Forum   błędne koło

błędne koło

(16 wyników)
  • Szukam pomocy od lat-samopoczucie bardzo złe. Może to przyczyna tarczycy?. Proszę o interpretację Wyniki w kierunku tarczycy FT4-14,96 (norma 12-22) TSH-3,5 (norma 0,27-4,20) TG-421 (norma 115) TPO-233,5 (norma 34) Cholesterol całk. 250 (norma -200) LDL Cholesterol 163 (norma-130) USG płat prawy 1,8x1,8x2,9cm V4,7cm3 płat lewy 2x1,8x3,4cm V6,07cm3 Objawy-zmęczenie, uczucie zimna, bole stawów i mięśni, bóle głowy,wypadanie włosów, bóle w klatce piersiowej, stany depresyjne, m...
  • Witam! Od trzech lat próbuję się wydostać z błędnego koła, które stało się koszmarem mojego życia. Zaczęło się od porannych arytmii (dodatkowe uderzenia serca) kilka lat temu. Poszedłem do pracy - arytmia prawie całkowicie zniknęła. Zaczęła się szkoła (studia zaoczne) i zauważyłem, że zawsze na pierwszych zajęciach dostawałem dodatkowych uderzeń, bardzo nieprzyjemnych, które wzmagały stres i zapewne powodowały powstawanie tej arytmii (zapewne coś sobie ubzdurałem bo gdy się ...
  • Witam wszystkich, jestem tu pierwszy raz dlatego mocno się rozpiszę żeby lepiej opisać swój problem. Pragnę zrozumieć czy mój przypadek jest odosobniony i z czym tak naprawdę sie borykam. A nóż ktoś to przeczyta:) Mam 28 lat, jestem bardzo dobrze wykształcony, wiem że jestem przystojnym i dobrym, czułym, troskliwym ale też niezmiernie wrażliwym facetem. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że idealna partia. Mam żonę i 4-letniego syna, rodzice zagwarantowali nam wspaniały start ...
  • Po raz trzeci dopadła mnie candida, gdyż zaczęłam być chyba bardzo nieostrożna i pewna że sie wyleczyłam. Przez pół roku do teraz brałam leki typu orungal i lamisil (lamisil moim zdaniem słabiej działa na mnie), proboiotyki. Moim błędem było porzucenie diety i spożywanie potraw mącznych i słodyczy, praktycznie juz wszystkiego oraz...leczenie się jednocześnie silnymi antybiotykami. jeśli chodzi o antybiotyki to nie miałam wyjścia-bo to było leczenie chlamydii..Wiadomo ta bakteria tez p...
  • Hej, od jakiegos czasu męczę sie z infekcją intymną, byłam juz z tym z 5 razy u ginekologa i wszystko pomaga na krótki okres czasu. Jak stosuję pewien 'reżim', tzn. jem codziennie jogurty naturalne (których nie znoszę), stosuję Lactovaginal i Vitagyn C, Lactacyd, nie chodzę na basen itd. to przechodzi. Potem jak przestanę brac to po jakichs 3 tygodniach znów zauważam pczątki grzybicy. Więc znow do apteki i Vitagyn i inne srodki bez recepty. I po tym Vitagynie przechodzi. Juz mi się płakać c...
  • Leki wyciągnęły mnie z ciężkiej depresji. Modliłam się tylko o śmierć, nie miałam siły walczyć ale udało się, dzięki bliskim przede wszystkim. Przez około 6 miesięcy było o.k. A teraz strasznie boję się tego o co wcześniej się modliłam ŚMIERCI,CHOROBY. Znalazłam guzek w piersi, bliscy powtarzają, że to na pewno nic groźnego ale je tego nie przyjmuję do wiadomości.Bo za miesiąc będzie inna choroba w moim pogiętym łbie, nie wiem ile tego już było, pewnie setki badań. W wyobraźni widzę swo...
  • Witam mam na imię Marcin i mam 22 lata. Obecnie studiuję zaocznie na IV roku kierunku po którym nie ma pracy. Przez ten czas nigdy w zasadzie nie pracowałem, byłem zależny finansowo od moich rodziców. Dopiero od jakiegoś miesiąca podjąłem normalną prace, chociaż na dobrą sprawę nie miałem żadnego udokumentowanego doświadczenia Udało mi się znaleźć dziewczynę, z którą jestem już4 miesiące, chociaż znamy się już znacznie dłużej. Początkowo nie wszystko o mnie wiedziała, ale dręczony wyr...
