Forum   befsztyk

befsztyk

(14 wyniki)
  • Befsztyk - jak przyzadzic? mam zalecenie diety kopanhaskiej i nie wiem jak przyzadzic befszytk ktory jest jej skladnikiem - prosze o pomoc;)
  • ok, moze dla wiekszosci pytanie jest banalne, ale ja od lat nie pamietam ilu jestem wegetarianka i teraz mam po dosc ciezkiej chorobie zaordynowane dwa tygodnie diety scislej, jednym ze skladnikow jest wlasnie ten nieszczesny befsztyk. Zakladajac, ze sie w ogole przelamie i zjem... Zreszta czy to nie jest niezdrowe po tylu latach bez miesa? W kazdym razie pytanie brzmi - jesli bede chciala zrobic befsztyk, to jakie mieso mam kupic? Jak to wyglada? I jak sie potem robi befsztyk? P...
  • befsztyk

    (5)
    A mi sie on nigdy nie udaje, zebym niewiem jaka wolowine kupil to bedzie twardy jak podeszwa.Solę przed albo po smazeniu, i zero _podeszwa:(
  • Ciekawym jakie doswiadczenia ma szanowne PT Forumowstwo w dziedzinie krwistych befszykow. W restauracjach czesto pytaja czy ma byc krwisty, middle czy dosmazony. Ja robie cos posredniego miedzy krwistym a middle na bardzo goracej patelni z "ryflami" i przyciskam podczas smazenia specjalnym do tego celu ciezarkiem. Zero tluszczu do smazenia, suchy(bez mycia przed smazeniem), gruby na co najmniej 2 cm i bez solenia i pieprzenia przed smazeniem. Dopiero po smazeniu(2 min - gora 3) wykrec...
  • Mam pytanie. Chce sie przygotowac do diety kopenhaskiej. Wiec chcialam zapytac jak przyrzadzic befsztyk nie smazac go na tluszczu??? np. w mikrofalowce lub piekarniku. Prosze o pomoc. Z gory dzieki.
  • Swieto Befsztyka - Cortona, 2003 Sa takie chwile, kiedy sam widok wystarcza nam za wszystkie zmysly. Patrzac czujemy to dziwne cieplo w nas, ktore przypomina, ze w zyciu nie jest tylko zle. Niektorzy przezywaja uniesienie patrzac na obraz, rzezbe. Inni potrzebuja nagich kobiet lub mezczyzn. Ja zostalem zauroczony przez kulinarny balet. Inaczej tego nazwac niepodobna. Ci ludzie tanczyli. Choreografia tego przedstawienia byla tak perfekcyjna, ze nikt nie potylak si...
  • od jutra przechodzę na dietę kopenhaską, lecz nigdy nie gotowałam. od jutra musze sie zmierzyć z befsztykiem. z jakiego mięsa i jak przyrządzać?? pomocy :-(
  • Przyznacie,sa dosyc nudne i zawsze smakuja tak samo...Co wlozyc do srodka,aby nabraly ostrosci,innego smaku?Bulki nie chce dodawac w ogole,a pomyslalam np.o zielonych oliwkach,serze(jakim?)...Probowal ktos troche eksperymentowac z poczciwym mielonym:-)?
  • do czego?
  • Mam ładny kawałek polędwicy wołowej i chciałabym wykorzystać go przy przyrządzaniu uroczystej kolacji. Ale nie wiem jak, ponieważ jeszcze nigdy nie robiłam nic z takiej polędwiczki. Dlatego będę wdzięczna za jakieś podpowiedzi - co przygotować, żeby z jednej strony było ciekawe (jakie dodatki?) a z drugiej niezbyt pracochłonne (muszę zdążyć zanim luby przyjdzie, więc do dyspozycji będę miała jakieś dwie godzinki:-)))
  • witam, jestem glodny zjadbym kurczaka w bialym sosie na slodko, z ryzem i salatka z cykorii ;)) mniam mniam
  • Kupilem wlasnie pol kilo surowej poledwicy wolowej. To bydle drogie strasznie (68 PLN za kg) i chce ja jakos fajnie upiec. Prosze o jakies przepisy. Tylko bez wyglupow wiem ze to temat na milion zartow. Tylko sprawdzone przepisy.
  • SZPINAK

    (9)
    Dzień w dzień mogłabym jeść szpinak. Podobno jest zdrowy ale raczej wszystko w nadmiarze może szkodzić. Czy słusznie się obawiam?
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się