Forum   białe krwinki

białe krwinki

(14 wyniki)
  • Robiłam ostatnio badanie na tarczycę i przy okazji dostałam skierowanie na morfologię. Okazało się, że z tarczycą wszystko ok ale morfologia wyszła średnia. Bardzo proszę o interpretację wyników ponieważ bardzo się martwię. Widząc wyniki od razu mam przed oczami diagnozę-białaczka :( Może jestem przeczulona na tym punkcie, ale panicznie się tego boję. Bardzo proszę o pomoc. To moje wyniki WBC leukocyty 3,5 norma: 4,0-10,8 RBC krw. czerwone 4,50 norma: 3,5-5,0 HGB hemoglobina 8,3 norma...
  • I WE WZROSCIE BIAŁACZKA I W SPADKU BIAŁACZKA?? KOŁOWACIZNA PISZĄCEGO?? :/
  • Co brać, żeby chociaż trochę poszły w górę? W piątek 2.2, a wczoraj 2.8. Zaczynam się martwić :-( bo to dopiero początek i jeszcze sezon grypowy.
  • googlam od trzech dni i jestem coraz bardziej przerażona, same badziewia znalazłam: białaczka, toczeń, rak, HIV..... od paru dni ni to kłuje ni to piecze mnie po prawej stronie tuz pod żebrami S.O.S. co to może być ???????????? proszę o wszelkie informacje
  • dziś byłam na wizycie w poradni, moje wyniki ogólnie są ok, pan doktor powiedział, że wszystko idzie tak jak trzeba ale zaznaczył, że nastąpił spory spadek leukocytów i tyle, powiedzcie w związku z powyższym, czy mogę moje krwinki sama sobie jakoś podwyższyć?? wiadomo żeby przy terapii interferonowej unikać środków farmakologicznych /oprócz tych co już bierzemy czyli interek i rybawiryna/ ale może jeść więcej czegoś, nie wiem, pić miód, no na necie nic nie mogę znaleźć o tym, oprócz pol...
  • Mam niedobór białych krwinek od około dwóch lat, ich poziom waha sie w granicach 3000-3500 tys, teraz zrobiła rozmaz i lekarz kazał powtórzyc badanie, a ja bardzo się denerwuję, jak sądzicie co to może znaczy? gr.segmentowe -4 eozynofile-6 limfocyty -44 monocyty -6 Dzięki serdeczne za informacje Kasia
  • witam wszystkich, kilka godzin temu odebralam moje wyniki i sie przestraszylam :( Od wrzesnia lecze sie na niedoczynnosc, dzsiejsze TSH 1,2 przy dawce euthyroxu i jest ok. Ale co oznacza podwyzszone żelazo i biale krwinki????????????? ok 14 tysiecy :( Boze boje sie ze to jakas choroba nowotworowa :( Pomozcie mi prosze
  • bardzo roszę o pomoc w poznaniu wyników rozmazu, gdyż niestety nie ma żadnych oznaczeń tylko liczby, morfologia w normie, poza lekko zaniżonym PCT i lekko podwyższonym PDW,natomiast rozmaz wygląda tak: neutropfils-55 band cells-1 lymphocytes-43 monocytes- 1
  • mam pytanie dotyczace wyników badań krwi: jakie wielkości wskazuja na stoień odporności organizmu? Czy białe ciałka(WBC) mają z tym cos wspólnego? Ja mam ponizej normy.
  • Miałam ostatnio robione badania krwi i wyszło, że mam przekroczoną normę MXD. Czy ktoś może mi powiedzieć co to jest i czy to może być coś poważnego???
  • miala badania i mam niskie bo tylko 2.9 a norma 4-11 jak mozna to zwiekszyc czy jakies naturalne sposoby ? dzieki
  • Leukocyty

    (8)
    Witam serdecznie. Ostatnio zrobiłem sobie kontrolne badanie krwi i wszystko mam w normie. No prawie wszystko - białych krwinek mam 4,5 a normy są od 5,2 do 12,4. Co to może oznaczać? Dodam, ze od jakiegoś czasu boli mnie notorycznie glowa. Badalem też żelazo, ale jest w normie (75). Ogólnie też ostatnio miałem infekcję bakteryjną prostaty i chyba nie jestem wyleczony do końca - czy tu moge upartywać przyczyne za niskiego poziomu białych krwinek??? Dzieki z góry za odpowieź. ...
  • Witam wszystkich! tydzien temu bylam u pediatry z synkiem/ 1 rok/, u któego stwierdzono niedawno szmery w sercu. Mialam zrobic mu morfologię i pediatra zerknawszy na wyniki powiedziala mi, że jeszcze takich wyników nie widziała/ jest pediatra o d blisko 20 lat/ otóż zdaniem p. doktor mały ma nieprawidłową budoe bialych krwinek- na wyniku morfologii / prawidłowe ilości wsystkiego:)/ obok parametrów krwi był ręcznie napisany wymaz białych krwinek, tam było S,E, L,M i przy parametrz...
  • hematokryt -42.6 MCV - 86 MCH - 30,2 MCCH- 35 leukicyty - 10.1 hemogobina 14.9 wielojądrzaste - 84 limfocyty - 15 płytki - 201 OB 11 Proszę odpowieć bo bardzo siępoję tymi odchyleniami

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.