Forum   b12

b12

(15 wyników)
  • Witam, pomóżcie..mam już dosyć. włosy mi lecą na potęge, śpię 12 godzin na dobę, nie mam apetytu, smaku, zawroty głowy. osłabienie, bóle łydek, rąk, drętwienie dłoni i stóp... ciągle płaczę i wątpie już w to że ktoś mi w końcu pomoże. sad Nie mam siły wstać z łóżka, budze się zmęczona, padnięta i nie mam siły na nic... w sobotę pojechałam na izbę przyjęć zrobiono mi morfologię, w której nie widać niedokrwistości z b12. Natomiast w czerwcu 2012: witamina b12 165,4 pg/ml <191-663> o...
  • czy poziom wit b12 na 26,11 % kwalifikuje sie do zastrzykow ? 399 193-982 . przy jakich procentach wy dostalyscie ?
  • Witam od 2 lat choruje na hashi , (nick meza )ale jestem kobieta :)) Mam pytanko dotyczace witaminy B12 , bo czytam jaka wazna jest ona w przebiegu hashimoto, moj wynik to 290 a normy 194-900, czyli dolna granica , czy to sie kwalifikuje do zastrzykow b12 czy jest w normie ,nie czuje sie najlepiej a hormony ustawione, tsh b. niskie, ft3, ft4 ok37-40% pozdrawiam Beata
  • Witam, mam pytanie ile kosztuje w Polsce badnie selenu, ferrytyny i witaminy b12 ? Dowiedzialam sie wlasnie ile to kosztuje w DE: Selen - ca. 28 EUR, B12 - ca. 17 EUR, ferrytyna cos ponad 10 EUR ale nie pamietam dokladnie. przy czm tsh ft3 i ft4 mam za darmo. Jezdze do Polski dosc regularnie i zastanawiam sie czy moze tam nie zaczac robic wynikow tych 3 zwiazkow.
  • Witam! Jestem na forum dość nowa, ale nie zakładam osobistego wątku, bo na razie moje leczenie postępuje do przodu. Stworzyłam go wcześniej na alternatywnym forum, ale nie widzę na razie sensu wklejać go teraz tutaj. W tym momencie interesują mnie sprawdzone preparaty do suplementacji żelaza i witaminy b12. Niedługo po rozpoczęciu leczenia euthyroxem za radą djpa zrobiłam sobie badania ferrytyny, b12, d3 i kwasu foliowego. Wszystko oprócz kwasu foliowego wyszło bardzo nisko - kilka lub ci...
  • Od rowno 4 tygodni mam dawke euthyreoxu 50, ale gdzies od 2-3 tygodni jestem caly czas spiaca i mam coraz bardziej sucha skore i coraz wiekszy problem z cera. Czy jest sens zrobic badania juz teraz, czy powinnam odczekac 6 tygodni (endo powiedziala, zeby robic badania po takim czasie)? Od 1,5 miesiaca biore wit. b12 w tabletkach (endo chciala zebym sprobowala najpierw takiej formy suplementacji przed dostaniem bardziej inwazyjnych zastrzykow). Czy jest sens robic ja juz teraz, czy jeszcze ...
  • drętwienie kończyn (ręka, noga, trochę szyja), zacisk w klatce piersiowej i uczucie "cięższego oddychania" - miałam robione ekg i wszystko ok, lekarka zasugerowała, że to objawy tarczycy hmmm a Wy jak myślicie ??
  • Witam, Moje wyniki: FT3 35% (3,13 przy normie 2,50-4,30) FT4 62.34% (1,41 przy normie 0,93-1,70) TSH - 0,974 Ferrytyna 35 (norma: 4,6-204) Zelazo 86,6 ( norma: 37-145) b12 273 (norma: 189-883) Czuje sie dobrze, ale chce poprawic przemiane ft4 w ft3. Czym suplementowac ferrytyne i b12, biorac pod uwage, ze byc moze jestem w bardzo wczesnej ciazy. Zadne zastrzyki nie wchodza w gre. Prosze o pomoc i z gory dziekuje :)
  • Witam jestem nowa na formu. 8 grudnia 2009 r. zrobiłam przy okazji innych badań TSH które wyszło 2,920 przy normie <0.27-4.2> 15 stycznia 2010 TSH 4.42 FT4 19,48% FT3 62.08% anty TPO 341 anty TG 512 22 stycznia USG tarczycy: tarczyca niepowiekszona. Płat prawy 19,7x13,9x43,3 Płat lewy 19x12x43,4 ; cieśń 2,6 ; echostruktura nieznacznie obniżona. Węzły chłonne nie powiększone.- Radiolog stwierdził że wszystko ok. 25.stycznia raz jeszcze TSH 5,910 26 stycznia byłam u e...