  • czuję , że juz nie mam sił na ciagle okłamywanie siebie i innych, przeraża mnie wizja swiąt, dom ...i znów ukrywanie się, walka , i przegrana...męczy mnie to, chciałabym życ normalnie, ale z drugiej strony bulimia to jedyne co mam , i jedyny sposób ucieczki od rzeczywistości...i tak już trudnej
  • To może na początku będą przeprosiny skierowane do wszystkich urażonych/poirytowanych moimi wpisami z ostatnich kilku dni mojej bytności na tym forum. Właśnie Wasza reakcja pokazuje mi, że coś chyba nie gra...Bardzo więc przepraszam. Zazdrość z tytułu wątku jest taka przewrotna...Dużo czytałam/czytam o bulimii i anoreksji, sama zmagam się z różnymi koszmarkami w mojej głowie i nie chcę napisać, że zazdroszczę Wam choroby, nie to mam na myśli. Pewnie ktoś napisze, że jestem głupia, że...
  • proprioceptywnych czyli płynących z wnętrza ciała. Myślę że reakcje na te doznania mogą byc podstawowym elementem błędnego koła. Ostatnio ćwicząc sobie oddech przeponowy coś takiego sobie uświadomiłem.
  • Witam! Tak jak Wy choruję na CHAD, biore depakine. Od pół roku przeglądam to forum i zaskoczyła, a raczej przeraziła mnie jedna rzecz.A mianowicie pogodzenie się u części z Was z Tą chorobą.Zasmucanie się, zamiast z nią walczyć. Powiedziałem sobie, że nie pozwolę, by ta choroba zniszczyła moje życie.Upadł mój związek, prawie oblałem dwie sesje (tylko dlatego,że nie potrafiłem wstać z łóżka przez tydzień), zamykałem się w sobie.Ja nie chcę tak żyć.Chcę to zmienić i to zmienię. Bedę z ...
  • Czy ktoś miał dodatkowe skurcze serca spowodowane chorą tarczycą? Podejrzewam, że u mnie tak może być. Mam trochę niskie TSH i podejrzewam nadczynność. Co prawda jeszcze niby mieszczę się w normir wyniku, ale tylko trochę, a T4 jest niższe od normy.Jesli ktoś ma podobnie co dalej z tym robić? Czy są na to leki?Pozdrawiam.
  • Zasypiam myślę czy zmienić lekarza, aplikuję globulkę, łykam przedtem lekarstwa rano budzę się mycie, tabletka, w drodze do pracy rozmyslam, wchodzę do biura rzucam się do komputera, zaglądam na forum, czytam, piszę i tak do końca dnia pracy wracam do domu, jedzonko, sprzatanie, znowu tabletki, rzut oka na forum, idę spać rano wstaję........itd itd w kalendarzu rozpiska: dni cyklu, dni duphastonu, dni badan, dni wizyt w komputerze kalkulator kosztów leczenia=zawrót głowy hustawka nast...
  • Niecałe trzy miesiące temu dziciak przeszedł ospę, długgggą i ciężką. Od tamtej pory to jakiś koszmar. Węzły powiększone, katar za katarem. Opryszczka!!!!! Mam dość, tydzień temu skończyło się przeziębienie i znowu... Leje się z nosa, na wargach pojawia się to paskudztwo (skąd się mu to wzięło?). Kicha, prycha. Co robić? Pozdrawima
  • hej, proszę o radę: mój mąż ma problemy ze snem, to znaczy, łatwo wieczorem zasypia, ale budzi się nad ranem, około piątej i nie może już zasnąć. potem cały dzień jest zmęczony i niewyspany. trwa to już dość długo, kilkanaście miesięcy. robił badania krwi i moczu - wszystko w porządku. wiecie, jest to problem, bo łatwo sobie poradzić z niemożnością zaśnięcia - jakieś ziółka, spacer przed snem itd. ale to wczesne budzenie to koszmar. czy ma ktoś jakieś sposoby na taką przypadłość?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się