Forum   badanie tsh

badanie tsh

(11 wyników)
  • Proszę, pomóżcie jakoś... Moje wyniki (z kalkulatora podam dla ułatwienia) to: ft3=60%, ft4=57% oraz w tym samym lab. miałam robione dwa razy w odstępie czasowym tsh, wyniki są podobne ok. 3,3 uIU/ml. Dostałam najniższą dawkę Euthyroxu, przed zażyciem jednak zrobiłam sobie jeszcze jedno oznaczenie tsh, ale w innym laboratoium, wyszło tylko 1,7! (wszystkie trzy badania robiłam rano, na czczo) Zażyć leki czy nie? Sezon urlopów, a i kolejka do lekarki długa, dlatego proszę o poradę...
  • stwierdzono u mnie niedoczynnośc tarczycy. Lekarz przepisał mi letrox50 i po trzech miesiącach kazał mi powtórzyć badanie tsh. I tu mam problem - bo nie wiem czy w dniu badania, przed nim, mam wziąć tabletkę czy nie? Była to moja pierwsza wizyta u endokrynologa więc z wrażenia nawet nie przyszło mi do głowy takie pytanie. A z moim lekarzem nie mogę się skontaktować. Możecie mi pomóc?
  • Dziewczyny, jak często robicie dzieciom badanie profilu tarczycowego? Mam trzylatka, ostatnio miał badanie jak miał tak około 1,5 roku. Jak na razie wszystkie wyniki były idealne.
  • Czy skierowanie na te badania może dać internista czy muszę iść do endokrynologa. Wcześniej miałam już robione, ale chcę zrobić jeszcze raz.Wiem, że endokrynolog do której chodzę już mi nie da skierowania, bo kilka miesięcy temu wyszły dobre badania. A żeby dostać się do nowego endokrynologa, znowu muszę czekać pół roku, jak nie więcej.
  • Jest mi źle. Leczę się od października.Startowałam z tsh 22. W grudniu było lepiej. Moje ostatnie wyniki to : tsh 1,546 (0,350-4,940) ft3 2,79 (1,71-3,71) ft4 1,17 (0,70-1,48) Są to wyniki przy dawce 62,5 euthyroxu. Po tych wynikach biorę 75 euthyroxu i badanie tsh mam zrobić w lutym. Znów czuję sie tak, jak przed leczeniem tarczycy. Ból gardła, ucisk w szyi-dość dziwne uczucie nie wiem jak opisać. Cały dzień jestem zmęczona, a najgorzej jest z psychiką. Wszystkim się martwie, mam j...
  • Witam chciałam zapytac czy ktoś z was robił postawowe badania tj TSH ft3 ft4 T3 T4 po zażyciu rano eytyroksu czy to ma sens sprawdzić poziom tych TSH ft3 ft4 T3 T4 na czzco bez tabletki a na drugi dzien po zażyciu eutyroxu , nie wiem co ta moja endo kombinuje może chodzi o ustalenie dawki? pozdrowionka
  • w srode mam badanie tshi i mam pytanie... czy wynik sie zmieni jak wezme tabletke letroxu, przed pobieraniem krwi? czy mozna brac bez obaw? brac czy nie brac, bo w sumie tabletke musze wziac ale czy nie zfalszuje ona mi wyniku?? jak jest z Wami? prosze o odpowiedz.
  • Dostalam dawke 75 i mam watpliwosci czy od razu odstawic euthyrox,bralam ostatnio 75+18,75.A moze kilka dni pobrac polowe 75 euthyroxu+18,75 i polowe 75 nowothyralu Poradzcie prosze
  • Czy zażywanie tabletek anty może zafałszować wynik TSH?
  • mam pytanie, moze pomozecie :) zaczelam mierzyc temp. w cyklu po poronieniu 2 miesiace temu, teraz mam drugi cykl. mierze rano, ok 6:30, "ustnie". mam dosc niska temp. w pierwszej fazie cyklu - ok. 36.2, ale to jest ponoc normalne przy pomiarze w buzi. co mnie dziwi (i martwi?) to fakt, ze czesto (co kilka dni) mam bardzo niska temp., jakies 35.2-35.6 czy to jest normalne? co to moze oznaczac? troche mnie to niepokoi, powinno?
  • witam. Od lat robię badania tsh i usg tarczycy, gdyz mam powiększoną tarczyce -podobno wole obojętne.Zaszłam w ciąże bez problemu i chociaż była zagrożona -szczęśliwie urodziłam córkę. Po porodzie TSH w normie, usg- wzmozone przepływy. lekarz zlecił badanie przeciwciał, moje wyniki: ATPO 5,7 IU/ml norma < 35,00 ATG 2428,1 IU/ml norma < 34,00 Jestem tym przerażona bo do tej pory (ciąża, poród)- wszystko było w normie. Co oznacza taki wynik przeciwciał antytyreo...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.