiście mam bezbolesne miesiączki ale nie mogę przejść obojętnie obok bólów mojej siostry :( Jednocześnie mam wątpliwości, czy mogę radzić jej leki - bo czy dobrze jest faszerować się chemią? Jak tak- czym? Dodam, że miała robione różne badania: usg, histeroskopię i inne badania hormonalne więc przyczyna leży chyba po prostu w "jej naturze"...
  • Jakie są wasze sposoby na bóle menstruacyjne? Ja najczęściej stosuję: 1) napar z mięty pieprzowej 2) relaksacyjna kąpiel lawendowa 3) aromaterapia (teraz mam akurat olejek lawendowy dr Beta). A jak Wy sobie radzicie? Szukam jakiś alternatywnych metod radzenia sobie z problemem.
  • Moja mama cierpi na depresję już bardzo długo. Oczywiście nie przyznaje się do tego, maskuje się przy obcych, wśród domowników ma częste wybuchy agresji, jest bardzo władcza i apodyktyczna, obchodzimy się z nią jak z jajkiem, żeby nie powiedzieć czegoś i nie wywołać ataku agresji słownej. Czasami ma stany euforii i jest bardzo szczęsliwa i zadowolona. Mama cierpi też na chroniczną rwę kulszową, ból dokucza jej ciągle, tym razem męczy się z nim już od roku. Leczy się na dyskopatię (rezultaty...
  • Wiem że takich wątków było już sporo (większość z nich czytałem) ale nie mogę nic dopasować:( Bóle trwają już od 8 miesięcy. Bywa że parę dni mam spokoju a następne parę dni bólu. dwukrotnie robiłem usg (ostatnio 2 miesiące temu) i wszystko w porządku oprócz kamieni w nerce (ale one już "ze mną są" od paru lat). Badania krwi ok, helicobacter antygen w kale-ujemny, pasożytów brak, antygen giardia ujemny, fosfataza ok. Miesiąc temu gastroskopia - wynik w porządku. Po gastroskopii byłem prywatni...
  • witam proszę o pomoc, mam ostatnio bóle mięśniowe pleców ramion ud tak jakbym miała grypę ale nie mam nie boli mnie gardło nie mam gorączki mam hcv c ale to raczej nie związane z tym w dodatku mam stany depresyjne na to rodzinny lekarz przepisał m i hydroxyzinum 25mg ale biore tylko 1 tabletkę dziennie ostatnio robiłam morfologie oto wyniki WBC 6,71 Norma 4-10 RBC 4.86 Norma 4-5,2 HGB 14,8 Norma 11,5-15,7 HCT 43,3% Norma 35-45 PLT 216 Norma 150-400...
  • Byłam w tym tygodniu u lekarza. Od 3 tygodni głowa bolała mnie non stop - w większym lub większym stopniu ale codziennie. Dostałam Flunarizinum i Amitriptylinum - dziś dobiega końca trzeci dzień bez bólu. Tylko jakby większe zawroty głowy niż normalnie (towarzyszyły tez bólom) no i oczywiście lekkie przytępienie - ale to ostatnie to chyba akurat normalne po tym leku na A... Co Wy na to? Przypadek? Nadzieja? weibe
  • Witam. Otóż jestem uczennicą, za tydzień mam egzaminy gimnazjalne. Jako 6 letnie dziecko miałam już bóle głowy, podstawówkę jakoś przecierpiałam - jednak z diagnostyką. Wszystkie badania w normie, czyli diagnoza - migrena. Wszystko do niej pasowało. W gimnazjum nie mogłam opuszczać lekcji jak wcześniej, jednak nie dało się. Ból był okropny, światłowstręt, wymioty, bóle mięśni i ich sztywnienie. Pod koniec tamtego roku wybrałam się na akupunkturę - początki były super! Miesiąc - brak migreny...
  • Witam Wszystkich. Może ktoś z was miał podobne odjawy i może mi pomóc w powrocie do zdrowia. Jestem 38 letnia kobietą i walczę z bardzo wysoka powracającą gorączką. A wiec po kolei. Moje objawy zaczeły sie około 10 miesiecy temu, na poczatku to wyglądało jak normalne przeziębienie (wysoka goraczka, bóle gardła) trwało to około 4 miesięcu objawy się nalilały. Była wielokrotnie u mojego GB (lekarz pierwszego kontaktu w Anglii) ale on stwierdził że to się nie nadaje na antybiotyk i tylko para...