  • Witam.Jestem nowa na forum,widzę że mogę tu otrzymać poradę,dlatego piszę.Chciałabym się dowiedzieć jak to jest z procentową interpretacją ft3'ft4.Robiłam badania już dawno,bo w lipcu.Teraz powtórnie dermatolog kazał powtórzyć ,ale jeszcze nie mam wyników,dlatego prosiłabym o interpretację starych: FT3-3,22 norma: 2,23-5,35 FT4-15,68 norma: 9,14-23,81 Wyszło mi procentowo:FT4 44.58% ,FT3 31.73% . Mam ogólnie słabe samopoczucie,ciągłe zmeczenie,ból głowy,suchość skory,uczucie zim...
  • Witam, Dziewczyny bardzo prosze o interpretacje wynikow po wlaczeniu do leczenia Novo. Najpierw wyniki z tamtego roku (TYLKO Euthyrox 75) TSH 0,676 (0.4-4.0) FT3 2.6 (2.3-6.3) FT4 13.6 (10.3-24.4) Ponadto USG wykazalo 3mm guzek. Na podstawie tych badan pani dr dolaczyla do Euthyroxu75 pol tabletki Novothyralu75 Po dwoch miesiacach wyniki nastepujace: TSH 0.038 (0.4-4.0) FT3 3.8(2.3-6.3) FT4 20.3(10.3-24.4) Na dzien dzisiejszy (mija 6-ty miesiac od wprowadzenia Novothyralu...
  • Mam do Was prośbę...Czytałam wczoraj Was...wiele wątków, wiele zrozumiałam za co już Wam z góry dziękuję ale bardzo proszę o kilka wskazówek mam zdiagnozowane Hashimoto w obrazie usg który przytoczę oraz po wynikach przeciwciał robionych w 2007 roku - Anty TG 806,2 N[<115] - Anty TOP 14,44 N[<35] oprócz tego pozostałe wyniki 2007 roku TSH 0,35 [0,27-4,2] 2,04% FT3 3,92 [1,8-4,6] 75,71% FT4 1,35 [0,93-1,7] 54,55% 2009 TSH 0,62 [0,27-4,2] 8,91% FT4 ...
  • Odpowiem Ci tutaj na Twoje posty z wątku o b12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24776&w=46574202&a=96111527 > Zrobilam przed wczoraj badanie ferrytyny i b12, oto wyniki: > b12: 169 pg/ml (193-988) > ferrytyna: 12 ng/ml (brak normy) w moim lab norma jest od 15 do 150. W innych lab normy są zbliżone. Wniosek: masz bardzo niską ferrytynę! > Serce lomocze, jestem strasznie oslabiona, objawy z braku żelaza --> anemia dretwieja mi konczyny i twarz, mam ...
  • Witam serdecznie i bardzo prosze o interpretacje moich ostatnich wynikow TSH 3.4 (norma 0.35 – 4.9) FT'4 1.1 (norma 0.7 – 1.5) – 50% FT3 2.4 (norma 1.7 – 3.7) – 35% Dodam, ze od dluzszego czasu biore eutyrox 125 Przeciwciala mam od wielu lat na wysokim poziomie TPO – 1412 TPG - 3954
  • Witaj w watku o wit b12 przeczytałam,ze masz zanikowe zapalenie błony śluzowej zoładka.Bardzo proszę o informację co bierzesz na to.Gastrolog przepisał mi Ortanol 20 i Ulgastran.Nie mam do niego zaufania,bo nie chciał mnie dalej diagnozowac. Zresztą na wizytę na kasę musze jeszcze długo czekać,Zrobiłam prywatnie badania;obecnośc przeciwciał przeciwko komórkom okładzinowym zołądka +++ oraz przeciwko czynnikowi wewnętrznemu Castlea + witamina b12 spadała co miesiąc.W maju była minus 8,82...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się