  • Witam, szukam pomocy dla mojej żony, której lekarze nie bardzo potrafią pomóc. Przeszukując internet trafiłem oczywiście na informacje o boreliozie, chlamydiozie itp. Objawy żony są w pewnym sensie podobne do opisów innych pacjentów w swej niespecyficzności, ale też nie do końca wszystko się zgadza (nic nie boli, ani mięśnie ani stawy). Czy ktoś ma podobnie? - krwotoczne miesiączki - tachykardia (konieczna maksymalna dawka Lokrenu), ale nie napadowa lecz stała (zmiany może są ale w persp...
  • Przepraszam za nowy wątek, nie chciałam wyłaniać poprzedniego na światło dzienne. Od dwóch dni mam dziwne bóle: to w stopie, to w palcach u dłoni, to w nadgarstku, to w niektórych stawach, to przy szyi, w głowie, w różnych miejscach pleców, etc. Jest to ból raczej punktowy, czasem pulsujący, łagodny dość, ale wyraźnie odczuwalny. Dość szybko zanika i pojawia się w innym miejscu, albo w różnych jednocześnie. Występuje co kilka sekund, minut, więcej, różnie. Nie mam wątpliwości co ...
  • Czy ktoś ma doświadczenie w leczeniu tą metodą? Jestem gotowa poddać się nakłuwaniu,żeby wreszcie pozbyć się bólu, ale mam pytanie-czy warto? czy rzeczywiście iniekcje pomagają?
  • Od 3 miesięcy leczę córkę na bb późną.Przed leczeniem miała co ok 3 miesiące bole w stawach ,szczególnie kolanowych ,co miesiąc bole gardła i codziennie nudności .Po włączeniu antybiotyku ,na czwarty dzień zaczęły się bardzo silne bóle wędrujące .Córka mówi ,że np jakby jej ktoś biodro wyrywał ,albo miażdżył kość stopy ,albo jest to ból w łokciu ,albo ból palca ,w plecach też zaboli,albo serce ,albo jak ona to mówi serce ,ale po prawej stronie.Czytając ulotki zauważylam ,że bole...
  • Witam Mam 17 lat i nie wiem co się dzieje z moją głową. Od paru lat dosyć często boli mnie i towarzyszą temu dziwne objawy. Dawniej zdarzało się, że przed bólem następowały zaburzenia wzroku objawiające się migającą "pustą plamą" po czym następował potworny, "rozrywający" ból. Bóle te występowały w różnych odstępach czasu, lecz od ponad roku nie było ich w ogóle. Teraz jednak pojawiły się nowe objawy.. Zdarza się, że przez kilka dni nie widze ostro na prawe oko. Różne są też rodzaje bólu. C...
  • Witam wszystkich! Mam pytanie i przyznam, że zależy mi na szczerej odpowiedzi. jestem w 5 tygodniu ciąży. Zdarzają mi się bóle przypominające te miesiączkowe. Nie są one jedna silne i zwykle sa krótkotrwałe. Ponadto mam tez lekkie bóle czy raczej jakby skurcze kiedy np. naglę wstaję z leżenia lub zbyt szybko zmieniam pozycję. Czy to jest normalne w tak wczesnej ciąży? Czy u którejś z Was wystąpiły podobne objawy? Niecierpliwie czekam na odpowiedź. Pozdrawiam
  • Witam, Jestem osobą raczkującą w tym temacie, więc proszę o wyrozumiałość. Przeczytałam dużo ale mam sporo wątpliwości. Mój wynik TSH to: 5,330/ norma 0,27-4,2 ulU/ml Tylko na podstawie tego wyniku dostałam euthyrox 25, przez kilka dni po pół tabletki, teraz przez tydzień cała i za tydzień półtorej. Po 5 ciu tyg. mam zrobić badania. Spojrzałam dokładnie jakie i widzę: FT4, ATG, ATPO i coś czego nie umiem przeczytać w...afi, w api, nie wiem. Mam już USG, które zdaniem radiologa ws...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.